www.ribar.com.mk

Вашите рибарски приказни...
Сега е точно : Сре Ное 20, 2024 11:23 am

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ]  Оди на страна «1ELLIPSIS1920212223ELLIPSIS119»
Автор Порака
ТемаИспратеноCOLONПет Дек 09, 2011 8:11 pm 
Отсутен
Конструктивен

РегистриранCOLONПет Ное 25, 2011 8:33 pm
МислењаCOLON306
Здраво Лепи (еве сега без наводници) ;)

... барем еднаш да се пориби, кој бил вид на Риба, Автохтона за О.Е., тоа би било добар Гест како за почеток, а потоа да се впушти МРФ во Авантура да ни помогне, нам на рекреативните риболовци, да ловиме со Кајче на начин како што се практикува насекаде во светот. Ние имаме еден месец за лов на Клен од брегот и тоа е се! Незадоволството е огромно на сите рекреативни риболовци во охридско/струшкиот реон за овој горлив Проблем [/b][/color]

Ајде кажете ги луѓето кои биле на „забавата“. Кај кој „Охридски Мајстор“? Мене веќе ме интересира кои се тие луѓе од МРФ кои биле разочарани што не јаделе охридска пастрмка.

... име на кажувам на форумов, но на нашата прва средба ќе ти кажам, а можда и со прст ќе ти посочам кон лицето/а ;)

А посета на клубот секако ке направам, ако некој ме покани. Иако до сега мислев дека со клубот имам коректна соработка и редовно сме во контакт.

... не мора никој да те покани, ние те „плаќаме“ па редно е да не изпоштоваш, ако нишо друго од наша страна пржена Плашица и Ракија ќе имаме, а на тоа и муабет ќе си врзиме :D

Поздрав ;)
[/quote]

Во однос на прашањата - коментарите ќе се обидам да бидам краток.

Порибувањето на Охридско Езеро го прави државата, а би требало тоа да го прави и концесионерот на ревирот, кога ќе го има. Охридско Езеро не смее да се порибува со риба која не потекнува од самото езеро (исклучок е јагулата).

Во однос на решението во риболовната основа, согласно кое е ускратена можноста за лов од кајче во отворена вода, се зазедов лично и ургирав кај изготвувачот на основата (ХБЗ) тоа да го промени. Меѓутоа, изготвувачите цврсто стојат зад својата одредба и немаат намера тоа да го менуваат, во моментов. Тоа може и најверојатно ќе се промени во тек на концесионирањето. Не заборавајте дека риболовните основи може да се менуваат и да претрпат измени и доплни. Ова го знаат луѓето од локалното риболовно здружение (Св. А.П.). Затоа не треба да има нервоза и револт. Сега е првична цел да се додели концесија.

Без покана не се оди никаде, барем јас немам таква пракса. Без покана може да ви дојде некој непосакуван (на пр. инспектор, полицаец ...).

И на крај во голема заблуда сте ако мислите дека вие ме плаќате. Некој многу лошо ве информира. Јас, ниту некој од членовите на УО на МРФ, сеуште немаме примено парична надокнада во облик на плата во МРФ, ниту тоа е предвидено со некој од актите на МРФ. Ве молам во иднина избегнувајте паушални изјави кои не ви се потврдени и кои се далеку од вистината.

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПет Дек 09, 2011 8:23 pm 
Отсутен
Мушичар
Членски аватор

РегистриранCOLONСре Oкт 27, 2010 7:55 am
МислењаCOLON11616
ЛокацијаCOLONСкопје
Vasil Kostov НапишиCOLON
Ова се однесува на коментарите на „Лепи“ и „Ташма“ можеби е тоа една личност, можеби грешам, но сеедно. Секако станува збор за лице/а кои се од Охрид или охридскиот регион.
Васил, дефинитивно Лепи и Ташма не се исто лице :)

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПет Дек 09, 2011 11:16 pm 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

РегистриранCOLONЧет Дек 02, 2010 7:49 pm
МислењаCOLON1985
... не знам од кај ти е сомнежот на дека јас и Ташма или Тасма, не знајме уште кое е правото членско Име, пошто на латиница е напишано, сме исто лице. Добро „млад“ си па ќе се вклопиш некако :D

Веројатно Васил читаш можда све шо го напишав но одговараш само тоа што ти годи! Јас напишав дека редно е и МРФ да пориби во О.Е. и тоа Автохтона Риба, не мораш да ми го повторвиш тоа дека „смее да се порибува со риба која потекнува од самото езеро (исклучок е јагулата)“. Кога може МРФ да порибува на други ревири во МК зошто тоа не би можело во ОЕ? Можда нешто не знам па добро е да ми објасниш.

Ево јас како досегашен член на Свети Апостол Петар те поканувам кога имаш Време да не посетиш во клубот. Се надевам дека не треба некоја посебна покана за тоа да се оствари...

Васил, јас не викам дека јас тебе лично те плаќам, туку дека парите одат во МРФ и дека МФР и ти како Председател имаш некоја обврска спрема нас кои сме еден дел од изворот на средствата со кои располага МРФ.

Васил, во нашиов „разговор“ имат некоја Тензија, но мислам дека сите сме на иста страна и дека треба да се свати како енергија која треба да ја насочиме кон подобрување на соработката на МРФ со првенствено рекреативните риболовци. Се надевам дека ова ќе биде добар почеток во понатамошната соработка на сите нас ;)

Ајде сега поздрав од мене и утре сите на риби ама и репортажи да имат, со или без риби, ама репортажи да имат :lol:

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONНед Дек 11, 2011 2:05 am 
Отсутен
Дружељубив

РегистриранCOLONЧет Aпр 28, 2011 5:51 pm
МислењаCOLON1321
ЛокацијаCOLONRåån
Za nekoj raboti ne si mi jasen.
Arkan i sobiranje mrezi sporeduvas :o ? Kao prvo, mrezite ne se sostaven del od prirodata i po samoto toa mestoto ne im e vo voda.
Bi gi sporedil so konzervi,plasticni sisinja i kesi i drug odpad.
Se sobrale deca da cistat gubre, a Tasma gi razbrkal zatoa sto nemao zakonska osnova. "Kopiljaana, vie ke cistite tuka, aj po doma site,toa e rabota na Komunalec". :lol: :lol:

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONНед Дек 11, 2011 2:18 am 
Отсутен
Дружељубив

РегистриранCOLONЧет Aпр 28, 2011 5:51 pm
МислењаCOLON1321
ЛокацијаCOLONRåån
Na Vardar gospodine ICO sekoja vecer od Pcinja do Demir Kapija vlecat mrezi so kajcinja , mislev ti od Veles so golemi m.dinja imas pravo i mozes da gi sprecis a ne sakas.[/quote]
ICO cuvaj gi madinjata, ovoj ti gi ima namerkano :o

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONНед Дек 11, 2011 8:32 am 
Отсутен
Ветеран

РегистриранCOLONВто Ное 08, 2011 12:17 am
МислењаCOLON10473
Tasma НапишиCOLON
Tasma sum zatoa sto ve prasuvam i ke odgovaram gol bez rakavici.

Gledam deka navistina nekoj ne gi poznava osnovnite prava sto gi imame spored Zakonite.

Arkan imase pogolemo pravo da gi brani srbite , no bese paravoena formacija.

Toa li sakate da go postigneme . Si ima institucii i klubovi koi preku ribocuvari koga ke zemat koncesija navistina treba da go zastitat ribniot fond ako ostanalo nesto od nego. A ne so at hok akcii kako predlagaat nekoi clenovi. No tuka e Vasko ke poribi so toni od neproveren kvalitet na riba, toku i tolku pari . Ako sakas , a moras imas dogovor za sorabotka a i te obvrzal so ribolovnite osnovi. BIZNISS vrz grbot na ribarite. Za nekoja godina moze ke gi dodelat i drugite koncesii i tamu op povtorno Vasil go spasuva ribniot fond.

Na Vardar gospodine ICO sekoja vecer od Pcinja do Demir Kapija vlecat mrezi so kajcinja , mislev ti od Veles so golemi m.dinja imas pravo i mozes da gi sprecis a ne sakas.
mdinja imam tocno e, ama kaj sto lovam nekoj da vleze i da mi stavi mreza, togas nema razmisluvanje ni 3 sek kako fitil sum, a za ostanatoto b ni sum nadlezen ni sum toj sto treba da vadi mrezi imame drustvo oni se nadlezni, a sto se odnesuva do vadenje pred 3 god imam izvadeno 4 kom na velesko po 100 metra i eden krap u natre , dodeka dojdoa cuvaarite nie gi zapalivme..

i nemozam da te sfatam sto sakas da kazes so tvoute postovi , znam deka sigorno dobro te poznavam a se kries, daj otvori gi kartite i togas da diskutirame so nekakva osnova na temava...poz i bez zamerki... :) :) :)

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONНед Дек 11, 2011 8:53 am 
Отсутен
Ветеран

РегистриранCOLONВто Ное 08, 2011 12:17 am
МислењаCOLON10473
Tasma НапишиCOLON
Gospodine Atanasovski, kaj Vas pisuva lokacija Helsingborg. Tek sega doznavam zosto ima malku ribokradci vo Svedska, ne znaev deka vie i vasata druzina ste gi sobrale mrezite , ulovile ribokradcite i toa pred ocite na policijata i komunalec. Neznaev deka vo Svedska e dozvoleno koj saka i kako saka da postavuva red i mir po svoi Zakoni. A za m.dinjata na Ico ne se sekiraj , Ico ima napraveno tolku grev na akumulacijata Mladost sto samite velesani ke mu gi skinat. Kako najgolem zastitnik na riben fond poslednive nekolku godini ima uloveno mnogu kapitalci (krapovi), i kako vo site normalni zemji namesto da se fotografira i da gi vrati vo voda toj gi prodava na pazar. Za prodavanje ulovena riba na pazar predvidena e kazna do 2500 evra.
tasma se gubis..ribocuvarite mi pustasle krapovi i se slikale so istite..sum zimal i za doma ne se krijam i nemam namera kako tebe, daj da vidime so kogo diskutirame, ispravas krivi drini na forumov sto nemaat nikakva vrska so temava najmalce,, a licno ako imas protiv mene nesto eve ti tel javimise ..078319015..

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONНед Дек 11, 2011 11:05 am 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

РегистриранCOLONСаб Maр 19, 2011 11:55 am
МислењаCOLON1040
ЛокацијаCOLONBitola
Go postaviv prasanjeto vo temata LAf muabet a ke go postavam i tuka-
Od kade se nabavuva podmladok za Makedonska Pastrmka ? Ja ima li vo makedonija kako podmaldok ili?

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONНед Дек 11, 2011 11:26 am 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

РегистриранCOLONВто Феб 08, 2011 10:44 pm
МислењаCOLON4404
Pastrmka se nabavuva od mrestiliste Sum.......a sto se odnesuva do Tasma nikade ne pisuva deka mora ime da stoi ili javno da se obelodeni indetiteto....bitno e dali toj tendeciozno iznesuva lagi,ili pak vistina e toa sto pisuva :idea:

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONНед Дек 11, 2011 12:33 pm 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

РегистриранCOLONЧет Дек 02, 2010 7:49 pm
МислењаCOLON1985
... не е можно во мрестилиштето „Шум“ да се одгледвит Македонска Пастрмка (Salmo Macedonicus) :!: Тоа е сливно подрачје на О.Езеро и таму не е дозволено одгледување на неавтохтон вид на Риба. Само Риби кои се Автохтони на О.Е. смеат да се одгледуваат во сливот на О.Е. во посебни мрестилишта со дозвола од надлежно то Министерство ;)

Кон врв
Покажи постара темаCOLON Сортирај по 
Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ]  Оди на страна «1ELLIPSIS1920212223ELLIPSIS119»

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Кој е Присутен

Членови кои ја разгледуваат оваа тема: 4 and 0 гости

Вие Не може да поставите нова тема на овој форум
Вие Не може одговорите на теми на овој форум
Вие Не може да промените мислења на овој форум
Вие Не може да го бришите вашето мислење во овој форум

Оди доCOLON 

POWERED_BY
Преведено на Македонски од : nescafe, Read Here Forum