www.ribar.com.mk

Вашите рибарски приказни...
Сега е точно : Нед Ное 17, 2024 7:32 pm

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ]  Оди на страна «1ELLIPSIS4243444546ELLIPSIS52»
Автор Порака
 Наслов на мислењетоCOLON Re: Shoping od internet prodavnici ili Ebay
ТемаИспратеноCOLONПон Aвг 25, 2014 1:45 pm 
Отсутен
Дружељубив

РегистриранCOLONПон Ное 14, 2011 7:45 pm
МислењаCOLON3010
Obicno ne proveruvam tracking number sho davaat cisto da ne se nerviram kolku sporo odi i prv put da proveram i gledam u Makedonija uste od petokot stignato sea dali vikend edno drugo im treba vreme se u prva brzina ili pravat nekoi gluposti tamu ? :D
Mozebi i so drugite pratki se ima sluceno da im treba 1 nedela za niz Makedonija da se raznosat neznam bidejki predhodnite gi neam proveruvano

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПон Aвг 25, 2014 5:08 pm 
Отсутен
Конструктивен

РегистриранCOLONПет Јан 25, 2013 4:27 pm
МислењаCOLON185
Илчо НапишиCOLON
Obicno ne proveruvam tracking number sho davaat cisto da ne se nerviram kolku sporo odi i prv put da proveram i gledam u Makedonija uste od petokot stignato sea dali vikend edno drugo im treba vreme se u prva brzina ili pravat nekoi gluposti tamu ? :D
Mozebi i so drugite pratki se ima sluceno da im treba 1 nedela za niz Makedonija da se raznosat neznam bidejki predhodnite gi neam proveruvano
Незнам што имаш порачано ?!
Од e-bay порачав едни звончиња за дубинки (со диоди), кои ми стигнаа после месец ипол.
Интересно е тоа што (бидејќи живеам во зграда) од поштарот беа оставени на хидрантот во ходникот во влезот на зградата :foottap:
Добро е што никој не ги собрал, стоеле така можеби и цел ден. (моите беа дома, а јас касно се вратив од работа)
Така да ако седиш у зграда, разврткај се по влезот :D

али секако провери у пошта

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПон Aвг 25, 2014 5:35 pm 
Отсутен
Дружељубив

МислењаCOLON3010
Abe sve stignuva nego me kopka od kako ke stigne u Makedonija pratkata kolku vreme ke i treba da stigne do mene ?

Valjda koga ke stigne cela taa roba od Kina im treba nekoe vreme da se sortira sto za koj grad e i trae nekoj den,a kako ide toa u posta ide im davas licna karta i vikas da ne ima nesto slucajno za mene ? :lol:

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONВто Aвг 26, 2014 9:48 am 
Отсутен
Конструктивен

РегистриранCOLONПет Јан 25, 2013 4:27 pm
МислењаCOLON185
Илчо НапишиCOLON
Abe sve stignuva nego me kopka od kako ke stigne u Makedonija pratkata kolku vreme ke i treba da stigne do mene ?

Valjda koga ke stigne cela taa roba od Kina im treba nekoe vreme da se sortira sto za koj grad e i trae nekoj den,a kako ide toa u posta ide im davas licna karta i vikas da ne ima nesto slucajno za mene ? :lol:
Само покажеш лична карта и замислиш желба :D

..п.с.мислу дека ако исштампаш конфирмацију, или маил ке ги збуниш тамо

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONНед Aвг 31, 2014 2:30 pm 
Отсутен
Конструктивен
Членски аватор

РегистриранCOLONСаб Ное 19, 2011 7:29 pm
МислењаCOLON698
ЛокацијаCOLONСвети Николе
Сакам да порачам од ebay еден производ со цена 75е е сега дали има царина на таа сума и други трошкови и од прилика колку би изнесувало тоа. Дај помагајте !

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONНед Aвг 31, 2014 2:33 pm 
Отсутен
RIP
Членски аватор

РегистриранCOLONСаб Ное 13, 2010 9:30 am
МислењаCOLON9475
zavisi Kiki od carinikot.Najmalku 15% carina pa na seto toa 18% ddv ama racunaj sose transportot ti udira ne samo na robata.Ako ti stigne na aerodrm mnooogu pari,ako stigne na posta uste 200 denari spedicija

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONНед Aвг 31, 2014 2:51 pm 
Отсутен
Конструктивен
Членски аватор

РегистриранCOLONСаб Ное 19, 2011 7:29 pm
МислењаCOLON698
ЛокацијаCOLONСвети Николе
Фала на одговорот :lepi:

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONВто Сеп 02, 2014 12:06 pm 
Отсутен
Воздржан
Членски аватор

РегистриранCOLONСаб Дек 17, 2011 9:33 pm
МислењаCOLON79
Kolegi na ovaa kineska stranica golem broj na proizvodite e free shiping za makedonija ima se i seshto a pratkata stiga za od prilika 1 mesec .poz http://www.aliexpress.com/

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСре Сеп 03, 2014 11:39 am 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

РегистриранCOLONСаб Ное 06, 2010 10:29 am
МислењаCOLON2030
ЛокацијаCOLONКочани
Piksi man НапишиCOLON
Kolegi na ovaa kineska stranica golem broj na proizvodite e free shiping za makedonija ima se i seshto a pratkata stiga za od prilika 1 mesec .poz http://www.aliexpress.com/
Стига,стига само како ке најдеш.Мене ми стигнаа повеке работи како што треба,но наместо плетеница ми стигна некој сурф конец 0,45-0,50 такво нешто и едни јадички за сом кој беа далеку од тоа што изгледаа на сликата,како шајки виткани беа...

Alliance Carp Team

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСре Сеп 03, 2014 11:55 am 
Отсутен
Дружељубив

МислењаCOLON3010
Mene do sega sve sto mi e stignato e isto kako na slikata i so isti specifikacii kako sto e tamu napishano.
Obicno gi razgleduvam komentarite od lugeto sto kupuvale i kaj nekoj od niv istite raboti se slucile kako kaj Dimitar isporacanata roba nema vrska so taa sto e na slikata.
Konkretno sto imam videno za eden duks na nego ima soshieno oznaka deka e L golemina,a kinezite mu stavile od onie kartoncinjata golemina XL :D

Moj sovet razgledaj gi ubavo komentarite i istiot pobaraj go na youtube ili po google pa da vidis kako ustvari izgleda i nekoj komentar za ispravnosta i kvalitetot.

Кон врв
Покажи постара темаCOLON Сортирај по 
Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ]  Оди на страна «1ELLIPSIS4243444546ELLIPSIS52»

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Кој е Присутен

Членови кои ја разгледуваат оваа тема: 9 and 0 гости

Вие Не може да поставите нова тема на овој форум
Вие Не може одговорите на теми на овој форум
Вие Не може да промените мислења на овој форум
Вие Не може да го бришите вашето мислење во овој форум

Оди доCOLON 

POWERED_BY
Преведено на Македонски од : nescafe, Read Here Forum