www.ribar.com.mk

Вашите рибарски приказни...
Сега е точно : Вто Ное 26, 2024 8:31 am

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ]  Оди на страна «1ELLIPSIS197198199200201ELLIPSIS266»
Автор Порака
 Наслов на мислењетоCOLON Re: КОЗЈАК
ТемаИспратеноCOLONСаб Oкт 11, 2014 9:10 am 
Отсутен
Ветеран
Членски аватор

РегистриранCOLONСаб Феб 26, 2011 4:07 pm
МислењаCOLON5851
ЛокацијаCOLONbitola
локалците ретко сликаат, а дека баш во езеро ја ловеа им верувам и точна локација им знам и на што, зборувам за мрени кило и над ;)

порано ја имало многу повеке, и по цела река сега е доста ретка.

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСаб Oкт 11, 2014 9:22 am 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

РегистриранCOLONЧет Дек 02, 2010 7:49 pm
МислењаCOLON1985
... за Мренки не ме чудит, но за Бела Мрена ме чудит ... ај можда ќе се најт слика да видиме ;)

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСаб Oкт 11, 2014 9:29 am 
Отсутен
Ветеран
Членски аватор

РегистриранCOLONСаб Феб 26, 2011 4:07 pm
МислењаCOLON5851
ЛокацијаCOLONbitola
ако најдам ке ја добиеш, или нека стават овие скопјнчишчана кои се окапани по козјак и треска не мисе верува да нема некој сликано :D

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСаб Oкт 11, 2014 10:56 am 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

МислењаCOLON1985
:D :lepi:

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСаб Oкт 11, 2014 7:02 pm 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

РегистриранCOLONСаб Дек 18, 2010 9:47 am
МислењаCOLON4783
ЛокацијаCOLONskopje
na vremeto na pochetotk od ribar.com imashe edna slika od sako od gjorche so naredeni mnogu klenovi sve nad kilo i edna bela mrena megju niv.
toa e edinstvenatta slika shto sum videl mrena od toa podrachje.
znam na vremeto deka mnogu ja imalo po treska ama sve mislam deka denes e istreben vid!
tolku sezoni pominava a mrenatta od treska/kozjak neja vidovme!!!!

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПон Oкт 13, 2014 11:38 pm 
Отсутен
Конструктивен

РегистриранCOLONВто Јан 10, 2012 12:59 am
МислењаCOLON296
akiribar НапишиCOLON
na vremeto na pochetotk od ribar.com imashe edna slika od sako od gjorche so naredeni mnogu klenovi sve nad kilo i edna bela mrena megju niv.
toa e edinstvenatta slika shto sum videl mrena od toa podrachje.
znam na vremeto deka mnogu ja imalo po treska ama sve mislam deka denes e istreben vid!
tolku sezoni pominava a mrenatta od treska/kozjak neja vidovme!!!!
Aki jas sega bev sabotata i nedelata na treska izvadiv mrena 300-400 grama na treva i ja vrativ nazad za zal ne ja slikav da znaev deka ima otvoreno vakva diskusija ke napravev edno video za dokaz deka ima mrena moze ne vo zavidni kolicini kako porano ama ima po nekoja ostanato inace od kade onaa jas sto ja fativ sigurno ne ja poribil nekoj a od druga strana se razocarav mnogu dobiv informacija od mestanin deka site lovni mesta se bombardiraat sekojdnevno so mrezi i igral i dinamitot taka da i da saka da ima mrena tesko nekako.

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONВто Oкт 14, 2014 12:01 am 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

МислењаCOLON4783
ЛокацијаCOLONskopje
pa dobro e eve verodostojna informacija znaesh ti shtoe bela mrena ...
ama ijas znam a taa vo grcija na agitis me prelazha deka e bela mrena jas iskreno toa si pomisliv.
vaka ista na bela mrena izgledashe samo koa si razmisliv potoa nebeshe rapava kako nea ligava beshe.
goleminatta me zbuni ama pa i nebeshe klasichna nasha crna mrenka.nekoj podvid izgleda.

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONВто Oкт 14, 2014 7:38 am 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

МислењаCOLON1985
... за во Треска не е чудно да имат Бела Мрена, ама во акумулацијата Козјак то не ми е сватливо, пошто белата Мрена живејт во релативно брзи води :? Порано Треска била споена со Вардар логички е да имало и во Треска Бела Мрена,и со градење на браните дел од популацијата е останата во Треска. Со Динамит се ловит Риби ц ц ц :hit_head:

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONВто Oкт 14, 2014 10:20 pm 
Отсутен
Конструктивен

РегистриранCOLONВто Јан 10, 2012 12:59 am
МислењаCOLON296
akiribar НапишиCOLON
pa dobro e eve verodostojna informacija znaesh ti shtoe bela mrena ...
ama ijas znam a taa vo grcija na agitis me prelazha deka e bela mrena jas iskreno toa si pomisliv.
vaka ista na bela mrena izgledashe samo koa si razmisliv potoa nebeshe rapava kako nea ligava beshe.
goleminatta me zbuni ama pa i nebeshe klasichna nasha crna mrenka.nekoj podvid izgleda.
Pa na 30 godini ribolovno iskustvo tesko deka ke promasam sto e bela a sto crna mrena i mene ne mi se veruvase ama i od ribariste cicko STRIKO moze nekoj go znae raboti vo restoranot belica i e non stop po treska dobiv informacija deka mrena ima ne mnogu kako porano ama citiram "sto konec imas ovde znae da udri mrena kako dete malo steta sto ima nekolku sto frlaat sertminja preku nedela a mnogu se frla i dinamit po virovive".Pri prviot muabet so cicko STRIKO covekot pri prvoto viduvanje povekje mi licese kako da se fali ama kako se zapoznavme podobro se pokaza deka covekot e profi nisto ne kriese mi kaza se za terenot kako jade koga jade a se uveriv i deka e majstoriste golemo nedelata pocnavme zaedno covekot do 12 saat si napravi riba mirece dosta e za denes se pozdravivme i mi rece sega nema da imas udar cekaj duri pred stemnuvanje taka i bese ama dojde vremeto za nazad i tolku od ribolovot.

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСре Oкт 15, 2014 2:19 am 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

МислењаCOLON4783
ЛокацијаCOLONskopje
eeeeeeeeeeej STRIKO :D
kaj me potsetti na mojot star drugar 10god. se znaeme i od prvotto nashe viduvanje zhiveeme super.
ovaa godina nesum biden ich natamu i sum go izumil odglava a samo tamu se gledame od godina na godina.
sekogash bil tuka za mene za bilo shto da mi zatrebalo.
ponekogash koga sum doagjal samo so oprema za na reka a mi teknalo da idam na ezero on negovatta mija daval za kejf da isteram.striko e legenda i nesebichen chovek i iskren ribar i drugar shto kje ti dade tochna informacija!!!
blagodarenie na striko sum pochnal da lovam golemi klenovi tamu...
BOG DA GO POZHIVEE STRIKO :!:

Кон врв
Покажи постара темаCOLON Сортирај по 
Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ]  Оди на страна «1ELLIPSIS197198199200201ELLIPSIS266»

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Кој е Присутен

Членови кои ја разгледуваат оваа тема: 7 and 0 гости

Вие Не може да поставите нова тема на овој форум
Вие Не може одговорите на теми на овој форум
Вие Не може да промените мислења на овој форум
Вие Не може да го бришите вашето мислење во овој форум

Оди доCOLON 

POWERED_BY
Преведено на Македонски од : nescafe, Read Here Forum