Zalosno koga nekoj vlozuva trud pari i vreme (koe e neprocenlivo), vo ureduvanje na prirodna divina i doveduvanje vo prirodna ubavina, a na kraj seto toa da mu go izvadat ,,niz nos".
Gledajki go videoto od pogore, pa da receis deka
ima uslovi za odrzuvanje na tqakmicenje e stavrno smeshno, edinstveno ako ne ti smeta gjubreto, a gjubreto ne mu smeta edinstveno na ......(da ne pisham vulgarnosti oti mi e strav i mene da ne me baniraat) !
Napravil nekoj limena kukja od dva kvadrati, sozidal boks od kamen (pazi-od kamen shto se macel da go donese) i da se rece deka toa necini !?!?!, ami mozi covekot si ja legaliziral, ako e divogradba-prasajte civa e, pa ako ne vi dostavat tapija ke se urne neli?
A boksovite kopani i cisteni od "nevidlivata snaga" i tie li se divogradbi? Ili tamu ubavo e sedenjeto, pa toa vo red e?
Mislam deka e najdobro, da im se vrati na crn Drim koncesijata, pa neka posadat kapinki, dudunki, trlinki...pa site ke odime da berime caevi, namesto da odime na ,,edinstvenata voda" vo MK pogodna i ubava za ribolov.
Moe licno viduvanje e
-deka nekoj saka da ja ,,LAPNE" ovaa voda, sega koga se e napraveno, iscisteno doterano, poribeno, zacuvano....vremeto ke kaze deka ne/sum vo pravo.Dajboze da gresham, ama sepak domakinsko rakovodenje kako CrnDrim, nemalo i nema nitu da ima!