Значи овде дебатираме и разменуваме мислења и искуства (се разбира кој колку има).
Ја сќе прашам како една фабрика од рангот на Солар, Нутрабајтц, Менлајн,.. кои имаат (лабаратории, компјутери, математичари, инжинери, хемичари, биохемичари,...) еден куп тестери кој пробуваат на различни води широм светов, на различни води и во различни периоди, кои после неколкугодишно испитување и тестирање вадат свои миксови (укомпониран, избалансиран,..), можеме да ги споредиме со свој? Само затоа што не знаеме (или немаме поверение во фабриката која го произвела миксот) а во својот знаеме што имаме.
пример 1: '98 Зајакот до Золатан Ковач од СБС нели они имаат (лабаратории, компјутери, математичари, инжинери, хемичари, биохемичари,...) зајакот со микс од гаража 20 риби.. Золтан другар ми 0..
пример 2: Пелагичево, БФБаитс Австријци тим до Зајакот.. иста приказна
како што кажав.. тој што ке чмае на вода и ке работи со миксовите и хемиите тој и ке знае.. за сите останати имате (лабаратории, компјутери, математичари, инжинери, хемичари, биохемичари,...)
Е колега и ти изгледа ги имаш слушнато приказните дека во Србија се продаваат миксови кој се направени по порачка за нивно тржиште и за одердена цена.
Она што сакам да ти го кажам е дека во Англија кога некој крапџија од типот на Мартин или Предраг ќе отворат една кеса со мокс од 1кг. и приметат дека не е иста со претходната и доколку пријават дека станува збор за измама таа фабрика ќе отиде т.с. ќе ја игорат од казна. На секој производ си стои декларација и самата фабрика стои позади овој производ.
Она што можеме јас и ти да го купиме од Соседтството кое стига во буриња или контејнери па се препакува не зборам и не коментирам.
Предраг.. готови миксови од овие простори не сум купувал.. а и нема да купам.. готови миксови само од англија сум купувал.. како и ароми и хемија.. како долгогодишен купувач на таклбокс од 2005 година имам поволности за транспорт.. така да миксови од кај комшо не ги мирисам а не да ги купам..
И не е тоа темата.. јас ниту сум присталица ниту против готовите миксови.. само ги изнесувам фактите..