Jas ubavo ti kazav nisto.Se sto dobila e sto na nekoj kaj niv mu teknalo da pozajmi spulna stara 25 godini 45mm da ja napravi plitka i da ja olesni.
25 godini zosto uste ss9000 ja imase istata spulna.pa st6000 ja imase istata spulna.
niti dobi vo distanca,niti shimano gubi vo distanca.Kako saka neka redi daleku e pozadi shimanoto.
E sega ako praime muabet najkompletna masina za mene daiwa st6000 so najaka kocnica vo krapskite masini,emblem pro ili z5000a isto
Kakov monofil kakva pletenica martinco ,fakano so monofil so dvete i so basija i so aero ,pletenica ne me interesira vo krapski razdel.nekoj znae tehnicki podatoci a nekoj fakal eden kup takmicenja so niv(zasto takmicenja-100 pati prefrlanje i vadenje riba) toa e test
Ajde ..SS9000 spulnata nema blaga veza so SS3000 i ovaa vtorava zdravo ja natfrla ....Ponatamu nema da razglabam ..prazni muabeti se so tebe ...nikakva korist forumov od EDNONASOCNA diskusija ...
Najjaka kocnica imala ST 6000 ...i kolku od taa kocnica ce iskoristis na KRAPSKA trska be petel eden ..imas li pretstava ?? KILO... dve KILA ili TRI ?? Znaes li sto pisuvas bre ??? MGS imal 20 kg kocnica decki ....... udrete klestata i zategnete ja do kraj .... JAne cim veli ..mora da e taka
Nekoj fajcal ribi .. . . . zamislete samo
A sega ce bide tek smejurija so tebe ....AKO prifatis ..a AKO si siguren vo ova sto boldirav pogore ce prifatis
Znaci , ne znam dali si clen na stripersonline ..AKO ne si ..zacleni se .. podime JANEMk ..otvori tema
Shimano MGS VS Daiwa Basia i napisi deka Shimano e daleku pred Basia ..deka basia nema kocnica kakva treba ..deka ..napsii se sto ovdeka ckrtkas ...Napisi deka ne se dobiva nisto so redenjeto na Daiwa a redenjeto od Shimano nema nikakva mana . . .pa da vidime sto ce ti odgovorat kolegite od USA ...
Ajde junak ...te cekame tamu
A jas ce ti odgovoram unapred sto ce ti napisat vo taa tema / ako ne bide taka se baniram dozivotno na SITE forumi / Ova ce ti napisat ...
KOLKU Godini imas ti ? 12 li ?? ODI prvo PORASNI , dete . . .. .potoa pisuvaj na ovaj forum a ponatamu ce citame site ..sto ce ti pisuvaat
Ako ne prifatis menjam potpis i na IGNORE ce bides
PS . Za ostanatite clenovi na ovaj forum ..ima li nekoj sto stvarno misli deka Daiwa ne znaela da napravi masinka sto ce rede konecot kako Shimano
ili sakale nesto drugo pa zatoa VAKA redi konecot Basiata ???