Ајде и овде, нека е аирлија работата на новиот мушичарски клуб Матка, ви посакувам многу членови, многу истомисленици и многу луѓе со визија и со представа што сакаат да постигнат во мушичарскиот риболов во Македонија. Се надевам дека ќе добиете поддршка од сите искрени вљубеници во риболовот, без разлика дали се мушичари, крапџии, спинерџии или пливкари и без разлика во кое здружение членуваат. За мене е доволно објаснувањето на Перун и Илија, кој разбра - разбра, кој не нека препрочита уште еднаш
П.С.
Гледам модерно е сам себе да се цитирам, значи Перун сум ја погодил идејата (пост од заклучената тема)...
Нека е аирлија клубот Матка, убава идеа ако е замислено да функционира така да можеш да членуваш во друго здружение, а да бидеш дел и од клубот. Убаво би било да има повеќе вакви клубови од сите дисциплини во риболовот, спин клуб, пливкарски, крапџиски и така натаму. Јас на ова гледам како на форма на здружување на истомисленици кои пред се ќе вршат притисок внатре во самите друштва каде членуваат да се променат некои работи, а потоа здруженијата пак до МРФ и така натаму.