ме радува што читам овакви постови од лугето кои ги споменувам веке повеке пати од вас тука на форумот.да дојдете ако веке не сте дошле на состанок со нашето раководство па и со нашите рибари да поразговараме да направиме една трибина да се малку социјализираат и да се убедат дека ке го имаат и они и вие одсекогаш најубавото езеро во оваа држава за спортски риболов.
е видовте ли после толку пати што ви реков дека пак ќе биде како јас реков
мавровица во моментот е идеална и за вас и за нас.и со пат и со пристап до сите позиции и за големина ширина и должина и број позиции и за вежбање на 150метри ако сакате и за се.
читам како имало многу школка нема толку многу школка не се плашете од нејзе само 10тина пати ми се е десило да на сама контра ми пресече конец,плашете се само од ракот ги јаде боилите ама и за него има лек почесто префрлање а и други лекови. олово нема да потрошите повеќе од 10ком верувајте,јас цела година трошам 20ком а сум скоро секој виќенд од април до крај октомври, е сега јас не префрлам толку често како на такмичења кога има потреба али затоа ставив десет за 72 сати. .
читам како за една недела после порибувањето се вадела рибата. секој виќенд шетам на езерото нема жив човек.
се слушам скоро секој ден со стражарите од водостопанство кои се на смена во куќарката и викаат дека нема никој човек повеќе од месец дена. па никој не е луд на ова време ладно да седи таму.
па ве молам не ги замислувајте нашите рибари како луге од џунглата од дивината и тие се како вас(како нас)
и немојте да пишувате некои работи кои не ги знаете туку прашајте ги тие што се таму секој виќенд.
слободно секоја педа од езерото ќе ви ја објаснам каде што има и во кое време од годината која позиција е најдобра.
шекерац не функционира за крап во мера за натпревар.само маломерни и што кажа кико друг вид риба може али крап над мера не..
ќе видите само да се пориби добро што е рај на балканот.
и само уште ова мислам дека прво коло ако е мај мавровица нема да ви даде големи резултати зборувам со фондот кој е сега во моментот во езерото,подобро би било второ коло ако е јуни од 5ти до 20ти јуни во тој период верувајте ми.