eeeeee... vrti suchi spomenitte se diazepam za dushatta, sakam nekjam sekoja zima pamettot tuka me nosi i fantaziram...
edvaj chekam ako dade gospod isto vreme isto mesto barem tri nokji da odspijam tuka...
ako go realiziram toa ovaa god. so dobro drushtvo da mi se ostvari ovaa zhelba presrekjen kje biddam!!!
Имаш душа, тоа ми се допаѓа.Јуни, а особено Јули и Август, на овој дел, има едно место, ако еднаш го посетиш, никогаш нема да го заборавиш. Не е прашање на вкус, туку е тунел од дрвја (ореви) високи по 30, 40 метри, ливада со трева како косена, мека, и стално зелена. Тука треска е подлабочка и има и брзак (како за тебе (на тој брзак се извадени најголемите примероци на пастрмка во поречјето), но има над тој брзак едно 500-600 метри тивка, длабока вода која врие од попадика, бојник, клен ....
Прилепчани, скопјани и др., често таму кампуваат и за жал покрај задоволството се нарушува и еколошки, но има будали после нив и се собираат остатоците. Местото е нива на приватник од Модриште (Слободан) и се наоѓа веднаш на вливот на Црешневска река. По мене најубавото место за кампирање и риболовење во жешките летни денови.