www.ribar.com.mk

Вашите рибарски приказни...
Сега е точно : Саб Ное 16, 2024 8:34 am

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ]  Оди на страна «1ELLIPSIS96979899100ELLIPSIS112»
Автор Порака
 Наслов на мислењетоCOLON Re: ЕЗЕРО ГЛОБОЧИЦА
ТемаИспратеноCOLONНед Сеп 07, 2014 5:04 pm 
Отсутен
RIP
Членски аватор

РегистриранCOLONСаб Ное 13, 2010 9:30 am
МислењаCOLON9475
ne se sekiraj i on nosi...i on si zima.Samo ti plakas dozvoli i legitimacii a on ne..

Nego cekam Karlo odgovor za Crnicani zosto i Tasim fakase liga i on se cudi sto imase pomal broj ribi vo ezeroto. :filip: :filip: :filip: :filip:
Moze kestavis sliki kako gi vrakas kako na primer jas

Nemoze da me nervira :ico: .Edvaj cekam na oro da se fatam :ok_ok: :ok_ok: :ok_ok: :ok_ok:

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONНед Сеп 07, 2014 5:22 pm 
Отсутен
RIP
Членски аватор

РегистриранCOLONСаб Ное 13, 2010 9:30 am
МислењаCOLON9475
Karlo НапишиCOLON
JaneMK НапишиCOLON
Gledas tasim jas postujem.Nesum bil osven lani kako trening za pred liga koe bese dozvoleno.

Prasaj si go Karlo kako pominal vo oktomvri toj faka samo na takvi vodi bez koncesija ;) ;) ;) ;)

Tocno e Janko,nema potreba nikoj nikogo da prasuva.Bev lani i toa duri 3 pati na Globocica.Ednas bev krajot na juni i dva pati bev krajot na oktomvri.Imav vkupno 9 krapa od 9 do 16kg.Sakas i sliki da ti postiram od tie krapovi ili da postiram sliki samo od ovaa godina da vidis barem krap kako izgleda (by the way).No,na Karlo sovesta mu e kristalno cista od mnogu prosta pricina.Karlo na sekoja voda gi vraka ribite nazad,duri nitu sakovi ne nosam so mene.Karlo na voda si ja tera svojata misija,a toa e pred se obuka i trening na mladi generacii krapdzii koi i toa kako im e vlezeno pod koza praktikata fati i pusti.I samo da napomenam deka Globocica ne e isklucok kade sum lovel na voda bez koncesioner,sto ne go smetam za grev.Vo momentov na Prespansko ima preku 70 ribari sto lovat sto od obala,sto od camec.Tuka veke se postavuva prasanjeto koj e postar,kokoskata ili jajceto.Zarem jas sum kriv sto odredeni reviri nemaat koncesioner.Zarem jas sum kriv sto sve u drzavicevo otide u k..c.Tuku kako i za sve ostanato,sekogas postojat likovi koi,KAO se borat za vladeenje na pravoto i zakonot,a vsusnost tie samite gi generiraat nepravilnostite. Ednostavno i edinstveno mi e vazen prestojot vo priroda i da uzivam vo mojata pasija za sto sum potrosil pozamasna suma.Tuku,posto si majstor isklucivo za merenje k..inja,daj postavi sliki od tvoite ovogodinesni ulovi,jas ke postavam moi i prestani da se r'ckas so mene,zosto sekoj pat ke iskocis zaeban i ke padnes u dlaboka depresija.
I prestanete veke da me stavate vo usta zosto,kako sto gledate,umeam da bidam baajgi gorcliv i da konstruirate prikaski vrz baza na rekla-kazala muabeti.Samo edno ke vi kazam.Onoj sto bil so mene po riba,bi vi bil najdobar izvor na informacii.

Inaku sekoja cest na Badzo,Dzeko i uste nekolku clenovi na forumov,koi se krajno objektivni i realni vo odnos na celata situacija so Crn Drim Labunista.Tolku nekako site mi nalikuvate na decinja koi se zaigrale vo kalta.Kalta e valkana i mozete da si gi izvalkate alistata,pa da si imate problem po doma.Vodete smetka deka masinata za perenje nekoi valkanici ke gi ispere,no nekoi ke ostanat kako fleki.
Apsolutno ne mi e jasno kako se drznuvate tokmu za toa drustvo da pisuvate i da go negirate nivniot trud.Ne mi e jasno kakov treba da e covek,da se siti na tugja nesreka (uslovno).Sto voopsto loso ste videle od tie lugje.
Vo svojstvo na nivni "advokat"ne mozam a da ne napomenam za pozrtvuvanosta na Tasim,covekot koj sto gi zasluzuva najdobrite epiteti,covekot koj sto treba da se postavi na najvisoko mesto na piadestalot,tokmu poradi kapacitetot za uspesno vodenje na ovoj revir.Za neverojatno kratok period go doteraa revirot vo najdobar red.Tuku mesto da trosite energija na pukanje so otrovni streli,angazirajte se i organizirajte im kursevi na ostanatite koncesioneri,kaj Crn Drim Labunista.Imaat mnogu sto da naucat od ova drustvo.
Edinstveno nesto sto jas go smetam za propust ili greska,e sto naivno poveruvaa i se fatija vo igra so "djavolot" ,koj sto po koj znae koj pat se pokaza nemilosrden i moken neprijatel kon sve sto e pozitivno.

...i sto pati sum pisman sto (po prozivka) povtorno pocnav da pisuvam.
Forumov si e super kako i odredeni clenovi,crveni,zeleni i crni,no iskreno se nadevam deka na istiot mu predstoi edna dobra cistka od nekolku likovi (destruktori),koi go obeshrabrija clenstvoto aktivno da zeme ucestvo vo kreiranjeto i uspesnosta na forumot.

Pocna da pisuvas bez prozivka niti pak nekoj te prozva.vrati se nekolku strani nanazad.Crni drim dodeka bea koncesioner napravija za globocica sto mnogu malku koncesioneri napravile cel zivot na svoite reviri.Nema da go pisuvam sto pati ova.Ama koga ne se koncesioneri namesto da se zastiti taa voda se pravi obratno(ne od nivna strana)
Kolku sto me sluzi pamtenjeto Crni drim i tekako se borea so mrezari i so ribari i so site iako seuste neim bese dodelena koncesijata.Od koga e odzemena koncesijata tamu e koza nostra .Ako se stiti voda bez i so koncesioner isto pred i potoa togas e nekoj dosleden za mene.Povtorno ke kazam i veke neplaniram.Jas gi atakuvam onie koi ja napravile vodata Globocica koja e tema ovdeka vo momentalna sostojba vo koja e sega,a ne Crni Drim.Ako nekoj se pronajde vo atakot togas si priznava ama jas neposociv nikogo so prst .Sami si pocnaa da si kazuvaat i napagaat i navreduvaat

Tasim ova za ponuda za stazata trebase da go napises pred ne sega.Namesto da vikas nemoze i necini sto ne se ponudi kako sega???.Ne na mene nego na toj sto go odrzuva???

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONНед Сеп 07, 2014 6:27 pm 
Отсутен
Конструктивен

РегистриранCOLONВто Jун 28, 2011 1:56 pm
МислењаCOLON678
Tasim ova za ponuda za stazata trebase da go napises pred ne sega.Namesto da vikas nemoze i necini sto ne se ponudi kako sega???.Ne na mene nego na toj sto go odrzuva???

jane abe batko ovoj karlo stvarno e advokat e da mu e alal abe covek koga si znae sto da kaze a uste podobro koga covek sproti nego go razbira sto kazuje hehe
jane ti si posrednikot kako sto samiot rece deka si bil praten da e vidis stazata
a ti mu prenese nekolku sliki koi nee kazuvaat vistinskata slika pak stojam na mojot stav sto znaci najprvin ureduvanje na stazata pa potoa udrzuvanje na kup ili bilo sto drugo a ne kako sto ti tvrdese deka stazata e super
ee sega janko ova sto ti go nudam jas trebese ti samiot da go napravis ee vece koga nesakas ti da napravis togas nie mozime posto sekogas sme bile dobri i ponataka ostanuvame onaka kako sto sme bile i porano bujrumte ako nemas ekipi dovolno taso ce ti obezbedi uste kolku sakas :saso:

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONНед Сеп 07, 2014 6:48 pm 
Отсутен
Воздржан

РегистриранCOLONНед Сеп 18, 2011 9:51 pm
МислењаCOLON26
like ova mise dopadza koga ce bide za pomos

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONНед Сеп 07, 2014 6:59 pm 
Отсутен
Воздржан

РегистриранCOLONНед Сеп 18, 2011 9:51 pm
МислењаCOLON26
sega jovane posto si prisuten ne ce mozes da pravis prijavi hehehe se salam od vas strane inspektore nemam zborovi koj kako saka neka kaze od vas sme kako ribari zadovolni bez ogled sto bilo predhodno so pocit prema nasiot inspektor pozz

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПон Сеп 29, 2014 1:51 pm 
Отсутен
Конструктивен

РегистриранCOLONСре Maј 29, 2013 8:04 pm
МислењаCOLON144
Se sredija rabotite okolu dozvolite ? Dali moze da se odi na ribolov ili uste ne...

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСре Oкт 01, 2014 11:16 pm 
Отсутен
Ветеран

РегистриранCOLONВто Ное 08, 2011 12:17 am
МислењаCOLON10473
decki kupov se blizi se spremate li :mrgreen: :mrgreen:

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONЧет Oкт 02, 2014 2:35 pm 
Отсутен
Конструктивен
Членски аватор

РегистриранCOLONНед Jун 26, 2011 9:24 pm
МислењаCOLON674
ЛокацијаCOLONLabunishta Struga
Ico 90 % spremni ;) uste naracka za tulumbi da se napravi :filip:

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONЧет Oкт 02, 2014 2:51 pm 
Отсутен
Ветеран

РегистриранCOLONВто Ное 08, 2011 12:17 am
МислењаCOLON10473
odlicno...bar tamu da frlam 100 m daleku :D :D

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONЧет Oкт 02, 2014 2:55 pm 
Отсутен
Конструктивен
Членски аватор

РегистриранCOLONПет Maј 18, 2012 6:34 pm
МислењаCOLON323
ico baits НапишиCOLON
odlicno...bar tamu da frlam 100 m daleku :D :D
Од другана страна оние по дрва шо одет, задолжително тие 2 дена со ШЛЕМ :hit_head:

Кон врв
Покажи постара темаCOLON Сортирај по 
Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ]  Оди на страна «1ELLIPSIS96979899100ELLIPSIS112»

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Кој е Присутен

Членови кои ја разгледуваат оваа тема: 22 and 0 гости

Вие Не може да поставите нова тема на овој форум
Вие Не може одговорите на теми на овој форум
Вие Не може да промените мислења на овој форум
Вие Не може да го бришите вашето мислење во овој форум

Оди доCOLON 

POWERED_BY
Преведено на Македонски од : nescafe, Read Here Forum