дефинитивно треба да организирате повеќе натпревари на малку поинтересни езера, каде освен уживањето во природата и дружбата ќе се разгори малку адреналин и ќе се поткрене натпрерварувачкиот дух кај учесниците.
Со ваква организација местата секогаш ќе бидат пополнети пред време.
Те разбирам потполно и јас првично бев против Берсин и бев за Рјаховски ливади каде гарантирам со глава дека ќе извадевме 1 тон риба!
Но Сергеј, таму собира 10-12 екипи...па каде ова момче Трасул погоре ќе имаше шанса да дојде и до лови рамо до рамо со Сергеј и да размуслува како ти ловиш како во постот погоре?
Каде Кристијан и Даниел ќе покажеа некој квалитет и ќе дојдеа до пехар ако немаше место за учество?
Каде ќе имаа шанса да го видат светскиот шампион во кастинг Људмил Димов како фрла дот спод 180 метри?
Знаев јас дека уловот ќе биде каков што е, знаев и кој позиции работат, знаев и колку има рибен фонд итн итн...
Но што ќе постигнеме ако 10 екипи си тераме по свое и се собереме на Рјаховски и се изнафаќаме???
Се надевам дека од овие купови кој ги организира Рибар 2011, 2-ца ќе знаат утре да направат нешто подобро и од ова.
Така добива спортот, така добива репрезентацијата, така добиваме сите.
Треба да има вакви дружења, но се согласувам дека треба да има и купови каде се мери 1 тон риба.
Но кој да ги организира? Каде да ги организира? Најблиското е 500км!
Гледаш дека освен лига 3 кола ништо се случува во државава со овој спорт!
Па вие во ваше време сте го имале Аквариум, а ние го имаме криво круфче!
Но нејсе, тоа е друга дискусија...
Се надевам само дека сите ќе ја гледаат поголемата слика овде.
п.с
Има план да се посети вода полна со риби во блиска иднина, па кој е за престиж може да договориме се.