www.ribar.com.mk

Вашите рибарски приказни...
Сега е точно : Саб Ное 16, 2024 6:22 pm

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ]  Оди на страна «1ELLIPSIS8788899091ELLIPSIS112»
Автор Порака
 Наслов на мислењетоCOLON Re: ЕЗЕРО ГЛОБОЧИЦА
ТемаИспратеноCOLONПет Aвг 29, 2014 1:19 pm 
Отсутен
Мушичар
Членски аватор

РегистриранCOLONСре Oкт 27, 2010 7:55 am
МислењаCOLON11616
ЛокацијаCOLONСкопје
Да дополнам. Доста ја барате вината во другите, сами сте си криви што го изгубивте езерото. Дали било лошо одиграно од нечија страна, дали сте се зезнале со документот, битно е дека сте дале некому оправдана законска причина да ве елиминираат. Тоа е тоа. Кога беше Тасим во Скопје се видовме на чорба и му реков да го донесе тендерот пред да го доставите да го прегледаме, да не утнете нешто. Ама вие бидејќи се знаете, ја зезнавте работата и сеа “Емил, Филип и Јане“ ви се криви :hit_head:
А куќарките во теснецот чии се? Сигурно не си на “оние“ од другата страна, на моруништани. И после зборуваме за закони и чуда.
И да знаеш, никад немав ништо против вас, му кажував на Тасим што ќе се случи, како ќе ви ја земат концесијата, дека мора да порибите и слично, ама не брате, муабетот од ваша страна беше секогаш “де бе, нема што да ни земаат концесија, ние сме прави, ние вложувавме, ние патека направивме“. Го заболе инспекторатот за патеката и вложеното, ако не научите да почитувате закони и да постапувате по истите, џабе ви се патеки и вложувања, стално ќе губите концесија.

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПет Aвг 29, 2014 6:48 pm 
Отсутен
Конструктивен
Членски аватор

РегистриранCOLONНед Jун 26, 2011 9:24 pm
МислењаCOLON674
ЛокацијаCOLONLabunishta Struga
JaneMK НапишиCOLON
Jas nevidov negde emil da se smee.Se smee za najdobrata sezona....

Po mene najsitni dusi se toe sto gi izgradile onie kukicki koi da se .Na majkaim ne e ezeroto niti obalata.
Ako nerabotat kako treba Tasim jas se nadevam deka ke ima zakon a ne politika i ke im bide odzemena koncesijata.

mene mi e najbitno ezeroto kako i koj se ponasa so nego kako i obalata.Da idam na raat da fakam i toa zakonski.

Vie bevte tie sto zborevte deka necini patekata deka ne se simnuva so nisto osven so dzip,deka se frli mrezi ,pa posle smenivte deka se frleni mrezi samo ne vo tesnecot.treba li da gi postiram vasite postovi..
Zosto kako jas neprikazavte so sliki kakva e stvarnata situacija.Deka ima nov prilaz pista.

A za mrezarite.Da ne pocnuvam.Globocani,Morunista.borovec i ostanati site gi znam.30 godini mislat deka se gazdi na ezeroto i 30 godini frlaat mrezi sose ovie od tasma.I vo vase vreme i vo pred vase i vo idno.Se dodeka nezastane zakonot.Ne veruvam deka ni TAsma ke se izbori so niv kako ni vie.

Edinstveno vie zastitivte del od toa ezero i napravivte pateka za nas ribarite.AMA sega ona sto go vidov mi zamraci oci.Ista situacija kako na Mantovo.SI napraviv kukicka i moe sie .A be nema moe na drzaven imot ednas mora da se svati.Ne smee da ima moe .Toa e na site
Kukickite koj gi izgradil nemam pojma, slobodno neka go kaznat nie izdavame dozvola za toa ili sme dozvolile nekogo ? Ne. Ako mislis deka cini patekata i ima uslovi da se obavuva ribolov vo ova sostojba gresis i ne si gledal realno na rabotite. Deka se frla mrezi i toa na golemo se frla, normalno deka nema da gi gledas posto ne si bil na ezero 2 godini a za tvoeto prisustvo od 20 tina minuti nevervam deka ke ulovis nekoj takov. Nov prilaz patekata bese navedeno pred7-8 meseci unazat a deka e sjajna na izlezot i toa ne si go prikazal. Borovcani so mrei ako imalo pred 30 godini poslednive 15 nemalo site ostanati se nasi dragi clenovi ribolovci, kazimi eden ribolovec od Globocica? kazimi dvajca ribolovci od Tasmarunista ? od koga postoi ribolovnoto od Globocica nemalo nitu eden clen, so isklucok na Tasmarunista 1 Ruse za zal itoj pocina sega nema nieden. Deka zastitivme eden del od ezeroto si goolema greska naprotiv 90 % od ezeroto bese pod nasa kontrola normalno ti neznajs ne si bil na kontrola nekogas pa da se molis na gospod da ne frcne nekoj kursum od nekade, Tebe drugar ne titropnal nekoj na vrata i da ti vika ti bese toj sto mi gi sobra mrezite ? imas 5 minuti da mi gi vratis... i pocnuva problem i ti pozeluvam ova da ne ti se sluci. E Janko dodeka ti ribolovese na raat nie odevme po celi noki po Globocica da gi cistime tie sranjata i na kraj da vikade ovdeka ne e resenie samo staza da se napravi malku e ne e zakonski imas video na youtube netreba da zboruvam kaj so se zbiraat mrezi da nie go zacuvavme toj mal del okolu Tesnecot 1000 % no janko golem grev e da reces deka ne go namalivme krivolovot na Globocicko, od kade tie kolicini na mrezi? ili onaka gi pronaogjavme slucajno? od toa sto sme zaljubeni vo ezeroto ispostavivme i rabotni obvrski i ljubov prema familijatan ... 200 evra zemav plata 100 odeja za zdruzenieto nikogas ne zemavme za benzin ili hrana koga volontiravme se plakavme od sopstveni pari i na kraj ke mi kazuvas prikaski ovdeka ... Neka vi e nacest . https://www.youtube.com/watch?v=1LKEghRUIio Od pred kukite na novite "ribolovci"

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПет Aвг 29, 2014 11:00 pm 
Отсутен
RIP
Членски аватор

РегистриранCOLONСаб Ное 13, 2010 9:30 am
МислењаCOLON9475
Ocigledno ovde nekoj misli deka e napadnat?????

prvo temata e ezero Globocica a ne Crni Drim.Kaj se naogate vie osven vo nevistinitite izjavi vo temata Drzaven kup neznam...

Za da ja svatite poentata bev zamolen od natprevaruvacka komisija da ja izvidam stazata kako alternativa za kupot dokolku ima premnogu ekipi.edni vikaat vaka a drugi onaka.Sto i kako moze da se vidi na lice mesto...
Taka napravivme i situacijata koja citiram

Tasim

na globocica negledam deka ce ima uslovi dase odrzi ovoj kup stazata e mnogu rasipana ujedno ima dosta mreza vo voda taka sto uslovite ne ce davaat po moe gledano ipak krusevo e za mene idealno ezerce da se odrzi kupot ako se odrzi kupot vo krusevo se prijavuvam posto i prviot pekar od tamu go ponesov

viewtopic.php?f=97&t=5058

Tasim-vtor del

na globocica negledam deka ce ima uslovi dase odrzi ovoj kup stazata e mnogu rasipana ujedno ima dosta mreza vo voda taka sto uslovite ne ce davaat po moe gledano ipak krusevo e za mene idealno ezerce da se odrzi kupot ako se odrzi kupot vo krusevo se prijavuvam posto i prviot pekar od tamu go ponesov

tuka nesto spomnav deka na globocica tesko ce bide najprvin treba stazata dase sredi kako drugo do stazata patot e rasipan taka sto samo dzipovi mozaat da se simnat ako vece treba na glob da se odrzi ovoj kup treba masina da se pusti da go sredi patot i patekata pa duri togas ima sansi za mrezarite sto se prisutni iznad stazata (tasmarunista) i ispod stazata (borecki livadi)toa e druga prikaska.

viewtopic.php?f=97&t=5058&start=10

Znaci spored slikite,Prilazot e pista.Stazata osven sto treba malo sreduvanje na okolniot korov e potpolno ista kako i minatite godini.

osven sto vi prigovoriv na ova jas Crni Drim ne go napadnava nego kazav koj i dae natatkomu ne e,i platformite od kamen i kukarkite(koi ne se site ima i podole od bucaloto ;) ;) )
kako se najdovte vo muabetot so kukarkite neznam.A za mrezarite neste iskocile so Globocancani niti ke iskocite kako i so drugite.Od kaj znam Jas si znam
A kako toa ima mrezari koga jas znam koj se bil i fakal i go ugostuete iako nema koncesija a vo isto vreme se frleni mrezite???

A edno so advokatov ovde koj go ranite i poite i so koncesija i bez koncesija toj ni dozvola ni legitimacija izvadil ne me stavajte vo isti kos.
Mnoogu si gledaa korist od vas i si napravija ama jas nesum eden od niv.Bas naprotiv imavte korist od mene.

Taka da Karlo licemerstvo moze od strana koja imala korist a ne obratno.

Dali sum stapnat na ezero da ama jas sledam zakoni za razlika od vas i drugite i nefakam.Samo lani edinstveno Agim me preceka kako covek.Sekoja cest za nego.
Povotrno ke kazam mene na prvo mesto mie taa voda a ne drustvo...

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСаб Aвг 30, 2014 1:17 am 
Отсутен
Модератор
Членски аватор

РегистриранCOLONПет Дек 09, 2011 2:36 am
МислењаCOLON2536
ЛокацијаCOLONСтруга
Самир, те молам да ми посочиш каде и кој ви се сити на тоа што вие нема да сте концесионери на Глобочица? Посочи го постот, јас не можам да го најдам. Исто така посочи ми и со кој пост се фрла камења по вас, а тоа да не е аргументирано.
Темата на разговор беше езерото Глобочица и организирање натпревар таму, а со тоа не знам како се најде погоден ти, а згора на се и уште почна да навредуваш со зборови „ситни души“.
Самир, фрустрациите ќе мораш да ги лечиш на друго место, не овде. И размисли што правиш. Размисли зошто ги напаѓаш сите оние кои ти помогнале тебе и на ЗРЛЕ Црн Дрим во времето кога ја имавте концесијата. Размисли уште еднаш дали и зошто би се сителе оние кои ви помагале претходно.
Што се однесува за новите концесионери на Глобочица, допрва ќе ги видиме и ќе процениме дали треба да ги каменуваме или да ги фалиме. Сега за сега не е во ред да ги напаѓаме, како што ги напаѓаш ти, затоа што сеуште не ни почнале да работат. Мое мислење е дека покрај борбата со мрежарите, една од нивните основни задачи ќе им биде и да ги убедат некои таму дека езерото Глобочица не е приватен имот. Колку ќе успеат во овие нивни борби ќе видиме. Се надевам дека ќе успеат да направат некој чекор напред во споредба со бившите концесионери, нели тоа ќе е во прилог на сите поштени риболовци, а за да се случи тоа ќе треба да им подадеме рака на новите концесионери и да им понудиме помош наместо да ги напаѓаме уште пред да почнат со работа.

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСаб Aвг 30, 2014 3:54 am 
Отсутен
Воздржан

РегистриранCOLONВто Aпр 05, 2011 12:33 pm
МислењаCOLON66
A edno so advokatov ovde koj go ranite i poite i so koncesija i bez koncesija toj ni dozvola ni legitimacija izvadil ne me stavajte vo isti kos.
Mnoogu si gledaa korist od vas i si napravija ama jas nesum eden od niv.Bas naprotiv imavte korist od mene.

Taka da Karlo licemerstvo moze od strana koja imala korist a ne obratno.

Dali sum stapnat na ezero da ama jas sledam zakoni za razlika od vas i drugite i nefakam.Samo lani edinstveno Agim me preceka kako covek.Sekoja cest za nego.
Povotrno ke kazam mene na prvo mesto mie taa voda a ne drustvo...[/quote]

Ako za tebe(vas) taa prokleta "korist" e edinstven imperativ vo zivotot,togas navistina se prasuvam so kogo jas go disam vozduhot pod ova nebo.Edinstveno barav pogolema pocit kon lugjeto od Crn Drim Labunista,zatoa sto sum ubeden deka ja zasluzuvaat.Nesebicno se vlozija sebe si i svoi licni sredstva za da napravat riboloven raj kakov sto ne postoi vo drzavava,za da moze vas da ve nagostat koga ke otidete da takmicite tamu.Lugjeto argumentirano i dokumentirano pokazaa kako se saka i neguva eden revir,pokazaa deka se neprikosnoveni domakini,site informacii gi spodeluvaa ovde na forumov.Od kade,se prasuvam od ednas takva hajka i tolkava averzija kon ova drustvo?Do pred izvesno vreme site ke potpisea pod ova sto go napisav pogore

Vidi Janko,za da bides vo isti kos so mene treba da poseduvas odredeni afiniteti,a do duse i kvaliteti,sto za volja na vistinata si vo dlabok deficit
I "advokatot" da ti objasni deka nikoj ne me ranel i poel,tuku toa e samo nus proizvod na tvojata fantazija.
Apsolutno ne cuvstvuvam potreba,a ponajmalku tebe da ti raspravam za legitimacii i dozvoli.... i zosto voopsto imas potreba tolku da si pridavas na znacaj,koga veke ednas ti kazav deka mozes da im prodavas pufki na pomladite clenovi i na onie kaj koi tvoite filmovi proagjaat.Deka so tebe pocnal i so tebe ke zavrsi krapskiot ribolov,povtorno e los obid za manipulacija so mladite kolegi koi doprva ke te zapoznavaat.Daj upristoi se malku i spusti se na zemja.Eden clen ovde mnogu cesto te opomenuva da ne ripas tolku

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСаб Aвг 30, 2014 7:32 am 
Отсутен
RIP
Членски аватор

МислењаCOLON9475
Koja hajka????????

Demantiram rabori sto gi kazale i ne se vistiniti???

Zosto nejkat da se odruva tamu kup????

Tocno sum bil nagosten na takmicenje kako i site i sum bil nagosten na 100 takmicenja kade i jas sum bil domakin i jas sum gostel ama toa niti mene niti na nikoj mu dava pravo da dava lazni informacii niti pa bilo sto drugo.Na koe JAs donesov 3 godini pehari po nabavna cena.Jas donesov Srbi za da ja prositat sorabotkata a za ostanatite raboti i da nezboram.
.I samo na takmicenje sum gosten za razlika od mnoogu ovde clenovi koi bile kako i ti i ja znaat situacijata i ne demantiravte zosto tasim dava nevistiniti izjavi.

Ne e napisano vo Crni drim tema nego vo Globocica.Globocica ne e na Crni Drim niti pa bila niti ke bide.Globocica e na site i kako takva site treba da ja gledame da ja zastitime.

A site tie sto se itekako ugosteni ti prv zosto togas nese pobuni deka e ok stazata,deka ima nov prilaz pista napraven,Tuku se pojavi odnikade i najde da branis nesto sto nema vrska so ona za sto pisuvame.

Za ostanato pisi vo razno pa ke ti odgovoram.

Krapskiot ribolov niti pocnal niti ke zavrsi so mene,Ama se nadevam deka Krpaskiot ribolov ke odi vo pravilen smer a ne vo smer kako ti i ostantite sto pravite.Pred se da pocituvas pravila i propisi.Da ne lazes i da davas pravi informacii.

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСаб Aвг 30, 2014 7:34 am 
Отсутен
RIP
Членски аватор

МислењаCOLON9475
JaneMK НапишиCOLON
Vcera popladne bevme so Emil da ja posetime Globocica-potocno stazata.Poradi vakvi ili onakvi muabeti okolu nea...

Stazata e odlicna.Krap ripa po cela duzina.Novata pateka za simnuvanje e pista,za razlika od starata od kade porano se simnuvavme koja e raskopana premnogu.Ribari kolku sakas.Nema mnogu okolu 15 koli samo na staza.Kicevcani,Bitolcani,Vevcani,Struzani koj saka i kade saka.Dozvoli ,koncisija.Gi zabole ocigledno site.Se gleda deka odkoga gi nema Crni drim malku e zapustena-obrasnata stazata.Najmnogu sto me iznervira e uzurpacija na obalata.Kukicki od lim so drvena ograda srede suma ,nekoi imaat i kumbinja.Ova da bese iznad staza ajde ama na sama voda i cela suma da se isece???Koj za sto gi koristi i so koe pravo gi izgradil samo on si znae.Najsmesno mi bese na edna pozicija dva stuba i lanec kako rampa nebare na tatkomu e i mestoto i ezeroto.Se na se mrezi nema barem po cela dolzina na staza.Krap ima.Mesto ima.Ova e od lice mesto a ne rekla kazala.Dokaz nekolku fotografii

[ img ]

stazata za nadole iskopana

[ img ]

ribarcinja
[ img ]

platformi zidani od kamen

[ img ]

[ img ]

[ img ]

uzurpacija na prostor,po edna tesna pateka niz sumata
[ img ]

[ img ]

[ img ]

novata pateka za simnuvanje

[ img ]

[ img ]

[ img ]

[ img ]

Kade ja gledas vo ovoj izvestaj Hajkata i kade ovde osim pozitivno e spomnat Crni Drim.Na ova samite se nadovrzaa vo negativna smisla

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСаб Aвг 30, 2014 4:09 pm 
Отсутен
Конструктивен
Членски аватор

МислењаCOLON674
Znacit ocigledno e Janko ;) vasa mok nad ezeroto ;) Super :lepi: ke mozit sega da organizirate natprevari kako sto sakate :filip:

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСаб Aвг 30, 2014 4:10 pm 
Отсутен
Конструктивен
Членски аватор

МислењаCOLON674
Samo ne si ja prikazal realnata slika toa e :$^: ke treba da prikazam vo vistinska slika kako izgleda a ne so lazenje :nono:

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСаб Aвг 30, 2014 4:26 pm 
Отсутен
Мушичар
Членски аватор

РегистриранCOLONСре Oкт 27, 2010 7:55 am
МислењаCOLON11616
ЛокацијаCOLONСкопје
Drim НапишиCOLON
Znacit ocigledno e Janko ;) vasa mok nad ezeroto ;) Super :lepi: ke mozit sega da organizirate natprevari kako sto sakate :filip:
Ти изгледa ствaрнo имaш прoблем сo рaзбирaњетo нa рaбoтите. Угледaј се мaлку нa пoстaрите, ќе нaучиш некoи рaбoти.

Кон врв
Покажи постара темаCOLON Сортирај по 
Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ]  Оди на страна «1ELLIPSIS8788899091ELLIPSIS112»

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Кој е Присутен

Членови кои ја разгледуваат оваа тема: 16 and 0 гости

Вие Не може да поставите нова тема на овој форум
Вие Не може одговорите на теми на овој форум
Вие Не може да промените мислења на овој форум
Вие Не може да го бришите вашето мислење во овој форум

Оди доCOLON 

POWERED_BY
Преведено на Македонски од : nescafe, Read Here Forum