Nema potreba od fizika, razbrav toa sto mi trebase. Nema nacin da se proveri dalecina do tolku tocna duri so 2 mt. Sekogas e na "okolu", ama za publika pubedlivo zvuci koga ke kazis na primer 152 mt
За да ловиш на точни дистанци треба и да си многу увежбан и точен во фрлањето.. значи секој пат кога ке ти застане клипсата да застанува на поголема висина над водата а не пред да падне во вода.. што погоре во воздух застане и правилно аморитзирање на спуштањето на оловото во вода тоа по точен си на местото.
2м+/- е обично грешката со таков начин. сум тестирал на трсака и на суво и во вода.. е сеа се зависи колку ти таа сила што ја имаш на почеток и на пола и на крај на натпревар ја користиш.. е тука доаѓа увежбатата техника.. сила треба да ама без техника на 50-то фрлање калпуш си.. ти љуља те лево те десно..
У кратки црти може да се утне +/-2м размерот/резолуцијата е околу 3-5 метри на големи дистанци на помали се смалува..
Околу микро-хранилиште 2 метри прават разлика.. затоа и прецизноста е екстремно битна..
ајде наши маајте „унутра“.. ке зачукате некој бајбук од 16+ кг..