потполно во право си и ти Келтан, од А-Ш , барем јас искрено си кажувам и не тресам како некој останати...
Да, никад до сеа не сум земал да пробувам да кинам лидкор на рака, а ти гарантирам и 98% од крапџииве кај нас не им паднало такво нешто на памет...
Веруваме на муабети, и пишувања и тврдења, а по се изгледа на крај додека не сфатиш и не увидиш самиот, све биле лажги за мали деца, ама ако човек се учи додека е жив! А и пристапот кон опремата после саглам изгубена риба е сосема по друг, ма све е по друго од кога си ги изел лајната и тоа со кутлача!
Јас увидов што е кај мене грешката, се надевам дека од сега веќе нема да има простор да ми се пофтори, и многу по сериозно ќе ја земам опремата! Доста беше ја прочитав, ја видов, ја напраив... Може некој што се крсти во некоја работа, за мене ќе биде ѓубре, и обратно... Дур самиот не си истестирам и видам што и како е работата, не верувам на никој ни лав ни мОабет
И не е работата дека не сум пробувал со кантар, ама сум пробувал монофили, плетеница... лидкор никад!
И знаеш што е полошо ? Што користев еден конец, јапонски, специјализиран за лов на туна ( КирцаСК го знае ) и не техниум, св.Техниум неможе да му парира.. Ама проблемот е што најблиску до грчка треба да се тркне по него...