www.ribar.com.mk

Вашите рибарски приказни...
Сега е точно : Саб Ное 16, 2024 6:54 am

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ]  Оди на страна «1234»
Автор Порака
ТемаИспратеноCOLONПет Aвг 29, 2014 8:50 pm 
Отсутен
Дружељубив

РегистриранCOLONПет Maр 04, 2011 10:01 pm
МислењаCOLON2305
Duri i da si primoran nema nisto strasno vo toa. Nikoj ne ja ukrade slobodata.
Po mene toa e nacin za MRF da ima nekoj izvor na infomacija za onie 20000 ribari vo MK. Nesto kako popis.
Isto taka toa e nacin za raspredelba na UO vo MRF. I toa ima logika.
I nesto sto e od golema korist e deka na malku forsiracki nacin MRF gi uci ribarite deka treba da se grupiraat za da bidat posilni kako celina.
Da zaklucam. Ne si go trosete muabetot za da se dokaze deka se vrsi nekoja losa rabota pod pritisok.
Ako taka trgneme i na mene e napraven pritisok so moeto doaganje na ovoj svet. Nikoj ne me prasal dali sakam da sum roden

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПет Aвг 29, 2014 9:25 pm 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

РегистриранCOLONЧет Дек 02, 2010 7:49 pm
МислењаCOLON1985
ilija НапишиCOLON
Duri i da si primoran nema nisto strasno vo toa. Nikoj ne ja ukrade slobodata.
Po mene toa e nacin za MRF da ima nekoj izvor na infomacija za onie 20000 ribari vo MK. Nesto kako popis.
Isto taka toa e nacin za raspredelba na UO vo MRF. I toa ima logika.
I nesto sto e od golema korist e deka na malku forsiracki nacin MRF gi uci ribarite deka treba da se grupiraat za da bidat posilni kako celina.
Da zaklucam. Ne si go trosete muabetot za da se dokaze deka se vrsi nekoja losa rabota pod pritisok.
Ako taka trgneme i na mene e napraven pritisok so moeto doaganje na ovoj svet. Nikoj ne me prasal dali sakam da sum roden
... па добро Илија, јас глеам малку поинаку на то ;) ... секако дека е добра работа да сум во друштво, во кое сум заради тоа што сакам а не заради тоа што морам.

Еднаш Емил ми рече: доста бе Лепи со таа Германија :D Но јас ги земам моите примери и споредби од таму пошто таму функционират безпрекорно, и сите рибари знаат шо треба да направат, навреме се информирани доколку имат измени, дали во законот, риболовните основи, ограничувања и сл. Секако дека и кај нас некако функционират, но сепак имат доста неразјаснети работи, за кои да се решат поминува дооооста време, а трпат водите, рибите, риболовците и на крај и државата, пошто доста финансиски средства се губат.

Во Германија на скоро сите природни води(со мали исклучоци) се вајѓа само Легитимација и Р. Дозвола, исто како и на доста вештачки езера кои се под концесија. Значит не морат да си член на риболовно Друштво. Но имат и такви места каде за да ловиш, најчесто вештачки езера и помали Реки, морат да си член и бројот на членови е ограничен.

Јас бев член на РД „Свети Апостол Павле“ од Охрид и морам да признам дека беше прекрасно да си член во тоа друштво :thumbs_up: имаше риболовни дружења и активности, конфронтации, смеење, па и играње :mrgreen: Ево едно видео само да се види како може да се ужива кога си член на едно добро риболовно друштво ;)

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПет Aвг 29, 2014 11:46 pm 
Отсутен
RIP
Членски аватор

РегистриранCOLONСаб Ное 13, 2010 9:30 am
МислењаCOLON9475
Zosto imam drugari krapdzii koi se clenovi vo drustvo i koe drustvoto ima svoi vodi ke kazes li kolku e clanarina tamu godisna ili jas da kazam :filip: :filip: :filip:

Za ostanatoto si vo pravo.Site clenovi navremeno se zapoznaeti so site izmeni,ne za drugo oti kaznite im se golemi i imat zakon lepi.Da e Ohridsko vo Germanija,Ohrigjani ke lipsaat ;) ;) ;)

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПет Aвг 29, 2014 11:51 pm 
Отсутен
Конструктивен

РегистриранCOLONПон Jун 27, 2011 12:17 am
МислењаCOLON418
Bas ubavo sto se razmrda temava,ocigledno samo Lepi najtocno razbral megju redovi sto sakam da kazam ali ne e bitno.Lani koga sakav da vadam legitimacija edno lice koe ne sakam da go spomnuvam mi kaza deka za da izvadam legitimacija mora da sum clen na zdruzenie,a bidejki dosta mi bese od edno staro zdruzenie so mila volja prifativ I potpisav pristapnica vo Ribar 2011 I si plativ 1000 za clenstvo,legitimacija i maica.Ovaa godina koga ja zaveruvav legitimacijata vrabotenata vo porta vlae mi dade uplatnica si plativ 400 den: vo banka I mi zalepi nalepnica.Bi sakal da si platam I clenarina

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСаб Aвг 30, 2014 4:20 am 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

МислењаCOLON1985
JaneMK НапишиCOLON
Zosto imam drugari krapdzii koi se clenovi vo drustvo i koe drustvoto ima svoi vodi ke kazes li kolku e clanarina tamu godisna ili jas da kazam :filip: :filip: :filip:
... членарините се различни, и тоа зависит од самата вода на кој дел е, со каква риба е порибено, во која Општина се наоѓат и сл. Иначе членарина, не само за крапџии туку за да рибариш на една вода се движет од 15€ до 50€ дневна дозвола, и од 30 до над 500€ за годишна. Тоа не е некоја тајна ;)
Za ostanatoto si vo pravo.Site clenovi navremeno se zapoznaeti so site izmeni,ne za drugo oti kaznite im se golemi i imat zakon lepi.Da e Ohridsko vo Germanija,Ohrigjani ke lipsaat ;) ;) ;)
... Охридско беше еден краток период под Германија и некое чудо да е бидено во тој период не е запишано :mrgreen: а зш да липсаме во која смисла то го мислиш, не те разбирам?

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСаб Aвг 30, 2014 7:13 am 
Отсутен
RIP
Членски аватор

РегистриранCOLONСаб Ное 13, 2010 9:30 am
МислењаCOLON9475
emi ke trebase da plakate po 50 eur dnevna za klenko ,pa clanarina posebno,za mrezi i da ne zborime.

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСаб Aвг 30, 2014 3:20 pm 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

МислењаCOLON1985
... не е точно Јанко ;) Член да си на риболовно здружение за да риболовиш барем во Северна Рајна Вествалија во Германија не е задолжително :!: Задолжително е Риболовна Легитимација, и со нејзе во зависност каде ловиш ќе си извајш риболовна Дозвола. Пример за на реката Рајна во СРВ годишна е 35€ а не дневна 50€ како шо произволно си напиша :beeee:

Да ловиш на вештачки/приватни Езера кои се под концесија од риболовни друштва дневна дозвола коштат околу 15/25€ а годишна над 300/400€. Но имат и вештачки/приватни Езера кои се под концесија од риболовни друштва, каде што да се рибари морат да си член во друштвото и бројот на членови е ограничен.

Така да споредбата со ОЕ не ти е на место и ние Охриѓани не липсвиме така лесно каде и да снé :D

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСаб Aвг 30, 2014 9:57 pm 
Отсутен
Конструктивен

РегистриранCOLONПон Jун 27, 2011 12:17 am
МислењаCOLON418
gledam deka ovde igrala :spiro: ne znam sto e rabotava

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСаб Aвг 30, 2014 10:07 pm 
Отсутен
Дружељубив

РегистриранCOLONПет Maр 04, 2011 10:01 pm
МислењаCOLON2305
Ice MAMBA НапишиCOLON
gledam deka ovde igrala :spiro: ne znam sto e rabotava
Senilen si. Isto kako i jas. Nisto ne e brisano. Taka me ubeduvaat :~~

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСаб Aвг 30, 2014 10:09 pm 
Отсутен
RIP
Членски аватор

РегистриранCOLONПет Ное 12, 2010 9:34 am
МислењаCOLON1930
Денеска сајтот беше “паднат“ сигурно нешто се избришало :mrgreen:
Филип НапишиCOLON
Дa знaете сите, aкo oд вчерa дo денес ви фaли некoј пoст, мoжнo е дa е пoрaди префрлaњетo нa Рибaр кoмплетнo нa нoв сервер и хoстинг, пa при мигрaцијaтa нештo дa се изгибилo. И aкo приметите некoј прoблем си фoрумут или сaјтoт, ве мoлaм дa не известите зa дa гo средиме.
Гледате :lol: :lol: :lol:

Последна промена од 1 на Stole, променето е 0 пати

Кон врв
Покажи постара темаCOLON Сортирај по 
Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ]  Оди на страна «1234»

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Кој е Присутен

Членови кои ја разгледуваат оваа тема: 10 and 0 гости

Вие Не може да поставите нова тема на овој форум
Вие Не може одговорите на теми на овој форум
Вие Не може да промените мислења на овој форум
Вие Не може да го бришите вашето мислење во овој форум