На веќе поставена тема со став кој го имаш искажано мислам дека сакаш да се согласиме со тебе но јас нема да се согласам затоа што..
„асалната“ вода која ја барате за вас рекративците и ние ја делиме со вас само што заборавате дека тие рекреативците немаат усул за земање риба.. таманат кај ке стигнат..
не, ја би направил друга математика.. од тие 10.000 само 200 ке оставам кој имаат малце абер и усул.. а на другите 9800 не би им дал да се приближат кон вода..
На прсти се бројат оние кој враќаат риба или земаат според дозволеното.. на прсти.. а ти ми збориш за илјадници..
истото и на концесионерите би им го направил.. концесии на 20+ години ама ако киксне еднаш ајт.. нема ама ја вака онака.. одма казна.. и тоа дебела казна да се усере од пари плакање..
Го фатиле во мрест, 5000 еур казна одма, нема полиции, суд муд па врски па ке пројде со една софра..
Мрежа.. абе 10.000 еур казна...
а да не правам муабет за рибочуварите..
Барате нешто што е невозможно и сакате да не дискриминирате, као ние сме малцинство и кој не мати.. ?!!
И само едно нешто да ти кажам.. колку е тоа нивни неуспех, толку и мој а толку и твој.. затоа размисли пред да поставуваш теми со конотација на раздор..
јас така ја доживувам оваа асална тема