Tasma sum zatoa sto ve prasuvam i ke odgovaram gol bez rakavici.
Gledam deka navistina nekoj ne gi poznava osnovnite prava sto gi imame spored Zakonite.
Arkan imase pogolemo pravo da gi brani srbite , no bese paravoena formacija.
Toa li sakate da go postigneme . Si ima institucii i klubovi koi preku ribocuvari koga ke zemat koncesija navistina treba da go zastitat ribniot fond ako ostanalo nesto od nego. A ne so at hok akcii kako predlagaat nekoi clenovi. No tuka e Vasko ke poribi so toni od neproveren kvalitet na riba, toku i tolku pari . Ako sakas , a moras imas dogovor za sorabotka a i te obvrzal so ribolovnite osnovi. BIZNISS vrz grbot na ribarite. Za nekoja godina moze ke gi dodelat i drugite koncesii i tamu op povtorno Vasil go spasuva ribniot fond.
Na Vardar gospodine ICO sekoja vecer od Pcinja do Demir Kapija vlecat mrezi so kajcinja , mislev ti od Veles so golemi m.dinja imas pravo i mozes da gi sprecis a ne sakas.
Ова со паравоена формација од кај ми е познато, мислам дека некој го пиша при нашите првични акции на кои некој им се измеваше.....хмммм
Точно е си има институции и клубови, ама колку сите тие си ја вршат работата, или пак подобро кажано колку имаат можност добро да ја завршат работата? Сите знаеме какви ни се водите така да одговорите на овие прашања не се баш во позитивен контекст, така што добро е понекогаш да има и некој волонтер, активист, или како сакате (паравоена формација) која што може да ги помогне и институциите и клубовите. Пр. во Петокот накај 12 имаше акција на Матка во рестораните, каде што во еден ресоран се нашле и пастрмки и мрежи по што газдата чатал ги избркал и инспекторите и од мрф и си го затворил ресторанот, а се противел и на полиција. И покрај бројно присуство на полиција, инспектор и налог за влегување внатре, сепак до 22.30 не беше влезено во ресторанот се додека лично не се завземав и свртив неколку телефони, по што беше влезено во ресторанот и беше фатено тоа што беше фатено и како што знам газдата освен прекршочна и кривилна добил. Значи сепак добро е понекогаш да има по некој кој ќе ги помогне процесите.
За Васко кога ќе порибува, без гајле и он не е имун на инспекции, ќе се видиме на лице место, тоа му е кажано и лично и вака јавно.
Трето концесиите за акумулациите нема да бидат за неколку години, туку наскоро, само што жал ми е што шириш така дефитистичка и песимистичка енергија.
Четврто за она што го пиша на Вардар, би те замолил да ми пишеш на ПП и да ми кажеш каде и кој го прави тоа, ти ветувам јас ќе бидам во првите редови на акцијата за фаќање на рибокрадците, во спротивно моабетот или тие празен, или и ти штитиш некого, или немаш искрени намери да направиш нешто добро за рибарите