Najbitno e strav da im se nabie da mozat vo sekoj moment da mu vlezat doma da mu izvrsat pretres i da go stavat vo kjorka duri togas ke im navleze vo glavata deka ne se bezbedni ni doma deka i tamu mozat da dojdat da gi kaznat,a ne samo koga frlaat mreza.
Da pozajmam i malku izmenam od Polemologija ima 2 klasicni nacini za pobeda vo vojna,konflikt
1.Totalno fizicko onesposobuvanje sto vo nas slucaj bi bilo kaznuvanje,kjorka,zatvor,kjutek odzimanje na instrumenti za nelegalno ribolovonje.
2.Vo sushtina odi na pshiholoski plan odnosno demoralizacija sto znaci od strav ke prestane iako toj gi ima sredstava i nacini dejsvata da gi vrshi ali nema (strav od kazna) ... gore dole vtoroto proizleguva od prvoto vo ovoj slucaj.
Drug problem e sto tuka nemoze da se pristapi so klasicen metod za odstranuvanje na stetni sredstva bidejki sekoj moze da bide potencijalen "proizvoditel","distributer" na mrezi,harpuni bidejki 99% mozes u garaza da gi napravis i nemoze da se odstrani kanalot po koj odi robata.
Na Keltan da mu odgovoram na nashite ne im treba nikakvi sateliti od NASA,NSA,FBI nashite sve si imaat edno sto bev na praksa kaj dzandarite drugo kasarnite mi se vtor dom i mozam da kazam deka nashite imaat i te kako tehnologija koja sto poveketo od lugeto samo na film ja gledaat,a mislat deka uste koristime toki voki i vozat Zastavi sto pisue Milicija
Forumot me secna muski... prviot pat go napisav komentarot da postivam mi vika da se "najavam"