A sto e toa odlicno sraboteno ako mozes da pojasnis.....toa li sto bile sobrani dve mrezicki a tie sto gi postavile nikoj ne gi pipnal,ili toa sto bile pisani nekolku kazni....
Izlegol drzaven inspektor eden den i gotovo odlicno staboteno
Od 5 ili 6 maj pa se do 16 na delot okolu blizansko do zdunje sekoj den imase nekoj od moite drugari bev i jas.........znaci za tie desetina dena nikoj nepomina od ribocuvarite na jasen da vidi sto se desava,penzionerite turaat u cuvarka se sto im se zakaci na jadica.
Znaci stvarno odlicno sraboteno.....da ne bese pateticno ke bese smesno.
Одлично сработено што во рок од 4 дена, на различни локации, 2 пати ми дојде контрола. И конечно да наидам на луѓе кои си ја знаат работата.
Одлично сработено што луѓето културно отпоздравија, се претставија, се легитимираа.
Одлично сработено бидејќи откако се запознавме и ја прегледаа документацијата (легитимации, дозволи), го проверија уловот, се заинтересириаа за евентуални неправилности и ветија дека ќе проверат се.
Одлично заради тоа што на крајот ни се заблагодарија и со извинување за прекин на риболовот, културно ни пожелаа убав ден.
Одлично што уште еднаш не предупредија за законските обврски како рекреативни риболовци.
Одлично заради тоа што го исполија ветеното и проверија се кон улив.
Одлично затоа што полека, но сигурно, состојбата по Треска (реон 2) и на Козјак се подобрува.
И што тебе сега ти е патетично и смешно, освен твојот патетичен став дека се е труло во државата.
Мојот коментар се однесуваше на постапката и работата на Јован и пратњата. За чуварите од Јасен тек ќе чуеш и видиш. Еве дури и онаа слика со карашот од Липково ќе им ја дадам, да обрнат посебно внимание (за да не ги караш по форумов).