Sakate da se navrakam na polemikite ovde na forum dali e potrebno da se frli 140 m. kako kvalifikaciona obvrska na natprevaruvacite i kolku i koj bea protiv ova ?
....И ја би ги поздравил сите што беа контра, сектор Ц кај нашите годинава покажа дека таа вештина може да помогне во голема мерка,... за следно ако јас се прашувам би ја подигнал летвичката на 150...и да нема таква формалност, сите што претендираат за на светско треба да вежбаат за оваа вештина, исто и за ЗИГ-от
Ova se odnesuva i na dvaicata
Znaci si ja terate vodata kako vi odgovara i sega glumite fraeri a ustvari ne ni svativte za sto pisuvaa ostanatite koi bea "protiv "
Nikoj ne bese protiv da ima norma nego site velea deka da frlis 140 ne znaci deka i mozes da rabotis na taa dalecina.Dokaz e samoto svetsko neli site od prva frlija 140+ zosto togas se izvrsi izmena neli timot sto lovese mozese da frla tolku.Saso pisa deka Kremenadla lovel na 135m bidejki podaleku da frlil ke bile na suvo od dr. strana.
Po ova sto citam znaci djabe sto ja prefrlija normata od 140 koga u stvarnost nemozat da lovat ni na 130m,togas sto car imavme od taa norma koga mozda celata liga bese sposobna od ednas da frli 140+
Znaes li koko e ova regulirano vo Bosna ..........normata e 120 m ali te vadi kapitenot od box vo sred liga po izminato polovina vreme od takmicenjeto i tak vidno umoren i nenaspien ti veli frli po 5 pat marker golem spomb i mamec preku taa norma,i toa so trskite sto gi koristis vo ligata a ne pozajmeni od bate.Kaj nas ja bi stavil norma 130m i bi go napravil ova pogore sto e pisano.