Постојат два вида на крапджии, рекреативци и натпреварувачи
Stom se tolku razlicni i nemaat dopirni tocki da prasam nesto.Dali ovie dva vida se zastapeni vo Makedonija?????za prviot znam deka gi ima za vtoriot me interesira.
Uste ova cesto go spomenuvas momentot deka imame natprevaruvaci vo liga koi trosat 5kg hrana po kolo.Znaci prasanjeto e koj bi bil konecniot rezultat na nasite ezera koga bi se nasol takov natprevaruvac sto bi iskipal 50kg ili povece hrana za tri dena ?????
Od onie sto se momentalno aktivni Nemame od vtoriot , pogotovo ne KOMPLETNI TIMOVI (ne poedinci) vo vistnka smisla na zbor. Imame nekolku sto imaat zelba da stanat takvi ama relano momentalno nemame. Na nekoj mu fali iskustvo, na nekoj oprema, na nekoj finansii, na drug serioznost vo pristapot, na nekoj partner a na nekoj od se po malku.
Zelbite se edno raelnosta sosema drugo.
Nie realno mozeme seuste da se natprevaruvame so zemji kako Moldavija, Gruzija, Bosna, Kazakstan, i slicni koi seuste imaat slicen pristap (amaterski) kon krapskiot ribolov.
Site drugi ne pominaa i otidoa napred vo sekoj pogled so profesinalen pristap, seriozna rabota , dobra organizacija i soldini finansii!
Od nekade mora da se pocne, barem nesto mora da se ima, godinava imashe nekolku clenovi sto prijatno me iznenadija so svojot pristap, serioznost i pocituvanje na na ona sto se narekuva tim i pocituvanje na timskite odluki i taktiki.
Ako prodolzat taka i imaat zelba i ponatamu da se natprevaruvaat so dosta rabota ima potencijal vo niv.
No tie se samo nekolku, za dobra reprezentacija ni trebaat takvi desetici, da mozes da napravis selekcija preku kvalitetna liga a ne na edna raka da gi brois mnogu da se.
No treba da se raboti, tie nekolku treba da povlecat i drugi takvi, ama toa se pravi ke povtoram niz natprevari, ne niz forumski debati i nategnaje, delenje pravda i solenje um.
Za hranata, pogresno si me razbral. Ne deka ako iskipa na Mavrovica 50 kila hrana ke fati poveke riba, vodata kade se lovi so svojot riben fond gi diktira kolicinite na prihrana. Ne mozes na Mavrovica da iskipas 50 kila hrana, 10 godini ripce nema da fatis. Tokmu zatoa i rekov deka kvalitetna liga so dobra voda i organizacija na istita se glaven preduslov za optimalna selekcija.
Citaj popazlivo !