ribata sheta da vo reka gore dolu ama vo taa reka ne hahahahha imashe barem 3 kaskadi kade shto ribata e presechena od ostatokot na techenijeto i so ogled na vodostojot taa ide kaj shto ima podlaboki mesta a toa e nagore vo nashiot sluchaj.znachi znaeme i samite kade e
koga bila golema vodata e prebegana nataka krupnata logichki bidejki nadole vide deka e plitka vodata se gleda dnoto.nevikam deka nema i nekoja nadole ama sigurno nema 100 od koi nie 10 ili 5 ke fatime.tamu frlanjeto beshe dzabe ili edna sitna na srekja ako udri.jas prvpat bev na shtuka i sve na sve dali eden saaat frlav hahahah shto znachi pochetnik sum i ne e nishto strashno za nareden pat pojako i pojako ke ideme....
sega mi se pojasni mnogu raboti od predhodno
Тука си многу грешка во проценката Аки,токму каскадите се пречка рибата да оди нагоре друже.Цела штука иде од Струма,и колку си подоле толку повеќе шанса имаш за штука.На сликата кај шо Ви се гледа еден жолт мост у позадина минатата недела вадев штуки.По истите места секоја година по ова време,не знам колку штуки имаме фатено.Таму кај што сте на второо место,колегата Мики летото извади у 10 мин.штука 2 кила,буцов 3 кила и сомче 2 кила.Риба има цела река и по логика подоле има повеќе поради директниот контакт со Струма,која е жариште за тие видови риба.Јас на Ангитис имам одено над 50 пати у живот,може 50 малку е и само 2-3 таму кадешто сега бев.Сите други излети ми се доле и кажи речи секогаш со убави штуки.
Сега се осеќам кривец што не сте фатиле штука.И излегувам педер пред другите,оти викаш не сум ве поканил.Знаеш како стоеја сите работи и знаеш колку пати кажав ...да не се повторувам.Верувам дека многу други да биле на мое место немало ама баш к.р да ги боли што Маџарска нема море а има ратна морнарица.Ама јас не сум од тие....
Поздрав.
А за колку е реката плитка....кај нас средна дубина беше 50 сантима,какви дупки какви бакрачи.Дупки од по метар има сегде,ама 90% си го гледавме дното сегде.