Дал да плачам ил да се смеам. Ало бре кај “акате“ по риболов па да требаат мачети, ножеви вакви, ножеви онакви, прави, криви
Мачета за на Велешко !!??, мачета за на Пчиња !!??, мачета за на Вардар!!??. Да му пукне на човек “пич.ата жила“. Абре земи ноже со кое ќе можеш да си ја намачкаш паштетата на лебот и свиркај си. Каква дискусија оптегнавте човек ќе помисли дека во РМ за рибарликот не смееш ни да помислиш ако немаш нож од 25-30 см. со “три сечива“, мачета како “сабја димскија“ и да не редам натаму. За чалам да... се слагам, ама како ПОТРЕБА ма какви.
Признавам секирче ако одиш целно..да правиш брана инаку се друго е ЛУК И ВОДА.
Затоа нозете малку на земја.
Stole.. Носам и пила на склопување.. не само секирче и мачета.. затоа што не еднаш ми се случило да позицијата каде што се местам има капини дрми и што се не.. со обичен нож нит мислам да сечам нит мислам да се замарам.. 10 мин работа и писта се прави со добра мачета..
секирата ми служи и за ковање на шаторот и тендата..
а пилата склоплива за некоја цепеница од дрво кое ми прај проблеми.. дане удирам ко вол.. вака тивко смирено ке гиго средиш..
Нејкам 4 дена да пројдам во дрми капини и што се не.. деновите сакам да ми течат како подмачкани.. а тоа дали треба или не.. подобро да имаш одколку да немаш..
и да позициите каде што се лови се дивина.. почеток на пролет се чистат и спремаат но летоска пркнуваат капини и грмушки..