Poshto si koristel odamna treba da znaesh deka solar ne pravi uljinja esencijalni,kao vtoro hrana shto mislish deka e 100% naturale nee toa samo sebe se lazeme.Kako treto tocno ribata e stoka ne e covek pa zatoa sam sebe se negirash.Kako cetvrto stimulin amino e 6 godini an pazarov taak da neznam kako toa mnogu odmna si go koristel.
Kako shto rekov ako veke neshto se pishuva togash objasni zoshto i kako.Koga veke tolku si upotrebuval i znaesh objasni shto se toa amino kiselini i zoshto sluzat i zoshto bash niv gi upotrebuvame.
A toa akvarium i pelagicevo jas imam barem na 10 razlicni vodi vo makedonijava-ne komercijalni ulovi a ne samo na dve.Fakanjeto krap na crna 20 godini ti ekvivalent na fakanjeto na krap vo akvarium.Koga ke mi pokazesh sliki barem od 10 vodi togash moze da razgovarame.
r
Nigde ne napisav konkretno za nekoj proizvod od krapskata industruja,niti koga tocno sum koristel,toa ni najmalku ne e vazno .Znaci
posigurni,poispravni,pokvalitetni aminokiselini ima vo siseto od solar nego vo ova od californija fitnes,,,toa li sakas da mi kazes? Cisto sumnjam deka se ist kvalitet,nema sansi! Ne mi odgovori sto ima vrska sto tie od solar se so poznat ajde miris ? za kade zboruvame?Na koja voda vo Makedonija nema da lovam so moja boila vo koja koristam vakvi amino kiselini,aromi ,zasladuvaci.... sto ne se krapski brend??? Ne postoji takva voda ...Mislis deka jas i 99% od kolegite ce odime Pelagicevo pa so ovie amino kiselini nemame sansi? potpolno ne te razbiram sto sakas vo dvata posta da kazes.Imaj na um deka nie odime na sloboden ribolov pred se i najcesto na divi vodi...
I nema svrha takvo prasuvanje na forum,ne mene,konduradzija da prasas ce ti odgovori na tie prasanja za amninokiselini,talini i se drugo,internetot e cudo za pet minuti ce ajde ne nauci ama copy paste ...zatoa i nema sto jas da polagam ispit .Da e razgovor oci vo oci mozeme da diskutirame ,pojasnuvame..vaka nema svrha.
I sto si se zapnal za tie deset vodi? jas lovam na dve - tri kade ima tuka problem? Sto jas treba nekomu da dokazuvam?Niti sakam da odam nekade podaleku,niti pak imam vreme.Znaci koj ne bil na barem deset vodi ne znae da lovi krap,sto li ? Eve slednata sezona prv pat ce lovam na Kozjak...boze zdravje i toa protiv modernata krapska hemija so bilderski amina....pa ce vidime .
Predlagam da se otvori posebna tema za recepti,tehiki,hemii.pribor za natprevaruvanj.takmicenja ,vo site postovi ovde tvoeto pisuvanje go baziras od takmicarska strana...na 99% krapski ribolovci ovde toa apsolutno ne im pomaga,samo odmaga i zbunuva,vo mnogu postovi toa go napisav ama nikako da dojdeme do linijata sto e krapski ribolov a sto krapski natprevar.Eve nekolku pati spomenav ,a 100 % sum siguren deka site ce go potvrdat toa,deka sakaat da lovat so sto poednostavna,poeftina boila so komponenti sto se podostapni za nabavka znaci sportskite krapcii ne takmicari ..... kazi mi edna pricina zosto da koristam na diva ,otvorena voda najskapa hemija??