Skapo e da gi izrabotis taka i tesko.Ako vece saka nekoj da gi napravi kako treba,nalesno e vaka a i najeftino.zemete olovo (forma koja vi odgovara) a moze i povejce tipovi i tezini,napravete dva kalapi isto kako sto gi napravi Dragan.Moze i od gips vo ovaj slucaj ,poednostavno e.I pravec kaj nekoj LIVEC( vo Prilep seuste ima eden hehe) I za 10min ce vi gi izlee tie gipsani kalapi vo Aluminium
Pa ne gledate deka ovie na Ebay se taka lieni?
Eve na slikava dolu,site olova se lieni od mene,najnov mi e ovaj topka (se uste ne sum liel,tezina nekade okolu 200 grama ce bide) Posle lienjeto na topkite malku so cekan ce gi doteram da budat kako sakam(da ne trkalaat,posto se za reka.A mi trebaat takvi so koncentrirana tezina na edno mesto.A najomileno ''olovo'' mi e ona kamenoto,koga Crna reka znae da izbistri kako Treska a krapot e vo metar voda dlabina.....nema podobri.Samo vi treba edna vidija za beton,bormasina i udri
Uste eden sovet,ako vece napravite kalap i sami liete olova,namesto da gi farbate so boji,ima da se kupi originalna na Ebay prasak vo koj samo zeskoto olovo posle vadenjeto ce go isprpelate...
A jas koga sakam kamuflazni pred da lijam kalapot go mackam so NIVEA crem i go posipam so sitna (seena pesok) boja po izbor ,kafena ,siva.....podobra kamuflaza nema...A koga nemam so mene takvi olova a mislam deka mi trebaat,ha pa kinam eden list od trskite pokraj voda i ubavo ce go namotam i zavrzam olovoto so nea,da ide gore i na osnovniot konec! Da pravi lisici se moite divjaci vo Crna
ne porasnale dzaba tolkavi
Da, uste nesto mi tekna.Ako sepak pravite gipsani kalap,dobro e da izmesate vo gipsot pred turanje vo kalapot stakleni vlakna(tao e od ona platno sto se prodava vo kit zaedno so smoli,za reparacija na avtomobili,camci.....) taka kalapot potesko ce vi puka i ce trae mnogu podolgo.Pozdrav!
PS.najlesnoto olovo na slikata(ona do ''kamenoto'') e 120 grama ......
A onaj kalap za topka go napraviv od onaj cement,lepilo li e sto se koristi za fugiranje plockite vo kupatilata,samo go armirav malku so sitna pesok,ce vidime sto ce bide