Abe za mrezari samo vruc leb I tvrd ku*...
Pred ednu nedelju facam si ribe na Pcinju I ete ti ga bivsi ribocuvar sto ga namavasva od upravu na ribolovno drustvo Pcinja gospidin tako zvani Muto, I cel radosan kd gu vide cuvarku punu
eej brat kude gi fati ede li ede,bojnik pocna li da raboti...??? Za ednu sekundu 100 prasanja. Tekna mi zasto prasue ima li riba pa ga prati pogore u granke demek tamo sam gi izvadija...
Kolko se e muvaja po tija granke tj vecer...
Ama ne mi tekna da gi se javu na ribocuvari da ga cekav vecer...
Mrezari imalo I ke ima. A ne soodvetno kazneti su zatoj sto pare ne zavrsuev u budzet na ribolovno drustvo
Kako su ribolovni drustva u loso stanje finansiski I gladni za pare, sto ubavo ke im dojde nekoj dinar od kazne...
Baska ke se trudiv rabote da gi izgurav do kraj , za razliku od sg kude mnogo gi e gajle na vlasti za ribni fond...
Apeliram do nadlezni da se smeni momentalna prakss I pare od kazne da idev u budzet na drustvo, tga ke imav dobri plate I ke ima povise ribocuvari I riban fond ke e pobogat a plus toj I ako nekoj prijavi mrezari I dojdev cuvari da gi fativ na lice mesto da mu sledue besplatna godisna dozvola...
ja mislu deka samo takoj ke se popravi rabota...
nemoj da mislite deka ovoj ne ga cita nikoj od nadlezniii.... citav citav I toj puno od njima citav...
oddamna nemam prochitano volku dobra ideja
dokolku ova se sprovede na delo ke pochne ribi i na suvo da iskachaat!
bravo kolega za idejatta i razmisluvanjetto