www.ribar.com.mk

Вашите рибарски приказни...
Сега е точно : Пет Ное 01, 2024 6:29 pm

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ]  Оди на страна 12»
Автор Порака
 Наслов на мислењетоCOLON Koja trska bi trebalo da legne dobro so Tica Condor 3059H ??
ТемаИспратеноCOLONЧет Сеп 18, 2014 9:02 pm 
Отсутен
Воздржан

РегистриранCOLONПет Oкт 04, 2013 11:19 pm
МислењаCOLON12
http://www.knkfishing.com/pd-tica-gc-se ... g-reel.cfm

Ja kupiv masinkata lani uste pred da se registriram na forumot ama ovaa bese edna od najdobrite sto mozese da se najde vo Tetovo. Za 3000 den kolku ja plativ mozese da se najde i mnogu podobra vo skopje ili da se naraca nesto od internet no sto e tuka e. Togas zedov i edna trska 1.80m 10-30 ama vrvot mnogu se vitka a i ovaa masinka e preteska za trskata. Sega sakam da kupam nesto pokvalitetno i blagodarenie na forumov nauciv mnogu raboti za spinning-ot i svacam deka mi treba druga trska sto bi odgovaralo so Tica-ta, pretezno lovam na Vardar a idealna golemina bi bilo 2.10m
Vi blagodaram

Кон врв
 Наслов на мислењетоCOLON Re: Koja trska bi trebalo da legne dobro so Tica Condor 3059
ТемаИспратеноCOLONЧет Сеп 18, 2014 9:33 pm 
Отсутен
Модератор
Членски аватор

РегистриранCOLONПет Феб 18, 2011 11:50 pm
МислењаCOLON8361
ЛокацијаCOLONSkopje
Imas izbor vo Skopje, pomalku ili poveke vo sekoja od prodavnicite ke najdes 2,10 m. trska NO ima edna druga rabota.
Lovis na Vardar, reka, verojatno lovis pastrmka, pretpostavuvam deka frlas najcesto spineri, mepps 2-3, mosca ..... ponekoe voblerce ne potesko od 7-8 gr.
Moja preporaka e da ja prodades i masinkata i da si kupis edno novo kompletce.
Masinkata za ova sto go frlas a i za toa sto go lovis e pregolema i preteska, plus ne e najdobra opcija masinka so zadna kocnica. Na ova da dodadam i deka verojatno nemas staveno pletenica na nea.
I tuka vednas da razgranicime.
Mozes i ponatamu da lovis so tvojata oprema no ako sakas veke, kako sto kaza , pokvalitetno, togas treba da racunas na edno 150 Eur ( komplet ).
Ako gi nemas sega pocekaj ili kupi del po del no so pamet. Podobro plati ednas poskapo otkolku poveke pati poeftino.
Ako pogore pogodiv kako lovis, idealna kombinacija bi ti bilo nekoja trska so dolzina 2,10 - 2,40 i tezina na frlanje 10-30 gr. ( so rezerva bidejki ima prilicno zakacki vo Vardar ). Vo rib. prikazni imas Seika trski ( ne se losi ), kaj Zare vo TC. Bunjakovec imas Kormoran i Daiwi ( nesto poskapi no se naoga ) vo Prosport imas Shimano ( Catana na primer ). Verojatno ke najdes nesto za 50-60 Eur.
Ako ja menuvas i masinkata togas imas dobri Zauberi vo Rib Prikazni, Daiwi i Cormoran kaj Zare vo Martisport, Spro i Shimano kaj Prosport ( kaj Rampa - Kisela Voda ). Golemina 2000 ( ne ti treba poglema - na Vardar frlas 30 m. konec najmnogu).
Da imas poveke iskustvo ima edna dobra trska na forumov sto se prodava ama tezinata na frlanje e mala i bara pogolemo iskustvo. A moze i nekoj drug od forumov ke ti ponudi neskoja trska.
Ako ja menuvas masinkata bi ti predlozil da zemes i pletenica. Ima golemi prednosti vo spinot nad monofilot. No i obavezno da stavis predvez.

Кон врв
 Наслов на мислењетоCOLON Re: Koja trska bi trebalo da legne dobro so Tica Condor 3059
ТемаИспратеноCOLONЧет Сеп 18, 2014 9:39 pm 
Отсутен
Дружељубив

РегистриранCOLONНед Сеп 11, 2011 8:30 pm
МислењаCOLON1171
daiwa exeler vo rand na 50-60 evra e top

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONЧет Сеп 18, 2014 10:05 pm 
Отсутен
Дружељубив

РегистриранCOLONСре Oкт 27, 2010 12:47 am
МислењаCOLON1119
ЛокацијаCOLONАеродром
Probaj ja na Kompir 99 trskata odlicna e

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONЧет Сеп 18, 2014 10:46 pm 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

РегистриранCOLONНед Јан 30, 2011 10:40 pm
МислењаCOLON1139
ЛокацијаCOLONSkopje
Ako vece lovis na reka moeto iskustvo kazuva deka ti treba 2.10 ili uste podobro 2.40 za frlanje mamci 5-10 gr.istata bi ja koristel pr.mavrovo debar...taka nafrliv ako si pocetnik inaku ne postoi univerzalna trska :D

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONЧет Сеп 18, 2014 10:54 pm 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

РегистриранCOLONЧет Ное 18, 2010 10:28 pm
МислењаCOLON2806
ЛокацијаCOLONskopje
Boki se pocnuva i zavrsuva kaj budjetot... :D Od citanje tesko deka ke se odlucis koja trska ti lezi i koja ti treba....Saemite i druzbite so ribarite ke ti pomognat za da go napravis tvojot izbor koj pokasno ke evoloira vo ribarska bolest i budenje na mracnata strana vo delot na ribarskiot viug od mozokot... :D Site sme pocnale so nekakva i nikoj seuste ne zavrsil so edna edinstvena.....Jas licno se odluciv za brendot St.Croix,sega rasprodavam se sto imam za da gi kupam uste dvete vo razlicna tezina i da gi zatvoram potrebite za odredeni gramazi...e toa e toa za crnite viugi koj pisuvam... :cray:

Moj predlog za tebe...... 7.6ft 226cm 3-18g - 2sec

http://carpologija.com/index.php/shop.h ... gory_id=33

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONЧет Сеп 18, 2014 11:38 pm 
Отсутен
Воздржан

МислењаCOLON12
saso НапишиCOLON
Imas izbor vo Skopje, pomalku ili poveke vo sekoja od prodavnicite ke najdes 2,10 m. trska NO ima edna druga rabota.
Lovis na Vardar, reka, verojatno lovis pastrmka, pretpostavuvam deka frlas najcesto spineri, mepps 2-3, mosca ..... ponekoe voblerce ne potesko od 7-8 gr.
Moja preporaka e da ja prodades i masinkata i da si kupis edno novo kompletce.
Masinkata za ova sto go frlas a i za toa sto go lovis e pregolema i preteska, plus ne e najdobra opcija masinka so zadna kocnica. Na ova da dodadam i deka verojatno nemas staveno pletenica na nea.
I tuka vednas da razgranicime.
Mozes i ponatamu da lovis so tvojata oprema no ako sakas veke, kako sto kaza , pokvalitetno, togas treba da racunas na edno 150 Eur ( komplet ).
Ako gi nemas sega pocekaj ili kupi del po del no so pamet. Podobro plati ednas poskapo otkolku poveke pati poeftino.
Ako pogore pogodiv kako lovis, idealna kombinacija bi ti bilo nekoja trska so dolzina 2,10 - 2,40 i tezina na frlanje 10-30 gr. ( so rezerva bidejki ima prilicno zakacki vo Vardar ). Vo rib. prikazni imas Seika trski ( ne se losi ), kaj Zare vo TC. Bunjakovec imas Kormoran i Daiwi ( nesto poskapi no se naoga ) vo Prosport imas Shimano ( Catana na primer ). Verojatno ke najdes nesto za 50-60 Eur.
Ako ja menuvas i masinkata togas imas dobri Zauberi vo Rib Prikazni, Daiwi i Cormoran kaj Zare vo Martisport, Spro i Shimano kaj Prosport ( kaj Rampa - Kisela Voda ). Golemina 2000 ( ne ti treba poglema - na Vardar frlas 30 m. konec najmnogu).
Da imas poveke iskustvo ima edna dobra trska na forumov sto se prodava ama tezinata na frlanje e mala i bara pogolemo iskustvo. A moze i nekoj drug od forumov ke ti ponudi neskoja trska.
Ako ja menuvas masinkata bi ti predlozil da zemes i pletenica. Ima golemi prednosti vo spinot nad monofilot. No i obavezno da stavis predvez.

Sase vo pravo si se sto kaza, najdobro da ja prodadam masinkata na nekoj krapdjija zasto mene ne mi brka rabota. Zimava da se zastedi nekoj denar pa zdravje na prolet so novo kompletce na reka.
Fala ti mnogu

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСаб Сеп 20, 2014 9:43 pm 
Отсутен
Воздржан

МислењаCOLON12
kompir99 НапишиCOLON
Boki se pocnuva i zavrsuva kaj budjetot... :D Od citanje tesko deka ke se odlucis koja trska ti lezi i koja ti treba....Saemite i druzbite so ribarite ke ti pomognat za da go napravis tvojot izbor koj pokasno ke evoloira vo ribarska bolest i budenje na mracnata strana vo delot na ribarskiot viug od mozokot... :D Site sme pocnale so nekakva i nikoj seuste ne zavrsil so edna edinstvena.....Jas licno se odluciv za brendot St.Croix,sega rasprodavam se sto imam za da gi kupam uste dvete vo razlicna tezina i da gi zatvoram potrebite za odredeni gramazi...e toa e toa za crnite viugi koj pisuvam... :cray:

Moj predlog za tebe...... 7.6ft 226cm 3-18g - 2sec

http://carpologija.com/index.php/shop.h ... gory_id=33
Dobro pretpostavuvam deka vie mnogu cesto odite i na ezero i na reka, imate golemo iskustvo i normalno e da znaete sto treba i kako treba. Jas nemam tolku vreme i regionov na Vardar okolu tetovo ne e mnogu bogat so riba ama pak izleguva po nekoja pastrmka dovolno da se navlezes uste povece na spining-ot i da sakas da kupis uste podobra oprema.

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПон Сеп 22, 2014 12:05 pm 
Отсутен
Воздржан

МислењаCOLON12
ako ne se lazam brzinata na masinkata za spin e dosta bitna rabota, negde po forumov citav deka 5.5 e dovolno no sepak site me ubeduvaat deka ispod 6 za na reka e neprifatlivo zasto vodata e mnogu pobrza i blinkerot/woblerot mora da pocne odma da raboti ako sum greska popravete me :D

http://www.ebay.com/itm/NEW-OKUMA-TRIO- ... 4d24412a53

Dosta interesna masinka, citav mnogu dobri komentari od korisnicite.
Site masinki so slicni performanci od popoznatite marki se so 30-40 $ poskapi od ovaa ako ne i povece.

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПон Сеп 22, 2014 12:11 pm 
Отсутен
Модератор
Членски аватор

РегистриранCOLONПет Феб 18, 2011 11:50 pm
МислењаCOLON8361
ЛокацијаCOLONSkopje
Ne ti treba brza masinka.
Brzite masinki se potrebni najcesto za na more.
Kaj tebe ke zavrsi rabota sekoja normalna so okolu 5 vrtenja.
Toa se i najcestite masinki 5,1 - 5,2 vrtenja na spulnata so edno vrtenje na ruckata.

Кон врв
Покажи постара темаCOLON Сортирај по 
Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ]  Оди на страна 12»

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Кој е Присутен

Членови кои ја разгледуваат оваа тема: 13 and 0 гости

Вие Не може да поставите нова тема на овој форум
Вие Не може одговорите на теми на овој форум
Вие Не може да промените мислења на овој форум
Вие Не може да го бришите вашето мислење во овој форум

Оди доCOLON 

POWERED_BY