www.ribar.com.mk

Вашите рибарски приказни...
Сега е точно : Саб Ное 16, 2024 10:58 pm

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ]  Оди на страна «1ELLIPSIS56789ELLIPSIS15»
Автор Порака
 Наслов на мислењетоCOLON Re: Помош околу избор на параболици
ТемаИспратеноCOLONПон Јан 05, 2015 11:52 pm 
Отсутен
Модератор

РегистриранCOLONВто Aвг 02, 2011 7:02 pm
МислењаCOLON3043
ЛокацијаCOLONСкопје
Барем тие букви и реченици ги напишал оној кој скапал на вода.. и тоа му е примарна работа.. а не е интернет пецкање :) Лошо е да имаш став дека целото знаење на универзимот го имаш во дланка.. :) има и друѓи агли низ призмата ;)

чисто моите 2 денари на тема параболици..

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПон Јан 05, 2015 11:53 pm 
Отсутен
Конструктивен

РегистриранCOLONНед Aпр 01, 2012 2:24 pm
МислењаCOLON745
filip030682 НапишиCOLON
Koga jas bi kupuval stap od rangot na harison toa sigurno bi bilo rucna izrabotka od nekoj majstor koj ke go sklopi blankot po moja zelba.Gledam na exyu stapovi delo na eden majstor sto mene mi izgleda dosta dobro,mislm deka Jane i Ico licno se poznavaat so nego.

[ img ]
[ img ]
Covekot se vika Mica,i od krusevac e,kuken priatel mi e,tri pati go nosev na Velesko,i ostanatite krapcii go zapoznaa.Mojte trski Pacifikot se negova izrabotka.Moze koi sakas trski da ti gi napravi po tvoi dimenzii,moze da ti gi napravi so pluta,duplon,kako ke gi zamislis taka.Mislam deka Dule i Sergej,naracaa CMW od nego so nivno ime napisano na trskite.Ako sakas keti go dadam telefononot,i mozes da poglednes na ex yu forumot,tamu ima mnogu trski sto gi pravel za luge od Srbija,Hrvatska,spanija,slovenija i germanija. :papa: :papa:

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПон Јан 05, 2015 11:57 pm 
Отсутен
Модератор
Членски аватор

РегистриранCOLONНед Јан 08, 2012 10:04 pm
МислењаCOLON6059
ЛокацијаCOLONСкопје - Кисела Вода
И јас сакам :( :( :(

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONВто Јан 06, 2015 12:04 am 
Отсутен
Конструктивен

РегистриранCOLONНед Aпр 01, 2012 2:24 pm
МислењаCOLON745
ТафТабиТ НапишиCOLON
И јас сакам :( :( :(
Vazi be Tafta,koga sakas ke mu odime na gosti,ke proba me sedum osum vida na trski pa koi ti odgovaraat,takvi ke ti naravi.Inace na ex yu e pod imeto KLM. :tafta: :tafta: :tafta: :head_bang: :head_bang: :papa: :papa:

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONВто Јан 06, 2015 12:12 am 
Отсутен
Ветеран
Членски аватор

РегистриранCOLONЧет Oкт 06, 2011 10:30 pm
МислењаCOLON6506
martinMK НапишиCOLON
Барем тие букви и реченици ги напишал оној кој скапал на вода.. и тоа му е примарна работа.. а не е интернет пецкање :) Лошо е да имаш став дека целото знаење на универзимот го имаш во дланка.. :) има и друѓи агли низ призмата ;)

чисто моите 2 денари на тема параболици..
Pa ne mislev na nikogo konkretno, a uste pomalku mislev da peckam nekogo . .. A toa fast taper ..slow mapet show . . . . ne da e dzvakano nego i ispovrateno e od sto e povtoruvano . Poentata mi bese deka od citanje ne mozes da znaes koja trska tebe ti odgovara . Sto se odnesuva do mene i univerzumot na dlanka ...DA taka e ...na dlanka mi e . AMA koga se raboti za LOSO iskustvo ...KUPUVANJE trska na osnova ona sto nekoj nekade pisuval .... i od izgledani edno dve videa . .. 3 preskapi spin trski mi sedat taka doma ..ni edna ne e toa sto jas sum sakal ...2 preskapi blanka mi sedat taka ..ni eden ne e toa sto jas sum mislel deka e .. .. Mislev deka e dovolno sto nauciv od citanje i gi kupiv . .. . Edino ne ja utnav so C2 od century . .. .i pak e toa samo moje viduvanje ...kakva trska mi treba za krap ... Nekoj najverojatno ne moze ni da gis misli a ne da lovi so niv..SE E REALTIVNO ..za mene plavusa e za tebe crnka e :D Se razbirame li sega , kolega :D

PS . Koga kupuvas nova masinka mozes da se oslonis na prethodnata /prethoden model/ sto si ja imal od toj BREND ..Shimano da receme ...i sansite se epten mali da se zaebes so novata .Trska e sosema druga prikazna ...si imal AKN model 2013 i NE MOZES ni da pretpostavis kakva e AKN model od 2014 . .. . :papa:

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONВто Јан 06, 2015 1:33 am 
Отсутен
Модератор

МислењаCOLON3043
ЛокацијаCOLONСкопје
Па колега тоа и ми беше поентата на мојот цел пост.. оној погоре..

Премногу пуристички се навлегува во темиве за трски.. знам дека е лична работа преференцата за трска.. ако е дојдено до тоа.. најубаво сите на куп и да идеме во Англија и да му кажеме: за мене ваков бланк.. за тебе таков.. еден и единствен.. :) за тебе правен.. :)

Така гледам јас еднино решение на работиве..

Премногу магла има персонификацијата на трски.. маглата е маркетинг.. Затоа купи си она што сакаш да си купиш.. ама она стварно што сакаш.. а не слушај никој при тоа.. тоа е мојот совет.. и да се заебам сам сум се заебал..

И уште нешто.. за некој да знае што се трски за уживање.. мора да ги имал предходно.. за некој да знае што е трска за далекобој.. мора да ја имал предходно.. овдека 95% од информациите се базираат на рекла казала.. другар ми јадеше сендвич.. многу јака пљеска имаше.. (а ти ја проба ли) - не бе он ми кажа..

Јовица јас би те советувал само едно.. колата под гз.. правец Софија.. еден ден пробување на модели.. преспивање.. и следното сабајле пресекување што ќе биде..

Тоа што за мене е мека трска и убава за уживање.. тебе може да ти е го*мно невидено..
Сепак прочитај го оној текст англискот.. малце ке се разјаснат некој работи..

:D :D :) :)

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONВто Јан 06, 2015 3:15 pm 
Отсутен
Конструктивен

РегистриранCOLONВто Aпр 23, 2013 10:40 pm
МислењаCOLON166
Ти благодарам martinMK, го прочитав, ама сепак ќе се водам по тоа првин да пробам па послем да пресечам, како што и самиот кажа и највероватно да не кажам сигурно ќе тркнам до Бугарија кај господинот Васил, да ги осетам во рака па послем ќе збориме како и колку ќе уживам. :volku_golema: :volku_golema: :volku_golema: :volku_golema: :volku_golema: И баш така ако се зафркнам јас сум се зафркнал.

Што се однесува до понудата на господинот ivanov, Ви благодарам многу и стварно мислам дека таа понуда е доста добра, ама јас во принцип сум за фабрички ствари, затоа што ако нешто не ми се погоди или излезе нешто погрешно во изработката, ќе можам да пцујам по производителите на производот, а вака не е во ред да пцуеш по некој кој сакал да ти направи нешто по твоја мерка, а иначе имам видено и слушнато за Мича, и го пратам на екс ју карп.

Во секој случај уште еднаш да ви се заблагодарам за понудите и за помошта која ја споделивте несебично со мене, па здравје боже можеби ќе се видиме, а и една частенка може да се случи одкако ќе одберам стапчиња.

Пздрав до сите

:NotWorthy: :NotWorthy: :NotWorthy: :NotWorthy: :NotWorthy:

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONЧет Јан 15, 2015 7:31 pm 
Отсутен
Ветеран
Членски аватор

РегистриранCOLONЧет Oкт 06, 2011 10:30 pm
МислењаCOLON6506
Sega da treba da kupuvam trski za ova bi se odlucil ....CTS S8 3-6oz 12'-6" A ovaj gospodin bi gi spakuval kako jas sakam http://www.ng-carp.com/web/main.php

Pogledajte go vnimatelno klipceto :D

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONЧет Јан 15, 2015 10:30 pm 
Отсутен
Модератор

МислењаCOLON3043
ЛокацијаCOLONСкопје
Убаво нема што.. само ми личи дека ова ќе е 6.25лб мазга..

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONЧет Јан 15, 2015 10:34 pm 
Отсутен
Модератор
Членски аватор

РегистриранCOLONЧет Maј 19, 2011 2:20 pm
МислењаCOLON6956
како се смири , recovery какво што не сум видел досега. фасцинантно :shock:

Кон врв
Покажи постара темаCOLON Сортирај по 
Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ]  Оди на страна «1ELLIPSIS56789ELLIPSIS15»

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Кој е Присутен

Членови кои ја разгледуваат оваа тема: 5 and 0 гости

Вие Не може да поставите нова тема на овој форум
Вие Не може одговорите на теми на овој форум
Вие Не може да промените мислења на овој форум
Вие Не може да го бришите вашето мислење во овој форум

Оди доCOLON 

POWERED_BY
Преведено на Македонски од : nescafe, Read Here Forum