Сашо, на овој ревир може да ловат неограничен број на риболовци во текот на еден ден, или има некој лимит, на пример 20 во еден ден?
И ако имаш инфо колку е дозволена количина на риби кои смеам да ги земам за пржење?
Ova e dnevna karta za lov na mladica.
Edna smees da zemes. Megutoa ako e nad 100 cm smees da ja zemes samo dokolku ne e ispolneta kvotata od nekoj si 10 ribi na sezona. Ako taa kvota e ispolneta togas i taa moras da ja vratis.
Se lovi isklucivo so mamci od 10 plus cm.
Ako sakas da lovis druga riba togas ima druga dozvola.
Postojat sezoni koga ova e drugacije regulirano. Kazuvaa deka ped nekoja godina tolku se namnozile sto bilo dozvoleno da se zemaat i poveke od edna riba.
Mladica ne smees da lovis ako so tebe nema clen na zdruzenieto koj celo vreme e so tebe. Normalno i toa se plaka dopolnitelno.
Ima zabraneti zoni kade e strogo zabranet ribolov, tamo gledas kako si plivaat desetici madici od po 100 i kusur cm slobodno vo voda.
Za vreme na ribolovot barem 5-6 pati ni dojdoa cuvari da proverat cisto sto pravime.
Sakam da kazam uste nesto.
Edno zdruzenie ja dobiva koncesijata za rekreativen ribolov.
Ako saka toa zdruzenie da ima dobar revir ne treba samo da ima cuvar koj ke ja vri taa rabota.
Celoto Zdruzenie treba da ja izvrsuva taa rabota. Site clenovi treba da se angazirani okolu cuvanje na ribniot fond, pogotovo za vreme na mrest. Pogotovo oni treba da se primer za toa kako treba da se odnesuva ribolovecot na voda.