www.ribar.com.mk

Вашите рибарски приказни...
Сега е точно : Пет Ное 29, 2024 1:48 am

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ]  Оди на страна «1ELLIPSIS56789»
Автор Порака
ТемаИспратеноCOLONЧет Aвг 28, 2014 11:06 am 
Отсутен
RIP
Членски аватор

РегистриранCOLONСаб Ное 13, 2010 9:30 am
МислењаCOLON9475
Филип НапишиCOLON
Баџо НапишиCOLON
3-4 страни пишувани само од зелени и црвени и та кој од кој ,,пообјаслив" пост.
Пред да дојде/дојдат МРФ, ЃРФ, ТРД.... чии беа водите и рибите во нив?
-Имаше порибување-НЕ
-Имаше појке риби-ДА
-Имаше појке мрежари-ДА
-Поубаво бее да се риболови-одговорете си сами!
кај е грешката сега?
Прашај ги постарите што им правела порано полицијата на мрежарите кога ќе ги фателе ;)
Badzo se poribuvalo.Da ne se poribuvalo ke nemase tolku riba.Ama poribuvase drzavata.Mrezari nemase kolku sega sto ima.I toa groto mrezari togas bea sluzbeni lica od opstina ili policija.
Nemase tolku napad na ribari koi nosat sve so sebe.
Nemase biznis so riba nego uzivanje vo ribolov i davanje riba po komsii.

Ribata prirodno nemoze prirast da napravi kolku nie sto ja tamanime.A be se zema sve sto ke se fati.Mene tatkomi uste pred 35 godini me ucese malo e vrati go vo voda.Sega nema takvo nesto.Sega ima mrezari i nesovesni kolku sakas.
Na vremeto ribolovnata oprema bese izgor i dokolku te fatea na lice mesto se odzemase pa ti misli mu ja kako ke kupis(80% od stranstvo) i ke imas nova.zatoa site vadea dozvoli.
Imase i togas koncesioneri.Pastrmka bese za cel struski region so dvajca cuvari i imase riba za izvoz.Kako se smenija na vremeto pred 15 godin. koncesionerite tie prvi pocnaa so mrezite.
A be so autobusi idea od Zelezara i Cementara i od drugite golemi fabriki na Bojnik i pak imase kolku sakas riba.Ama nikoj bez dozvola nefakase.Barem za toj region kade jas fakav.Mantovo ides i odma go baras cuvarot da platis dozvola a ne da se kries so dve trski na stand bay kako sega ili da vikas mene mi e prijatel gradonacalnikot i koj te e.....

Znaci prosto kazano bevme socijalizam ama bevme 1000 pati pokulturni nego sega

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONЧет Aвг 28, 2014 12:00 pm 
Отсутен
RIP
Членски аватор

МислењаCOLON9475
Mene ako me prasas bi gi odnel vo Slovenija ili Hrvatska site koncesioneri da vidat kako se drzi edna voda.Kakvi se zakonite i pravilata i kako treba da se raboti.
Koga ke se vratat ne samo da se odzeme koncesijata nego najmalku 50.000 eur kazna paricna ili 10 god zatvor.Samo taka nie ke naucime nesto ili ke imame pravi koncesioneri.

Kolku sto gledam temava ja zapocna ribolovec koj bi sakal legalno da faka i na vodi kade nema koncesioner.Za razlika od nego barem 2000 ribari dodeka e temava sekoj den se na vodi bez koncesioner i si tamanat sve zivo.Pocnuvajki od clenovive na forumov koi samo citaat i cekaat informacii pa nadalje.
I sega toj eden ribar necini i ke ja opravame drzavata koja ednas neiskoci na tie vodi i tie 2000 ribari barem ednas da gi istamani.

?????????????

Gi fatija na kozjak so malomerni i so eden kup koi nemaat legitimacii i dozvoli??Gi fatija.90 % niti platile niti im e odzemena rib.oprema zosto nema zakon.....Zakonot e da palti ne da mu ja skinat ili namalat kaznata...
Da prosetame po site ezera sekade e istatata pesna

Da ne vikazuvam za primeri kade fateni mrezari im se javuvaat od GORE i vikaat sedi si madro da ne tija zememem koncesijata ili mu vikaat na inspektorot trgni se podaleku da ne izgubis rabota??????
I koncesionerot necinel nemal list hartija,nemal cuvari.30 godini nemaat cuvari ama NIE ribarite bevme sovesni.Zatoa rekov politika i pari nema veke kultura niti koncesija.

Pominav do radozda eden kup ribari koi niti imaat dozvola niti pa mislat legitimacii da izvadat.Koncesionerot nikade go nema........Cuvar ni za lek.
Pominav treska kicevsko ista situacija i uste kosevi kolku sakas
Pominav Globocica nikade nikoj a ribari kolku sakas
Velesko osven nekolku Veleski majstori sto si vadat dozvola site skopjani i pola veles nevadat.Eden cuvar za cel region????
Prespansko celo leto kaj dupeni se tamanat krapcinja
Mantovo malku se mrezite i strukovite,pola ezeor so vokendici do voda go napravija i na toj del vika si e negovo nemoze nikoj da faka????
Kalimanci tamu ima sve i sesto pocnuvajki od koncesionerot koj tamani somovi pa nadalje.
Tikvesko poradi 350.000 eur toj pravi sto saka-Veliki gazda

Napraveni racii?????
Poribuvanje..Vi se molam.Sup poribuval i pastrmka i krap i znam kolku e kol.poribena riba.Slikanje so 3-4000 pastrmcinaj a kazuvanje 15.000-20.000 kom
a be 20.000 kom nemozes so 15 vreki da gi odneses a ne vo edna ili dve..Krap da nezborime.Se e biznis i pari i fiktivni dokumenti.

Faktot e sleden dodeka se prepukuvame na vodite e diva liga.Za nekogo nedopirliv si faka kade saka i kolku saka i duri i koncesionerot mu se klanja.Tamu kaj sto nema se izlovuva na site mozni nacini

Veruvajte deka MZSV znae za site raboti ama si zmuri.Parite se ubavi.Dokolku nema koncesioneri ke nema ni dozvoli a toa e ogrmna brojka na pari......

Cest i podavanej raka na isklucovi koncesioneri i ribolovci ama kako sto rekov toa e na raka da se broi

Zatoa netreba ovde tema niti ke se resi so pismo.Jas od dogodina kao i porano povtorno ke si odam nadvor od MK da si fakam.Ke si plakam tamu i dozvoli i se ama znam deka za parite ke im kazam ALAL da vise.

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONЧет Aвг 28, 2014 4:10 pm 
Отсутен
RIP
Членски аватор

РегистриранCOLONПет Ное 12, 2010 9:34 am
МислењаCOLON1930
Crven НапишиCOLON
Браво за вас, ја будала што си ја акам главата, седи си мирен бе, за кого ?
saso_pepe НапишиCOLON
POSTO OBILNO GO HRANAAT MESTOTO KADE STO LOVAT MALITE KRAPCINA OD 500gr DO 1kg LEGNATI SE NA PRIHRANATA I KAKO GI IMAT NACEKANO NA PUSIJA PARCE GI STORIJA A EZEROTO IMA KONCESIONER KOJ ZA VISTINATA NEMA USTE INGERENCII DA JA SPRECI OVAA POJAVA MISLAM DEKA TREBA NESTO DA NAPRAVI INSPEKTORATOT
Crven,
Колку време ова езеро (Преспанско) е изложено на “геноцид“ на рибите ??
Колку време Мантово е изложено на “геноцид“ на рибите ?
Кој концесионер беше ЖИВ фатен како лови со недозволени средства ??
Кој ја штити Треска ?
Кој го штити Липковско ?
Да продолжам ????
Црвен, крај нема на ХАОСОТ.
Затоа смешно звучат такви најави. Ти што очекуваш на такви состаноци?. Министерот да каже дека не е заинтересиран за областа која е тема на разговор ??. Ај не биди дете.
Борис, државата треба да ФУНКЦИОНИРА без оглед кој е на власт, без оглед на тоа кој е министер.
Затоа “плачам од среќа“ при вакви најави кои за 1 до 2 дена стануваат ИСТОРИЈА.
Да се потсетиме на разговоров за 2-3 месеци :mrgreen:

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONЧет Aвг 28, 2014 4:43 pm 
Отсутен
Конструктивен

РегистриранCOLONПон Ное 26, 2012 12:57 am
МислењаCOLON138
ЛокацијаCOLONБогданци
"Veruvajte deka MZSV znae za site raboti ama si zmuri.Parite se ubavi.Dokolku nema koncesioneri ke nema ni dozvoli a toa e ogrmna brojka na pari......"

Zatoa uste malku ke snema dozvoli, koncesionerite ke izlovat sto ostana, ke nema ni koncesioneri....
I site na raat ke si bideme ! :thumbdown:

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONЧет Aвг 28, 2014 4:45 pm 
Отсутен
Дружељубив

РегистриранCOLONПет Maр 04, 2011 10:01 pm
МислењаCOLON2305
Jas se slozuvam so Crveniot deka treba da se napravi nesto a ne da se pisuva po forumi.
Tie od ministerstvo toa i go sakaat. Da ispravame tuka krivi drini a da ne tropneme kaj niv na vrata.
Isto vaka budali bevme i pred nekolku godini koga nemase koncesii cela godina.
Tie od ministerstvoto bea nesposobni da raspisat konkurs za koncesii a nie se tufkavme na forum za takvata sostojba.
Vo pravo e Crveniot deka treba da se napravi nekakov predlog i so toj da se " prefrli topkata" na nivna strana. Pa oni neka si ja treskat glavata sto da pravat so predlogot.
No edna rabota da vi bide jasna. Za da ima seto toa teZina treba da doagja od MRF a ne od nekoja grupa sobrani na forum.
Sto povekje razbranuvame tolku podobro za nas.
Ako kjutime nisto nema da prevzemat. Uste utre ke ti kazat deka ne bile svesni za vakvite raboti zatoa sto ne dobile nikakvi informacii od samite korisnici( ribarite)
Edno da bide jasno:
TOJ VO MINISTERSTVO GO BOLI UVO ZA NASITE RIBI,
ISTO KAKO STO I NAS NE BOLI UVO ZA NEGOVITE HEMOROIDI

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONЧет Aвг 28, 2014 4:52 pm 
Отсутен
RIP
Членски аватор

МислењаCOLON9475
jas ke :seir: :seir: :seir: :seir: :seir: :seir: :seir: :seir: :seir:

Go znam odnapred odgovorot direktno sum go postavil nekolku pati do misterstvoto

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONЧет Aвг 28, 2014 10:16 pm 
Отсутен
Админ
Членски аватор

РегистриранCOLONЧет Oкт 07, 2010 10:26 am
МислењаCOLON4637
ЛокацијаCOLONSkopje
кога Васил Костов се претставуваше на состанокот меѓудругото укажа дека преку федерација ги застапува здруженијата преку кои има 22.000 регистрирани рибари....по што пријатно и позитивно зачуден Министерот се убаци со зборовите .....Иииии па Вие може партија да формирате бе.....

Убаво е да се знае дека се почитува оваа бројка, а дали првите впечатоци се реални ќе покаже времето....она што е важно е што оваа бројка не треба да се заборави и повремено да се потенцира од претставниците кои пред институциите ќе бараат решенија за проблемите.

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONЧет Aвг 28, 2014 10:23 pm 
Отсутен
Модератор
Членски аватор

РегистриранCOLONПет Дек 09, 2011 2:36 am
МислењаCOLON2536
ЛокацијаCOLONСтруга
:$^:
А кој се членови на советот што се формирал?

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONЧет Aвг 28, 2014 10:35 pm 
Отсутен
RIP
Членски аватор

МислењаCOLON9475
koga clenovite vo federacija fakaat na vodi bez koncesioner KOJ toa ke ja izbrka rabotata Borise????
.Ako Tie nepocituvaat zakon kako ke ja isturkaat rabotata??????

Od 22000 ribari 20000 momentalno fakaat kaj ke stignat..

Toa e realnosta.Ni fali prvo svest i kultura pocnuvajki od nas samite pa posle pogore...

Znaete koga ke me ubdi vlasta???Koga ke gledam racii kako na kozjak sekoi dva dena na site vodi.
Togas ke me uveri deka nesto se prevzema :shake_hand: :shake_hand: :shake_hand:

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONЧет Aвг 28, 2014 11:06 pm 
Отсутен
Ветеран
Членски аватор

РегистриранCOLONСаб Феб 26, 2011 4:07 pm
МислењаCOLON5851
ЛокацијаCOLONbitola
прво
треба секое здружение да си го спроведува статутот -- утопија
второ
секој член во тоа здр. да знае и да му е јасно зошто е член -- утопија
трето
ако здр ги расчленуваат тие квази рибари исто како што и ги зачленуваат ке е друг муабетот -- утопија
четврто
значи ако некој е забркан - тој нема да може да извади легитимација а и дозвола(потенцијална жртва на полиција и инспекторат за казна па ке размисли добро пред да се зачлени и кои му е намерите за во иднина) -утопија
4,5 - одма ке оди во друго и ке го зачленат :filip: - утопија
петто
концесионерите на 99% од водите кај нас се ЗДРУЖЕНИЈАТА и ова е утопија заедно сосе се погоре

и ова што мозокот си го тупиме - за грото од членството е утопија

се на се помочани сме до гуша

Кон врв
Покажи постара темаCOLON Сортирај по 
Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ]  Оди на страна «1ELLIPSIS56789»

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Кој е Присутен

Членови кои ја разгледуваат оваа тема: 22 and 0 гости

Вие Не може да поставите нова тема на овој форум
Вие Не може одговорите на теми на овој форум
Вие Не може да промените мислења на овој форум
Вие Не може да го бришите вашето мислење во овој форум