Nego batalete prazni uabeti.
MEne licno ne me interesira bidejki odam da ribolovam na more ( a tamo nema nikakva zabrana i dozvoli ) ...
Ne mi e jasno zosto ve brkale t.e. Vi barale nekakvi dozvoli ( sto mislam deka voopsto ne postojat ) ako zabranata e od 15 April ???
I mene Saso ne mi bese jasno....iskreno sum nemal problem nikogs, ama nikogas! Jebiga, ne mi e namerata da pravam panika kaj onie koi odat vo Grcija, tuku sakav samo da predupredam, da spodelam moe iskustvo od pred 2 nedeli....veruvaj voopsto ne e prijatno koga ti urla dzndar grcki i pri toa ne go razbiras nisto. Koga svrte na Makedonsi(los Makedonski), za da razbereme sto saka, maaaaalce mi lekna, ama do zadnje mislev deka ideme u stanica. Da ne go tupam mnogu, vo posleden moment gi pribra dvajcata pomladi kolegi na koi ic, ama ic ne im bese po keif sto ni kaza da ne nema za 3 min. Megju drugoto se razbravme (mislam deka izmishljase) deka ima pecanje samo od od obala i toa so dozvola izdadena vo Thessalonikiiiiii, ama za Skopjano's ne vazela. Deka nemaat zabrana, propis i ostala sranja za tamu, nemaat.
NA KRAJOT NA DENOT, NASITE RIBARI SE KRIVI ZA NIVNOTO ODNESUVANJE! Vo toaa sum siguren! Bil s'm vide'l s'm
Zasto ne bese takva situacijata do skoro ?!
Blagodarenie na sluckata sto se zadesi, nova voda iznajdovme
Imavme ceeeel den za istrazuvanje