www.ribar.com.mk

Вашите рибарски приказни...
Сега е точно : Пет Ное 01, 2024 5:35 pm

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ]  Оди на страна «1ELLIPSIS111112113114115ELLIPSIS127»
Автор Порака
 Наслов на мислењетоCOLON Re: Крапски МАШИНКИ (општо)
ТемаИспратеноCOLONЧет Oкт 06, 2016 12:31 am 
Отсутен
Конструктивен

РегистриранCOLONНед Aпр 01, 2012 2:24 pm
МислењаCOLON745
Niyu Jane,nitu Tafta,nitu zajakot veleski ,nitu Spaiva ne se razbiraat od masinki,SAMO JAS SE RAZBIRAM,A I KELTAN SAMO MALCE :lollol: :lollol: :cray: :cray: :hit_head: :hit_head: :nono: :nono: :jane: :jane:

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONЧет Oкт 06, 2016 4:19 am 
Отсутен
Дружељубив

РегистриранCOLONНед Maј 01, 2011 1:26 pm
МислењаCOLON3505
ivanov НапишиCOLON
,SAMO JAS SE RAZBIRAM,
:hit_head: :dragon:

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONЧет Oкт 06, 2016 7:11 am 
Отсутен
RIP
Членски аватор

РегистриранCOLONСаб Ное 13, 2010 9:30 am
МислењаCOLON9475
ivanov НапишиCOLON
Niyu Jane,nitu Tafta,nitu zajakot veleski ,nitu Spaiva ne se razbiraat od masinki,SAMO JAS SE RAZBIRAM,A I KELTAN SAMO MALCE :lollol: :lollol: :cray: :cray: :hit_head: :hit_head: :nono: :nono: :jane: :jane:
Ti kuti.si zavrsi rabota so masinki pa sega ke krekas
za dogodina se dogovorivme

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONЧет Oкт 06, 2016 7:13 am 
Отсутен
RIP
Членски аватор

МислењаCOLON9475
Spaiva НапишиCOLON
Квалитетот е релативна работа во денешницава, но едно е факт - секогаш се плаќал и ќе се плаќа!

Денешницата е се во паметно купување и првиот чекор е - што можам најмногу да добијам, за најмалку пари!?

Коа ќе го сфатиш ова, ќе сфатиш зошто XTD е всушност подобра и од ПЕН и до ФОКС и од ББЛЦ! :saso:

Dobro.eve jas sum laik pa objasni mi sto dobivam za tie pari a kaj drugite sto nema?
Lageri
prenos
kocnica
tezina
iztabotka

Ova se najbitni raboti na edna masinka

ete sto dobivam?

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONЧет Oкт 06, 2016 9:16 am 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

РегистриранCOLONСаб Ное 06, 2010 10:29 am
МислењаCOLON2030
ЛокацијаCOLONКочани
Не ми јасно една работа за која и претходно напишав.
Што фали на ББЛЦ машинките.Се користат 100 години.Секој 5ти крапаџија ги има.Сум гледал,ако веќе гледаме,видеа-слики каде луѓе со најнова,најскапа опрема,пак си имаат ББЛЦ.Што тоа фали на таа машинка,освен тежината која му смета на некој. Еве јас ја користам 3-4 години,и јас како што не пазам опрема,здрави прави се и функционални и ќе бидат уште 40 години и плус ги земав половни и којзнае колку се користени пред мене.

Еве кажете зошто да ме боли глава,па да барам други машинки,поскапи и да се мислам колку и какви лагери има и дали е кинеска,јужно корејска или монголска и дали нема да ми се скрши ако ми падне од шатор :D

Alliance Carp Team

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONЧет Oкт 06, 2016 9:25 am 
Отсутен
Ветеран

РегистриранCOLONВто Ное 08, 2011 12:17 am
МислењаCOLON10473
Kolega imas bblc koe tezi kolku skapanata ultegra,so dobra precizna kocnica pozdravo napravena ,dobra spulna,+reErvna ,lageri kolku sto pisuva i trae si god..stariot model na bblc ne e vo diskusija, i toj sto gi smenil si ultegra za nasive vodi totalno se zaebal :D

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONЧет Oкт 06, 2016 9:39 am 
Отсутен
Модератор
Членски аватор

РегистриранCOLONНед Јан 08, 2012 10:04 pm
МислењаCOLON6059
ЛокацијаCOLONСкопје - Кисела Вода
Dimitar НапишиCOLON
Не ми јасно една работа за која и претходно напишав.
Што фали на ББЛЦ машинките.Се користат 100 години.Секој 5ти крапаџија ги има.Сум гледал,ако веќе гледаме,видеа-слики каде луѓе со најнова,најскапа опрема,пак си имаат ББЛЦ.Што тоа фали на таа машинка,освен тежината која му смета на некој. Еве јас ја користам 3-4 години,и јас како што не пазам опрема,здрави прави се и функционални и ќе бидат уште 40 години и плус ги земав половни и којзнае колку се користени пред мене.

Еве кажете зошто да ме боли глава,па да барам други машинки,поскапи и да се мислам колку и какви лагери има и дали е кинеска,јужно корејска или монголска и дали нема да ми се скрши ако ми падне од шатор :D

ништо не им фали на ББЛЦ ... не е поентата дека нешто им фали .
поентата е дека на све друго нешто му фали ( поготово на Ултеграта ) само на ББЛЦ ништо не ми фали ;)
и ако не земеш ББЛЦ ке земеш ѓубре кое не вреди за парите :eusa_dance:

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONЧет Oкт 06, 2016 9:48 am 
Отсутен
RIP
Членски аватор

МислењаCOLON9475
kako gubre

ima podobra pojaka kocnica,poprecizna
ima poveke lageri
polesna e i to skoro 100 gr vkupno
pobrza e

vo sto e polosa???

vo redenje konec

glavna vrlina na manekeni za zoo vrtici i tri kola liga e da bide licna i da frla,za ostanata bagra kako nas krapdjjii ne e

e sega kade sekoj se naoga ,jas iskreno sakam masina za site mozni situacii,nemam pari za edni za svetsko i drugi za vardar,velesko,globocica,crnicani

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONЧет Oкт 06, 2016 9:56 am 
Отсутен
Модератор
Членски аватор

РегистриранCOLONНед Јан 08, 2012 10:04 pm
МислењаCOLON6059
ЛокацијаCOLONСкопје - Кисела Вода
сега све кажа :ok_ok: :ok_ok: :ok_ok:

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONЧет Oкт 06, 2016 10:38 am 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

РегистриранCOLONСаб Ное 06, 2010 10:29 am
МислењаCOLON2030
ЛокацијаCOLONКочани
Не ве разбрав и двајцата ама ај... Зборот ми е зошто би давале 150-180-200еу за машинки,а во меѓувреме да не боли глава за нешто од каде е,дали е пластика,карбон и или к*р се тресе,колку и какви лагери итн итн.
Се тоа ќе бараме од видеа,јутуб,гугали и слични алапачи.Па кај некој колега ќе ја завртиме 10-20-1500 пати и од тоа ќе извадиме заклучок дека е добра.КАКО ДА НЕ...

А пример за некој 110-120еу па ај и за 150еу понова зачувана,имаш машинки ББЛЦ кои се користат пак ќе кажам 100години и барем за нив лоши мислење нема да најдеш освен од некој на кој му е тешка,гломазна и незнам што.

Значи не викам дека е крај со машинка ББЛЦ и се завршува кај неа. Има машинки незнам какви и со какви екстри ама си кошта од 500еу па на даље.Не го споредув ББЛЦ со тие модели,ако не е далеку од нив.Го споредувам со разни ултегри,виндкастови,пенови,фоксови и остала багра,која се произведува само за да е новитет и да заработува пари на фирмата која ја прави.И нормално за се ново или за се што тешко се продава,му се прави маркетинг како незнам што да има на нив а оно ти е едно те исто само што кај шимано или даива ќе го платиш дупло од пример Окума и слични.

Alliance Carp Team

Кон врв
Покажи постара темаCOLON Сортирај по 
Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ]  Оди на страна «1ELLIPSIS111112113114115ELLIPSIS127»

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Кој е Присутен

Членови кои ја разгледуваат оваа тема: 11 and 0 гости

Вие Не може да поставите нова тема на овој форум
Вие Не може одговорите на теми на овој форум
Вие Не може да промените мислења на овој форум
Вие Не може да го бришите вашето мислење во овој форум

Оди доCOLON 

POWERED_BY
Преведено на Македонски од : nescafe, Read Here Forum