Колку што мене ме држи памерт-а ме држи сеуште значи одиш директно за дрен или прво вртиш за Беловодица, па после право)лево од патот) за Дрен!
И од таму колку што знам вие Прилепчани слегувате обично на бродот, а иначе за местата верувај ги знам од таму каде ти ловиш па се до Железнец! Туку малце ми забегуваш од прашањето-каде на кој дел ги стави чизмите и шеташе низ Црна? Тоа се приказни за мали деца ! Незнам ТИ колку ја познаваш реката ама јас мислам дека во лето се прегазва од устие до долгиот вир се на се на десет места-и толку ако ги има! Најди некој од шаршија и него кажувајму како си одел со чизми по црна-врпско. Некој овде ке го прочита твојот пост и ке се закрени утре другиден (народно речено) и ке тргне со чизми по Црна, па може ќе го најдат после 1-2 месеци!
Ne be Badzo,ne gi nosev po Crna,niz carsija si setame nie ovde niz Prilep ..so neopreni
Ako znaes sto pisuvas svaka ti cast. Imas li pretstava kolku pati sum bil tamu? Nema kamce sto ne go znam Badzooo,batali.Sto sakas da ti pisuvam,kakvi detalji,kade vlegov ,po kolku metra izlegov pa niz calija kini usite i racete,pa kade pauza za m....pa kade odmor?? nema problem ako sakas ce ti kazuvam i taka! A.ako te intereseira kako da dojdes tamu nema problem ce ti objasnam do detalj,mizecki da otides,samo kazi? Samo zdravi momci za tamu,ne e igracaka da se sleze ,veruvajte mi !
Jas kolku e poznavam rekata tamu? Aman sega,ti li ce mi ja kazuvas i ce me ucis? Sto tatko baram na brodot? Toj pat e najzaebaniot i za sleguvanje i za vracanje
Sleguvame koso,levo prema ulivot,na bresjeto(posledna tocka od ezeroto koga e FULL ama bas FULL polno i otuka ima polubrzaci i brzaci kolku sakas za rabotenje na vobler! I treba li da ti crtam sega tebe detalji,deka ovde onde mora da izlezes pa da zaobikolis nekoje podlaboko mesto ili vir?? Koga si bil posleden pat? Mene ce me ucis kade se pregazuva rekata,Badzo?
Ajde kazi mi kako se vika ova mesto
od koj del na crna reka e? i moze li da vidime nekoja tvoja slia od uliv,vrpsko ?
A za ovaaa slika ima pivo da cestis,se iznamaciv da najdam prikladna,em neopren da ima em tamu nekade slikano
a kade TOCNO ti ce ni kazes,ne postoji nekoj sto bi go zaboravil ova mesto,ako barem ednas bil ...slikav slika,da ne te buni,tri kompa i kup diskovi ukluciv,i sto albumi preterav da najdam bas kako treba da se gleda rekata,mislam i jas da bidam na slikata
uste da najdam slika kade sum se slikal so tie drugite gore.tex..sto gi nosam za sveceni priliki .zadovolen li ce bides??
Da se vratam na temata,sto ne e tocno od toa sto go napisav? Ima li nekoj poinakvo iskustvo?
Kade i da napisam nesto,ja nosite temata vo skroz drug pravec..Eve Badzo resi duri istraga da povede
dali jas znam kade e vrpsko i ulivot
Nego bi zamiolil adminot da se izjasni po slucajot Keltan
na dosta izgleda im smetam od nekoi nivni pricini,a kade si nepozelen,fajcaj magla