www.ribar.com.mk

Вашите рибарски приказни...
Сега е точно : Пон Ное 25, 2024 4:45 pm

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ]  Оди на страна «123456ELLIPSIS9»
Автор Порака
ТемаИспратеноCOLONВто Сеп 30, 2014 3:36 pm 
Отсутен
Ветеран

РегистриранCOLONВто Ное 08, 2011 12:17 am
МислењаCOLON10473
martin ,moras da bides pred mene, poveke imas mlecna kiselina u maliot mozok izgleda :D :D

dobro ,,dojdete so keltan na velesko odberete olovo i dalabocina, jas ke vi gi pustam na 130 m so predvez, napred na 15 m ke vi stavam prepreka 1m visoka, ako ne ja prefrlite , ke ve javam 2 dena 2cata :D :D

poblemot e sto probam da objasnam na ljudge sto pojma nemaat sto pisuvaat, nikad ne vodele , ne ucestvuvale , ne bile u taa prikazna,,

samo da se tropa gluposti, nisto poveke,,dali se rqazbirame ;)

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONВто Сеп 30, 2014 3:43 pm 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

РегистриранCOLONПон Maр 07, 2011 11:21 pm
МислењаCOLON1581
Keltan НапишиCOLON
Предраг НапишиCOLON

На вториот маркер излегуваме подалеку и од 100-120м. храниме и фрламе НО на секое префрлување кога ќе сакаме да извадиме трска или се закачува на 80м. и кинеме или како што вртиме само ќе осетиме олеснување и како со жилет исечен конец.
Dobro bre Predrag sto TIP olovo koristitevte koga frlate i lovite preku prepreki ?? Od 120 metri da vlecam sistem posle 10-15 metri povlekuvanje ima olovoto da mi SLAPKA kako PATKA po povrsina ..kakvo kinenje bre na 80 metri ???
Eve go keltan tvojot post od koj proizleze diskusija za na kraj da napises ne si probal na 120 i togas sto fajde od tvoite teorii bez praksa.

Последна промена од 1 на kladofora, променето е 0 пати

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONВто Сеп 30, 2014 3:44 pm 
Отсутен
Ветеран
Членски аватор

РегистриранCOLONЧет Oкт 06, 2011 10:30 pm
МислењаCOLON6506
ico baits НапишиCOLON
martin ,moras da bides pred mene, poveke imas mlecna kiselina u maliot mozok izgleda :D :D

dobro ,,dojdete so keltan na velesko odberete olovo i dalabocina, jas ke vi gi pustam na 130 m so predvez, napred na 15 m ke vi stavam prepreka 1m visoka, ako ne ja prefrlite , ke ve javam 2 dena 2cata :D :D

poblemot e sto probam da objasnam na ljudge sto pojma nemaat sto pisuvaat, nikad ne vodele , ne ucestvuvale , ne bile u taa prikazna,,

Zajko , ne da tropas kines .. . .nemoj ponataka molim te ,Nikoogas nema mene nikoj da mi se smee ..bar na kraj . . . Sum probal sum gi imal i mozebi uste imam nekoe takvo lovo ...E sega ne baraj od 30 metri dlabina odma da ispliva gore .....
Neka prefli nekoj site ovie kvalitet biseri vo tema za olova tamu nekade . . ..da ne lupetame ovde , tamu ce se objasnime .. .leka poleka . ..

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONВто Сеп 30, 2014 3:47 pm 
Отсутен
Ветеран
Членски аватор

МислењаCOLON6506
kladofora НапишиCOLON
Keltan НапишиCOLON
Предраг НапишиCOLON

На вториот маркер излегуваме подалеку и од 100-120м. храниме и фрламе НО на секое префрлување кога ќе сакаме да извадиме трска или се закачува на 80м. и кинеме или како што вртиме само ќе осетиме олеснување и како со жилет исечен конец.
Dobro bre Predrag sto TIP olovo koristitevte koga frlate i lovite preku prepreki ?? Od 120 metri da vlecam sistem posle 10-15 metri povlekuvanje ima olovoto da mi SLAPKA kako PATKA po povrsina ..kakvo kinenje bre na 80 metri ???
Eve go keltan tvojot post od koj proizleze diskusija za na kraj da napises ne si probal.
Ajde ce cepidlacime ..OK . pak da povtoram , ne sum probal na 120 ama sum probal i toa iljada pati na poblisku ..tamu nekade 2000 godina i znam deka istata rabota ke ja rabotat i na 120 metri i na 150 metri ..sto podaleku podobro bre ! Kontate li za koj olova pisuvam voopsto , probal li nekoj ? KOLKU brzo ce se dignat zavisi od DLABOCINATA ne dalecinata . .. poplitko pobrgu i obratno ....

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONВто Сеп 30, 2014 3:49 pm 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

МислењаCOLON1581
Keltan НапишиCOLON
ico baits НапишиCOLON

Zajko , ne da tropas kines .. . .nemoj ponataka molim te ,Nikoogas nema mene nikoj da mi se smee ..bar na kraj . . . Sum probal sum gi imal i mozebi uste imam nekoe takvo lovo ...E sega ne baraj od 30 metri dlabina odma da ispliva gore .....
Neka prefli nekoj site ovie kvalitet biseri vo tema za olova tamu nekade . . ..da ne lupetame ovde , tamu ce se objasnime .. .leka poleka . ..
Keltan ova e tvoj post nekoja strana ponazad:Od 120 metri da vlecam sistem posle 10-15 metri povlekuvanje ima olovoto da mi SLAPKA kako PATKA po povrsina ..kakvo kinenje bre na 80 metri ???

Последна промена од 1 на kladofora, променето е 0 пати

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONВто Сеп 30, 2014 3:51 pm 
Отсутен
Конструктивен

РегистриранCOLONНед Aпр 01, 2012 2:24 pm
МислењаCOLON745
Keltan НапишиCOLON
A samo prasav ...zosto ne probale so takvi olova .. . . .. . :confused:
Keltan,mislis deka olovata imaat krilca,ke letnat 130 metra,(ako se napijat red bul)ne e taka go imam kalupot od ovie olova od 100 do 200 grama,(na Perun mu pravev od 130 gr za na reka)ovie olova se dobri za razvlekuvanje,zatoa sto pomal e otporot koga go sobiras konecot(na primer razvlekuvanje na 250m),za reki kade frlas vo brzak(ne se trkala po dnoto),no nikako ne mozes da frlis so niv so jadica i boila130 m. :secret: :secret: :dragon: :dragon: :papa: :papa:

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONВто Сеп 30, 2014 3:53 pm 
Отсутен
Ветеран
Членски аватор

МислењаCOLON6506
kladofora НапишиCOLON
Keltan НапишиCOLON
ico baits НапишиCOLON

Od 120 metri da vlecam sistem posle 10-15 metri povlekuvanje ima olovoto da mi SLAPKA kako PATKA po povrsina ..kakvo kinenje bre na 80 metri ???
DA , ce ti slapka kako patka ..ako lovis na dlabina do nekoj 10/12 metri .JAs od mnogu podlaboko sum go kreval posle 15 metri konec sobrani na povrsina ..

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONВто Сеп 30, 2014 4:00 pm 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

МислењаCOLON1581
Ah keltan koga ti ke se zapletkas ( useres) so tvoite komentari treba paloma ednodnevno proizvodstvo za da se izbrises.

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONВто Сеп 30, 2014 4:01 pm 
Отсутен
Ветеран
Членски аватор

МислењаCOLON6506
ivanov НапишиCOLON
Keltan НапишиCOLON
A samo prasav ...zosto ne probale so takvi olova .. . . .. . :confused:
Keltan,mislis deka olovata imaat krilca,ke letnat 130 metra,(ako se napijat red bul)ne e taka go imam kalupot od ovie olova od 100 do 200 grama,(na Perun mu pravev od 130 gr za na reka)ovie olova se dobri za razvlekuvanje,zatoa sto pomal e otporot koga go sobiras konecot(na primer razvlekuvanje na 250m),za reki kade frlas vo brzak(ne se trkala po dnoto),no nikako ne mozes da frlis so niv so jadica i boila130 m. :secret: :secret: :dragon: :dragon: :papa: :papa:
Ej a, ajde malku bidete seriozni .Ne znam kakov kalap imas i ne komentiram .POSTOJAT olova za long cast frlanje IN LINE se bar moite bea .I pokraj potrebnata aerodinamika za daleku zafrlanje IMAAT nekoja geometrija na krilcata da ekspresno brzo se IZDIGNAAT prema povrsinata .Kade koj ce gi koristi neka mu rodi tikvata sama ...ADIO so olovata , zavrsiv ..

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONВто Сеп 30, 2014 4:02 pm 
Отсутен
Ветеран
Членски аватор

МислењаCOLON6506
kladofora НапишиCOLON
Ah keltan koga ti ke se zapletkas ( useres) so tvoite komentari treba paloma ednodnevno proizvodstvo za da se izbrises.
Pa da gi nosevte moite zapletkanici kako dip mozebi i ce ulovevte po edno ribce ..Ili se pisuva so P ripce ?

Кон врв
Покажи постара темаCOLON Сортирај по 
Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ]  Оди на страна «123456ELLIPSIS9»

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Кој е Присутен

Членови кои ја разгледуваат оваа тема: 8 and 0 гости

Вие Не може да поставите нова тема на овој форум
Вие Не може одговорите на теми на овој форум
Вие Не може да промените мислења на овој форум
Вие Не може да го бришите вашето мислење во овој форум

Оди доCOLON 

POWERED_BY