Veleso Напиша:
Abe taa pusta Stuka gi istrebi ribite od Tulanata kaj Bitola, pri kraj e i ribniot fond vo ezeroto kaj Rek a sega slusam pocnaa da izleguvaat i nekolku promeroci od Stuka i vo Strezevo. Taka ribata e namalena vo Strezevo uste Stukata ni falese. Za 5 godini osven Som, Krap i Stuka ke nema nisto drugo vo Strezevo.
Колега Велесо....истребила се затоа што е фрлена во дупките кај туланата во БТ само она како риба во одамна ограничена рибја популација од претоа во дупките...затоа се случило тоа што се случило но ако е пушташ целно или да кажам во една ТРЕСКА /ја има/ или во ВАРДАР/извадени се веке 2 парчиња големи 3,8 и 5,2 кг-ке ми текне и човекот кои ги извади/она само регулира билошката рамотежа во водата немаш болни риби,немаш умрени риби,немаш слаби риби...и еве и сега ловат бојник и клен и патсрмка во вардар а има и штука и тоа е во ред.....И најважно кога се порибува штука има образец или /формула/ шема на колку да кажам килограми крап се пушта толку и толку штука бидејки кога ке порибуваш вода не преживуваат сите риби ,има нагмечени,удрени,умрени или допрва при порибувањето тоа им се случило итн....
Сепак ,штуката не е крива за тоа што се случува али е за мене посебно интересна и да спомнам посебно спортска риба......
Тотално си во право!
Ете не подалеку туку на форумот има доста репортажи од Ангитис каде штука има во изобилие, а бела риба двојно повеќе!
Не е штуката таа која ги треби водите туку нешто поголемо од неа