www.ribar.com.mk

Вашите рибарски приказни...
Сега е точно : Нед Ное 24, 2024 6:10 am

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ]  Оди на страна «1ELLIPSIS1415161718ELLIPSIS33»
Автор Порака
 Наслов на мислењетоCOLON Re: Спин Државен Куп 2014
ТемаИспратеноCOLONПон Oкт 20, 2014 6:47 pm 
Отсутен
Дружељубив

РегистриранCOLONСре Oкт 27, 2010 12:47 am
МислењаCOLON1119
ЛокацијаCOLONАеродром
I ja da kazam dva zbora. Prvo e sramota, ne za parite tuku za gestot koj e napraven od strana na junp mavrovo. I so toa se se se gleda deka tie nitu imaat zelba ni vizija da napravat nesto poveke, zatoa i ezeroto se naogja vo talva sosstojba kakva sto e. Imajki moznost da napravat edna besplatna samo promocija stavaat dnevna dozvola, isto taka znaejki deka sezonata zavrsuva i deka toa e posledna sansa da se dopribere nekoja paricka. Isto tuka ima golema uloga i mrf i organizatorskite sposobnosti. I pak pogolemiot tovar pagja na Ribar 2011 ne samo od brojot na natprevaruvaci tuku i od poveke drugi raboti. Kako i da e jas ke ucestvuvam. Se gledame vo nedela

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПон Oкт 20, 2014 7:11 pm 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

РегистриранCOLONЧет Ное 18, 2010 10:28 pm
МислењаCOLON2806
ЛокацијаCOLONskopje
Ako zakasnam 5 minuti nemoj nekoj da zastanal na moeto mesto...tamu kaj sto si ja fativ pastramkata..ke mu frlam so kamenja tocno u tapa...

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПон Oкт 20, 2014 8:00 pm 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

РегистриранCOLONПет Сеп 21, 2012 2:25 am
МислењаCOLON1322
ЛокацијаCOLONПрилеп
Ако не се лажам државниот куп во пливка, државниот куп во крапски риболов и сите можни други државни купови ги организира никој друг туку Државата, преку соодветната институција во овој случај МРФ. Што па тогаш се тупат и се мачат 5-10 луѓе од рибар не ми е јасно ?!?
Борис, кога се организира натпревар од калибар на државен куп, тогаш нема простор за „земи Спиро врти телефони да нема луѓе во Недела таму...“, тоа е исто како на фудбалски куп на Македонија да врти „некој Спиро“ телефони да нема во Неделата на стадион две екипи од Дедебалци кои си платиле термин за игра, па сега цел куп на македонија нема да се одигра...
Ако ова беше формулирано како „150 денари котизација“ јас верувам дека секој ќе се насмевнеше и ќе речеше мореее мајката мала котизацијава... Ама ако се организира државен куп и се бара дневна дозвола од страна на Јавно претпријатие НП Маврово кој во ова виделе шанса да изрекетираат 20-30 риболовци кои дошле со повисока цел од тоа да уловат еден помочан клен, притоа и ако не се лажам натпреварот е и фати-пушти, е тогаш едноставно работата смрди...
И доста бре веќе еднаш, извадете тоа розовите наочари и погледнете ја реалноста со свои очи, не со „розови“.
Секоја чест за дечките што вложуваат максимален напор за сето ова да помини одлично, не се сомневам воопшто дека ќе се вложат 100%, ама некогаш е потребно и некој друг да посака нешто добро да се случи, тука треба пред се да биде НП Маврово кој треба ваквите настани да ги користи за сопствена промоција, а не после успешна организација (која верувам во 90% ќе биде на грбот на Рибар) да се кити со туѓи перја...
Мое мислење.

Постои само една солуција - РЕВОЛУЦИЈА !!!

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПон Oкт 20, 2014 8:05 pm 
Отсутен
Конструктивен
Членски аватор

РегистриранCOLONСре Aвг 31, 2011 11:10 pm
МислењаCOLON916
Otide magareto da ne se fakame za samarot.
Jas doagam ama kako publika i da ja dadam vetenata nagrada i da ispijam nekoe pivo :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: .

Samo neka zadrzi vremevo da mi susi lakot pobrzo zs denes na 25 komada staviv vtora raka lak (ke bide gusto)

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПон Oкт 20, 2014 8:22 pm 
Отсутен
Ветеран
Членски аватор

РегистриранCOLONСаб Феб 26, 2011 4:07 pm
МислењаCOLON5851
ЛокацијаCOLONbitola
Crven НапишиCOLON
Добро Злате отвори посебна тогаш тема за 150-те денари и за нив збори, а не цела организација да ја викаш бучкуруш и тоа недела дена пред да се одржи ти сега гледаш на некоја си кугла волшебна и виде дека за 7 дена таму ќе се плеткаат тапароши или незнам кој ќе си застанел....епа наместо да претпоставуваш земи јави се и организирај да нема такви луѓе таму..., а не праиш моабет како веќе да поминало тоа.....патем и лани таму имаше едно дружење ако се сеќаваш па немаше ни тапароши ни ништо, т.е некој се потруди да нема, така некој и оваа година ќе се потруди......

Прв државен куп е, прв пат во Македонија - ОФИЦИЈАЛЕН СПИН НАТПРЕВАР, нека се роди детево, има време ќе му наоѓаме мана кога ќе излезе, дајте придонес мал мајкуму
мора да разграничиме некои работи како треба и до каде можи да се оди со толерирање, ова до сега никогаш не се случило кога е во прашањње ДРЖАВЕН КУП :!:

- јас таму немам ингеренции да ургирам и забранувам(да некој си лови слободно) пошто не сум организатор а ни концесионер а нити тој може да ограничи ловење кој кај сака кога има дозвола-- организатор на ДРЖАВНИ натпревари(купови за риболов) е МРФ и нејзини се сите тие задачи да го спроведе како треба по сите правила како и во другите ДИСЦИПЛИНИ. Што има врска дали е прв втор или трет :confused: -- ваква зелена не е запамтена до сега да некој го тераат на натпревар да плати дневна
-- нека барем ја стават под име КОТИЗАЦИЈА, па нека обележат стаза како доликува за ДРЖАВЕН натпревар и нека се истера до крај како натпревар.
Ако е дружба како лани нека се наречи КУП на РИБАР2011 и нека се тера по ДРУЖБА правила или нека е и куп на ЗДР па нека се игра по такви правила и тоа ке е официјален натпревар заведено

немојте бе да слегуваме на такво ниво а спомнуваме ДРЖАВА - мора да се почитуваат некои основни-минимум правила за ваков карактер натпревари :!: . Е затоа е Бучкуруш или измешано вакви пропусти не доликуваат на ДРЖАВЕН натпревар :nono:

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПон Oкт 20, 2014 8:29 pm 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

РегистриранCOLONСаб Дек 18, 2010 9:47 am
МислењаCOLON4783
ЛокацијаCOLONskopje
znaci i dnevna da si planirame :lol: :lol: :lol:

toa najmalo gajle ;)
nie da si se sobereme,vidime,druzhime i uzivame!!! toa e najjbittnotto!!!
najpovekje shto me sekira e naglava promena na mnogu ladno shto kje ja svrti vremevo pa ribatta da se povleche vo dlabokotto i da ostaneme bez aktivnost e samo toa me sekira.
za bilo shto da mozham da pomognam planirajtteme......

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПон Oкт 20, 2014 8:31 pm 
Отсутен
Админ
Членски аватор

РегистриранCOLONЧет Oкт 07, 2010 10:26 am
МислењаCOLON4637
ЛокацијаCOLONSkopje
SantaFe НапишиCOLON
Ако не се лажам државниот куп во пливка, државниот куп во крапски риболов и сите можни други државни купови ги организира никој друг туку Државата, преку соодветната институција во овој случај МРФ. Што па тогаш се тупат и се мачат 5-10 луѓе од рибар не ми е јасно ?!?
Добро е ова прашање последново и јас некогаш се прашувам :? и така ми се убива мотивацијата нешто да помогнам кога ќе прочитам вакви работи, тоа чудо.

Можеби добар одговор е дека ако не се потрудиле тие луѓе немаше ни да се одржи овој куп и други слични активности.
Ако не се потрудеа тие луѓе да избуткаат МРФ немаше ни да застане позади ваков куп, а кога веќе застана, ......ако не се тие луѓе немаше да има Правилник за ваков куп, а кога веќе се донесе и правилник, ...... ако не се тие луѓе да промовираат, известат и помогнат, ретко кој ќе знаеше дека има ваков куп, ......дел од тие што ќе учествуваа не знаеа ни дека треба спортска легитимација, а добар дел и од тие што знаеја дека треба, а не ваделе претходно имаа потреба од помош околу постапка како се вади, ......ако не се тие луѓе немаше да има ниту порибување на водата како одличен гест по завршувањето на еден ваков натпревар.....ако не се тие луѓе немаше да има награди за учесниците и победниците, ќе имаше само дипломи од МРФ.....ако не се тие луѓе немаше да има сокови, води, благо и нешто плус за учеснициите......ако не се тие луѓе нема да има ни столчиња да седнат судиите....уште ли да редам......ЗНАЧИ НЕКОЈ СЕ ТРУДИ НЕШТО ДА НАПРАВИ....

Ние сме гледале со розеви очила :hit_head: , ало колегааааа, ако ти мислиш дека државата или МРФ се волшебни и дека ќе ти организиираат се за да ти имаш еден СПИН куп, си се излажал и ти си тој со розевите.....ако некој не се потруди да биде работата - НИШТО НЕМА ДА БИДЕ. Тоа се реалните очила....

Со ваквите коментари само го убивате ентузијазмот на тие што сакаат нешто да напраат

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПон Oкт 20, 2014 8:36 pm 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

РегистриранCOLONСаб Дек 18, 2010 9:47 am
МислењаCOLON4783
ЛокацијаCOLONskopje
RIBAR 2011 SE LUGJETTO SHTO IMAAT ODGOVOR I MOTIVACIJA ZA SVE!!!!!
jas i so temperatura ako treba kje dojdam i sve od sebe kje dadam da pomognam ne za sega za sekogash!!!!!!

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПон Oкт 20, 2014 8:47 pm 
Отсутен
Ветеран
Членски аватор

РегистриранCOLONСаб Феб 26, 2011 4:07 pm
МислењаCOLON5851
ЛокацијаCOLONbitola
па рибар2011 ја турка карпата како митот за СИЗИФ - тоа ме лути и мене. а излегува дека сето тоа ке го зафркне некој кој убаво знае како треба да изгледа Ваков Натпревар

ке дојдам и јас да ве посетам - според она што сега го имам на увид како сум на работа. можи и да си извадам дневна и да фрлам некоја кашика колку да ви соберам конците :D

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПон Oкт 20, 2014 8:51 pm 
Отсутен
RIP
Членски аватор

РегистриранCOLONВто Ное 02, 2010 4:56 pm
МислењаCOLON2186
ЛокацијаCOLONСкопје
Ај баталете расправање,не вреди, како ке речат така ке направиме.
Битно се да си помине како што е замислено, па ке ја тупиме после
од Понеделник :D

Кон врв
Покажи постара темаCOLON Сортирај по 
Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ]  Оди на страна «1ELLIPSIS1415161718ELLIPSIS33»

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Кој е Присутен

Членови кои ја разгледуваат оваа тема: 4 and 0 гости

Вие Не може да поставите нова тема на овој форум
Вие Не може одговорите на теми на овој форум
Вие Не може да промените мислења на овој форум
Вие Не може да го бришите вашето мислење во овој форум

Оди доCOLON 

POWERED_BY
Преведено на Македонски од : nescafe, Read Here Forum