Бетаинот е аминокиселина т.е шеќер кој нормално се добива од шеќерна репка или шеќерно цвекло како сакате...
Јас би кажал само дека е добар синџир (зацврстувач) но и дека е доста хранлив метионин, впрочем тоа е реално гликоза!
Деф на комерцијални води и јас го користам само за зацврстувач т.е рафиниран како шеќер (со топење = карамела)
Tocno deka e amino kiselina samo negovata tocka na razgraduvanje e na 180 , STO ZNACI deka vo sekoe spremanje na hrana ..varenje itn,, ostanuva cel i kompakten..
Isto taka medot e dobar i jak proizvod, koj i te kako moze da se koristi vo krapskiot ribolov, samo problemot e sto mora da go koristime ..LADEN..a laden pobrzo se pere ako temperaturata na vodata e pogolema od 15 c ..a
so negovoto varenje dejstvoto go gubi na 40c, zato sto na taa temperatura on se razgraduva...
nego ostanatite da ve prasam koj betain e podobar tecen ili prasak..jas samo prasak sum koristel .a dali imalo fajde pojma nemam..mislam na ona deka ete sega ima betain pa povejce lovi boilata...
PS a za ova so medot ce zboruvame vo druga tema..bas interesen podatok si napisal .. .