и не се сликајте со порибителен материјал од 1,5 кг -- тоаа е се трпезни примероци а не порибителни
во рибарница му е цената 200-250 денари(можи и помалку) а пак порибително 450 или повеке а се работи за иста риба земена од исто место...
Крaпoвите се купени пo 190 ден/кг сo вклучен ДДВ, oд Жaбени. Дa спиеш мирнo, никoј не свртил вишaк пaри низ лaвиринтите
и да се од жабени -- мада не сум сигурен дали тоа е овластен репро центар и дали тој концесионер со него има склучено ТАКОВ ДОГОВОР
--- ПОРИБИТЕЛЕН МАТЕРИЈАЛ ------ СЕ РИБИ ОД 50ГРАМА ДО 700ГР. ---што во некој просек прерачунат би дошло да биде 1000 до 2000 единки во
карикирам --тааа законска килажа која требало да се пориби
-------
значи ЦЕЛТА е да се порибат повеке примероци на помладок
А НЕ ке пуштиме 10 крапа од по 10 кг. и завршивме обврската истите тие 10 крапа на првото зрно пченка кога ке налетат отидоа на некоја тава -- додека погорните мерки законот ги опфака како МАЛОМЕРНИ
ете до толку на некому му е :spiro: совеста или пак онаа растение од кое се прават иние за грицкање
--- јас лично сум порибувал уште од најмлада возраст и имало од тоа голем бенефит и за водата и за риболовот и тоа на нво на цел град, сум правел и порибувања ипреку рибар и онај пост погоре кој убаво ке го разбере треба малку да ја дрмне главата за наредните порибувања
пс-- секое порибување кое ке биде од корист и за водата и за рибарите ДА , секое порибување од кое ни водата ни рибарите ке видат аир НЕ
-- ЗА ФИНАНСИСКИОТ ДЕЛ НЕ НАВЛЕГУВАМ КОЈ КОЛКУ ДАЛ И ШТО ДАЛ --- секој кој дал било каков допринос сигурно ги давал за добра цел --- а каде ке завршат тука треба доста да се дискутира за да не се прават грешки
доволно искоментирав -- дури и од поке, ако уште пишам можи пак да ме фати некој форумски закон