www.ribar.com.mk

Вашите рибарски приказни...
Сега е точно : Саб Ное 16, 2024 5:47 am

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ]  Оди на страна «1ELLIPSIS9899100101102ELLIPSIS112»
Автор Порака
ТемаИспратеноCOLONВто Oкт 14, 2014 10:13 am 
Отсутен
Воздржан

РегистриранCOLONНед Jун 16, 2013 1:52 pm
МислењаCOLON42
filipe zasto ne otvoris tema nova koja ce znaci sportskite ribolovci pravat krivolov na globocica a ne tuka da kazuvas skazni nee dobro zasto ludzevo koi sakaat nesto da kazat tebe stalno nesto netie vo red

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONВто Oкт 14, 2014 10:21 am 
Отсутен
Воздржан

МислењаCOLON42
kako drugo vie rekovte uste pred eden mesec deka ce se potpise dogovor so minstrestvo i deka ce pocnat da rabotat kade se te prasuvam da izvadime dozvola nikade gi nema te prasuvam sto da pravime posto e dogovorot potpisan treba i da pocnat so rabota da mozime dozvola da si izvadime i tvoive gluposti tuka da ne gi gledame ili pak drugo se raboti cekajte nemojte da pocnite oti treba da poribite za 2014 po ribolovna osnova na godisen plan a clenovi se nema pari se nema a obvrskata se mora da se ostvari taka li znaci vaka se raboti nekogo ce stitime nekogo po glava zato filipe ova rabota ne biduva vaka taka veli cacko ali komu mu kazuvam na filip za greota

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONВто Oкт 14, 2014 10:26 am 
Отсутен
Воздржан

МислењаCOLON42
filipe nie ce odime na globocica neka ti bide jasno nie ne begame od zakonot neka dojdat dozvola ce izvadime ama nemoj da se zalis po ispektorive odite na globocicko pravite zapisnici nee toa resenie iskreno da ti kazam sekoj den sum na voda ustvari site se na voda evoti prav izvestaj od globocica ajde vrti na telefon baraj ispektori i pustaj gi na globocica i onaka sme ucni da jadime po glava so vakvi kako tebe

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONВто Oкт 14, 2014 10:26 am 
Отсутен
Мушичар
Членски аватор

РегистриранCOLONСре Oкт 27, 2010 7:55 am
МислењаCOLON11616
ЛокацијаCOLONСкопје
Џабе ќе ти објаснувам, не разбираш :D

Никаде не обвинив никого со мојот пост, само поставив прашање :) Како што јас можда погрешно го разбрав Спаива, така и ти мене си ме разбрал погрешно. Капиш?

А договорот е потпишан, мислам дека веќе и дозволи требуваа, ама не сум сигурен. Како и да е, додека нема дозволи, вие таму криволовите (надвор од купот кој си беше уредно организиран), така да уживај и :filip:

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONВто Oкт 14, 2014 10:31 am 
Отсутен
Воздржан

МислењаCOLON42
Филип НапишиCOLON
Џабе ќе ти објаснувам, не разбираш :D

Никаде не обвинив никого со мојот пост, само поставив прашање :) Како што јас можда погрешно го разбрав Спаива, така и ти мене си ме разбрал погрешно. Капиш?

А договорот е потпишан, мислам дека веќе и дозволи требуваа, ама не сум сигурен. Како и да е, додека нема дозволи, вие таму криволовите (надвор од купот кој си беше уредно организиран), така да уживај и :filip:
filipe go palis ognot potoa pogresno go razbrav spaiva pogresno te razbrav jas abe odisi od forumov ostavimi na mira ako imaat zadolzeno dozvoli neka dojdat ce si izvadime kako sto sme vadele i porano od toa vopsto ne me zasega dali e crn drim dali e tasma vopsto ne me zaboli jas vadam dozvola i miren sum

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONВто Oкт 14, 2014 1:59 pm 
Отсутен
Модератор
Членски аватор

РегистриранCOLONЧет Maј 19, 2011 2:20 pm
МислењаCOLON6956
vevcani НапишиCOLON
Spaiva НапишиCOLON
Тоа не е муабетот, него 4 јуполки со пченка и прашкаста ми завршија на 4-5м од спот каде се шинав цел ден да го спремам.
Си дошол на натпревар кој трае до Недела попладне, а крмиш зошо ќе седиш до среда. Нонсенс!

За галамата и шлапањата да не праиме j...али и покрај тоа, како смо се надали, добро смо се удали. :lol:

Kako moze da vi smeta galamata sto sum ja pravel so spombot i 4 jypurki pcenkavas a mene vo boks da ne mi smeta posto lmam povece udari od vas . A sto se odnesuva do sedenjeto do sreda pa kako da sedam do sreda koga nemam dozvola dali ti bi rizikuval oprema od 3 000€ za eden ili dva krapa. Ostanavme 30 minuti dodeka se ravcisti guzvata pa so tasim i aladin go zapalivme gjubreto i si zaminavme
Мене ми кажаа дека ќе останете да ловите и после натпреварот и затоа се крмело толку и затоа напоменав дека не е во ред да се останува.

Ако погрешно сум слушнал, тогаш се извинувам.
Напоменав само дека не е во ред да се останува. Ми кажаа дека и други екипи ќе останат после натпреварот да ловат.
Ако тоа не е вистина, уште еднаш се извинувам зошто сум добил погрешна информација.

Не сум тој човек што што е љубоморен кој колку удари имал, напротив поштено ловам на стаза.

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONВто Oкт 14, 2014 2:34 pm 
Отсутен
Админ
Членски аватор

РегистриранCOLONЧет Oкт 07, 2010 10:26 am
МислењаCOLON4637
ЛокацијаCOLONSkopje
nedimB НапишиCOLON
filipe zasto ne otvoris tema nova koja ce znaci sportskite ribolovci pravat krivolov na globocica a ne tuka da kazuvas skazni nee dobro zasto ludzevo koi sakaat nesto da kazat tebe stalno nesto netie vo red
Недим и другите, овој форум е отворен и постои да едуцира да се почитуват законите во државава за рибарство, така што почитувајте го форумот и во иднина ваквите коментари зачувајте си ги за себе. Сите сакаме секаде во државата да се лови легално и сите води да си имаат концесионер кој нормално функционира, издава дозволи и сите други работи. Додека тоа не е така, НИКОЈ тука на форум не смее да шири пропаганда и да ги повикува рибарите да риболоват контра закон и да се подложуваат на опасност да се соочуваат со казни, не само за Глобочица, туку за било каде во државава. Ако вие си одите на вода, одете си, но не ширете тука кампањи за тоа.

Кон врв
 Наслов на мислењетоCOLON Re: ЕЗЕРО ГЛОБОЧИЦА
ТемаИспратеноCOLONСре Oкт 29, 2014 9:38 pm 
Отсутен
Конструктивен
Членски аватор

РегистриранCOLONЧет Јан 12, 2012 9:48 pm
МислењаCOLON496
ЛокацијаCOLONBitola
Глобочички убавец, фатен 24/10 во 01ч на Фло Карп- Ѓутуре бојла :D
[ img ]

Иначе за да си немаме проблеми, фино лепо пред да отидеме си прашавме во МЗШВ дали можи да риболовиме на ова прекрасно езеро , од таму добивме потврден одговор и четвртокот на 23/10 патот под тркала и правец таму!Во петокот не посети и рибочуварот од новиот концесионер , дечкото културно не праша дали треба да ни издаде дозволи ама бидејќи имаме државни се замуабетивме дека од нас немаат ќар :D и за некои други теми и не прашавме која е цената на дозволите па да ве информирам сега.

dreaming about it.

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСре Oкт 29, 2014 9:52 pm 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

РегистриранCOLONПет Сеп 21, 2012 2:25 am
МислењаCOLON1322
ЛокацијаCOLONПрилеп
:ok_ok: :lepi: :volku_golema:
ЛЕПОТАН :~~

Постои само една солуција - РЕВОЛУЦИЈА !!!

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСре Oкт 29, 2014 10:27 pm 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

РегистриранCOLONСаб Aпр 14, 2012 12:50 pm
МислењаCOLON2299
ЛокацијаCOLONНа секоја локација,ха ха ха
Убава ..РИБА..бато. :volku_golema: :~~

Fishing is my lifestyle,my passion,my life.

Кон врв
Покажи постара темаCOLON Сортирај по 
Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ]  Оди на страна «1ELLIPSIS9899100101102ELLIPSIS112»

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Кој е Присутен

Членови кои ја разгледуваат оваа тема: 15 and 0 гости

Вие Не може да поставите нова тема на овој форум
Вие Не може одговорите на теми на овој форум
Вие Не може да промените мислења на овој форум
Вие Не може да го бришите вашето мислење во овој форум

Оди доCOLON 

POWERED_BY
Преведено на Македонски од : nescafe, Read Here Forum