www.ribar.com.mk

Вашите рибарски приказни...
Сега е точно : Пет Ное 15, 2024 9:28 pm

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ]  Оди на страна «1ELLIPSIS4041424344ELLIPSIS62»
Автор Порака
 Наслов на мислењетоCOLON Re: Ножеви
ТемаИспратеноCOLONСаб Oкт 11, 2014 10:18 pm 
Отсутен
RIP
Членски аватор

РегистриранCOLONПет Ное 12, 2010 9:34 am
МислењаCOLON1930
Јас не ја спомнав твојата “вукојебина“ пошто незнам како изгледа таму. Ама Велешко, Пчиња, Вардар знам како изгледаат.
Уште да напишева дека не носат вода...пошто пијат од “случајно“ најдени извори или водопади, јадат од белите црви пошто нели тие имаат протеини, огин палат со триење на шилец во даска и.т.н немаше ич да ми личи на “ПРЕЖИВАРИТЕ“ од Дискавери каналот. :lol: :lol: :lol:

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСаб Oкт 11, 2014 10:22 pm 
Отсутен
Модератор

РегистриранCOLONВто Aвг 02, 2011 7:02 pm
МислењаCOLON3043
ЛокацијаCOLONСкопје
Stole НапишиCOLON
Дал да плачам ил да се смеам. Ало бре кај “акате“ по риболов па да требаат мачети, ножеви вакви, ножеви онакви, прави, криви
Мачета за на Велешко !!??, мачета за на Пчиња !!??, мачета за на Вардар!!??. Да му пукне на човек “пич.ата жила“. Абре земи ноже со кое ќе можеш да си ја намачкаш паштетата на лебот и свиркај си. Каква дискусија оптегнавте човек ќе помисли дека во РМ за рибарликот не смееш ни да помислиш ако немаш нож од 25-30 см. со “три сечива“, мачета како “сабја димскија“ и да не редам натаму. За чалам да... се слагам, ама како ПОТРЕБА ма какви.
Признавам секирче ако одиш целно..да правиш брана инаку се друго е ЛУК И ВОДА.
Затоа нозете малку на земја.

Stole.. Носам и пила на склопување.. не само секирче и мачета.. затоа што не еднаш ми се случило да позицијата каде што се местам има капини дрми и што се не.. со обичен нож нит мислам да сечам нит мислам да се замарам.. 10 мин работа и писта се прави со добра мачета..

секирата ми служи и за ковање на шаторот и тендата..

а пилата склоплива за некоја цепеница од дрво кое ми прај проблеми.. дане удирам ко вол.. вака тивко смирено ке гиго средиш..

Нејкам 4 дена да пројдам во дрми капини и што се не.. деновите сакам да ми течат како подмачкани.. а тоа дали треба или не.. подобро да имаш одколку да немаш..

и да позициите каде што се лови се дивина.. почеток на пролет се чистат и спремаат но летоска пркнуваат капини и грмушки..

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСаб Oкт 11, 2014 10:27 pm 
Отсутен
Ветеран
Членски аватор

РегистриранCOLONЧет Oкт 06, 2011 10:30 pm
МислењаCOLON6506
Maceta mu treba na sekoj eden ribar .Ne samo za vukojebina i na Vardar koga odat cesto sleguvaat po nekoj zemni patcinja ..Eve ti primer , ne fati jako nevreme Vrpsko ,dozd grmenje ama i salam jak vetar ...nekako preziveavme i aj da si odime ..E arno ama po patot pokraj reka kade treba da pomineme za da isprajme ugore ...PADNATI dve drva ..skrseni od vetrot . . . .da nemavme maceti i den denes ce si idevme :D Istoto sekade moze da ti se sluci ,posebno koga odis na povejcedneven ribolov , sto ce pravis koga stignes i vides dzungla ? Ovie sto odat na ednodnevna ekskurzija aj i taka i taka .. :D Ako onde e zarasnato ce pojde ponataka ...

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСаб Oкт 11, 2014 10:35 pm 
Отсутен
Ветеран
Членски аватор

МислењаCOLON6506
Stole НапишиCOLON
Јас не ја спомнав твојата “вукојебина“ пошто незнам како изгледа таму. Ама Велешко, Пчиња, Вардар знам како изгледаат.
Уште да напишева дека не носат вода...пошто пијат од “случајно“ најдени извори или водопади, јадат од белите црви пошто нели тие имаат протеини, огин палат со триење на шилец во даска и.т.н немаше ич да ми личи на “ПРЕЖИВАРИТЕ“ од Дискавери каналот. :lol: :lol: :lol:
:thumbs_up: Discovery Macedonia

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСаб Oкт 11, 2014 10:38 pm 
Отсутен
RIP
Членски аватор

МислењаCOLON1930
Keltan НапишиCOLON
Maceta mu treba na sekoj eden ribar .Ne samo za vukojebina i na Vardar koga odat cesto sleguvaat po nekoj zemni patcinja ..Eve ti primer , ne fati jako nevreme Vrpsko ,dozd grmenje ama i salam jak vetar ...nekako preziveavme i aj da si odime ..E arno ama po patot pokraj reka kade treba da pomineme za da isprajme ugore ...PADNATI dve drva ..skrseni od vetrot . . . .da nemavme maceti i den denes ce si idevme :D Istoto sekade moze da ti se sluci ,posebno koga odis na povejcedneven ribolov , sto ce pravis koga stignes i vides dzungla ? Ovie sto odat na ednodnevna ekskurzija aj i taka i taka .. :D Ako onde e zarasnato ce pojde ponataka ...
:lollol: :lollol: :lollol: :lollol: И вие со мачетите трас, трас трас и со направивте пат по кој си дојдовте дома, така да сега може да ни кажувате бајки на форумов
И што викаш дрвата лом ги сторивте.
А памтиш колку беа големи, дебели?? Како секвоја ?? или нешто помали ??
Келтан ај уозбили се. :mrgreen:

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСаб Oкт 11, 2014 10:45 pm 
Отсутен
Ветеран
Членски аватор

МислењаCOLON6506
Stole , vrbi , zeleni ..... kako ce gi trgnes celi sose krosna od pat za dzipot da pomine ?

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСаб Oкт 11, 2014 10:51 pm 
Отсутен
Дружељубив

РегистриранCOLONПон Ное 14, 2011 7:45 pm
МислењаCOLON3010
Keltan НапишиCOLON

More ce te iznatepam jas tebe eden den :D Nemoj samo da mi kazes deka cel den na pojas toa sabjata ja vleckas :D Ajde odberi si eden ovde . .. da ti isturpijam zimovo :D Samo nemoj pak sabja :hit_head: vidi go onaj od Kizlyar .. . .PUMA . . naredniot za mene takov ce bide :D

https://onedrive.live.com/?cid=b5d228ed ... 30C2BB!114
Site sto gi otvoriv duri i na sreka se po 25cm :lol:
Ostavam po tvoj izbor ali nemoj nekoe malecko od 15cm za leb secenje :D

Ete zosto mknam bidejki bash okolu vakvi nedopreni mesta se vrtka ribata nitu mreza zaigrala nitu nekoj tapa frlil bidejki nemozat do rekata da stignat osven da plivaat :lol:

[ img ]

Sum primetil kade lani ili polani sum rascistil malce sega e 2 pati po gusto se izrasnato :head_bang:

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСаб Oкт 11, 2014 11:10 pm 
Отсутен
RIP
Членски аватор

МислењаCOLON1930
Илчо НапишиCOLON

Ete zosto mknam bidejki bash okolu vakvi nedopreni mesta se vrtka ribata nitu mreza zaigrala nitu nekoj tapa frlil bidejki nemozat do rekata da stignat osven da plivaat :lol:

[ img ]

Sum primetil kade lani ili polani sum rascistil malce sega e 2 pati po gusto se izrasnato :head_bang:
А наш Илчо :eusa_liar: до таму доаѓа со нож од 25 см.
Кој им е крив на другите рибари, кумановци, што се “недоквакани“ и не носат нож со себе за да дојдат до “рајот на риболовот:“ :lol: :lol: .

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСаб Oкт 11, 2014 11:43 pm 
Отсутен
Дружељубив

РегистриранCOLONПон Ное 14, 2011 7:45 pm
МислењаCOLON3010
Pa nemozat da stignat zosto site se manekeni kako tebe i nosat nozevi pasteta da namackaat :lollol: :lollol:

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСаб Oкт 11, 2014 11:49 pm 
Отсутен
RIP
Членски аватор

МислењаCOLON1930
Илчо НапишиCOLON
Pa nemozat da stignat zosto site se manekeni kako tebe i nosat nozevi pasteta da namackaat :lollol: :lollol:
А наш Илчо :eusa_liar: ПРЕЖИВАР...со нож од 25 см коси се пред себе и право во рајот на риболовот. :mrgreen:

Кон врв
Покажи постара темаCOLON Сортирај по 
Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ]  Оди на страна «1ELLIPSIS4041424344ELLIPSIS62»

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Кој е Присутен

Членови кои ја разгледуваат оваа тема: 4 and 0 гости

Вие Не може да поставите нова тема на овој форум
Вие Не може одговорите на теми на овој форум
Вие Не може да промените мислења на овој форум
Вие Не може да го бришите вашето мислење во овој форум

Оди доCOLON 

POWERED_BY
Преведено на Македонски од : nescafe, Read Here Forum