a kajma kajnas ribino brashno ? kako sho znam nigde nema pa zatoa site ke barame neshto blisku donego
Ова за кое зборуваме Ветарибол(некој го крстил замена за рибно) е скроз различно т.е. нема врска со рибно..Ветариболот содржи растителни протеини,соин изолат,аминокиселини итн.. Сите тие се растителни и крапот многу полесно ги вари или било што(да не ме дрви професорот сеа
).Плус на пролет сакам да работам една крем боила и ако ставам ЛТ или Предигест од кремасто нема ни К да остане.
За неутрал,птичји или овошен кој како сака,според мене ова Ветарибол е најефтина варијанта и најлесно достапна кај нас се разбира на пазарот има многу брашна кои ја зголемуваат протеинската вредност во миксот т.е го прават многу по јак и посложен но затоа и коштаат.
Имам дома Ламлак,Аминолакт,Казеин,Егг Елбумин,Сојавит85 сите тие се ок ама коштаат у ПМ,сепак една боила која си ја правам неколку години пак ке ја направам со состојки кои се баш за таа намена,но сепак сакам да пробам и нешто ново,различно и најбитно ефтино.
@Daniel сега појасно ли ти е зошто сакам Ветарибол или уште ке мрсиш,мислам разбра ли што е разлика од животински,млечен и растителен протеин.