taka e emile samo objasni malce zasto e taka ova tvoe kratko i jasno znaci nesto se krije emile ......
Тасим, јас во претходните постови пробав да објаснам малку поопширно, ама очигледно или не сакате или не можете да ме разберете, па затоа во последниот пост напишав „кратко и јасно“, ви одговорив на прашањето најкратко што можам со надеж дека ќе се разбереме.
Не знам што беше тука нејасно и зошто толку ми се нафрли?
Моја намера беше само да одговорам на прашањето, а не да нападнам некого како што ти ме напаѓаш.
emile da nedolzam mnogu da ti kaze cickoti zasto e ova vaka za glob: oti NEMAAT CLENOVI zato ova vaka go imaat storeno ali nebitno sve vo zakonski ramki ajde kazmi kade se clenovite na ova drustvo
Тасим, да ти објаснам јас
, ова што Ташмаруништани ви ги плаќаат вашите легитимации со нивни пари е една голема ГЛУПОСТ од нивна страна. Ова е една голема глупост затоа што решиле да му направат услуга на некој што не знае тоа да го цени. Нивно право, нека ви плаќаат легитимации, ако сакаат и дозволи гратис нека ви дадат, ама што фајде од тоа кога ВИЕ НЕ ЗНАЕТЕ ДА ГО ЦЕНИТЕ ТОА!!!!
KADE SE RIBOCUVARITE 9 kade e poribuvanjeto za 2014 12000 eura aa sto nezboris za ova nego samo vi se matat pari okolu toj zabegan pamet pa tuka ce mi palamudite sudi pravnici cesni ribolovci sto ne drugo abe cutite i terajte si rabota za zalenje ste posebno vie sto mnogu tuka galamite samo taka i terajte mozebi taka i treba da bide
Тасим, за ова се обраќаш на погрешно место. Јас ниту знам колку рибочувари треба да има, ниту колку треба да порибат .... едноставно во моментов тоа не ме интересира.
А ако ова прашање ми го поставуваш затоа што го цениш моето мислење, ќе ти одговорам: во моментов Глобочица, покрај ангажираните рибочувари преку агенција, ја чува еден вработен рибочувар кој е на терен секој ден. За разлика од бившиот концесионер сега има вработен рибочувар кој, ако мене ме прашаш, јас лично не знам како вади плата затоа што концесијата ја добија во мртва сезона + зимата се оддолжи, така што сеуште не може да се каже дека откако ја добија концесијата можат нешто посебно да сработат. Како што реков, не знам рибочуварот од каде вади плата, но сепак одговорните кај концесионерот се решиле за една голема глупост, односно да ги платат легитимациите од свој џеб на луѓе кои не знаат тоа да го ценат и бараат проблем и таму каде што нема.