......
Бидејки 80% од мрежарите поминуваат неказнето затоа има мрежари и џабее и рибари повеке и чувари.Последно кога зборев со еден чувар и ми кажа дека џабе одел на суд сведочел итн,обвиненијата повторно биле отфрелни бидејки немало ДОКАЗИ...Додека законот не почне да функционира за сите под еднакво се до тогаш ке си има мрежари,најчесто локалци кои се закон и ред на езерата! Ситните ги факаат одма,а на оние нај опасните никој ништо не им може!И никој не може да ме убеди во спротивното.
Е сеа ако се се среди и ако има ред,да нема мрежи,струкови,сертмиња,да не се ловат маломерни риби итн..тогаш може да разговараме и за 10.000 денари дозвола,а се додека е вака и 1000 ден. се многу.
Лично јас 100000 пати се покајав што извадив државна не е толку за парите туку изреволтиран сум бидејки сум направен МАЈМУН.Ловам мегу 10 риболовци од кои имам само јас дозвола и во исто време ги гледам како ловат мали крапчиња и исто така на 20 риболова само еднаш дојде чувар.Зборам за Калиманци.
На Градче секој ден има по 10-15-20-50 риболовци без дозволи кои се таму секој ден и си тепат се што мрда во вода,сомчиња,крапчиња и ама нема баш никој да дојде да направи контрола,зборам за инспектор,кој тооолку беше заебан и страшен на зборови.Кнежево исто до сега немам видено чувар,а на малите крапчиња маме им се е*е секој ден и тоа КОЛИЧИНСКИ,а покрај нив и на оние од 700-800 до 1кг по 5-6-7-15 комада колку се фати толку..Мантово исто за мали крапчиња не знам,ама знам дека има мајмуни кои ставаат струкови и слично и на нив никој не им може ништо.а истите тие живеат на езерото!!!
Е кога тоа ке се среди мислам ке го среди државата(судот)не концесионерот тогаш ке платам и 500еу државна,а ако остане вака и јас ке станам како остала багра ни легитимација,а не пак дозвола од 100еу...100 мајки да и е*ам!!