www.ribar.com.mk

Вашите рибарски приказни...
Сега е точно : Пет Ное 29, 2024 6:53 am

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ]  Оди на страна «1ELLIPSIS7891011»
Автор Порака
 Наслов на мислењетоCOLON Re: Помодарство или потреба
ТемаИспратеноCOLONЧет Ное 03, 2011 2:01 pm 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

РегистриранCOLONЧет Дек 02, 2010 7:49 pm
МислењаCOLON1985
Boris -ribar.com.mk НапишиCOLON
... ама нема љутиш.......

... нема бе брат, ама ми ја расчисти и бојата :mrgreen:

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONЧет Ное 03, 2011 5:40 pm 
Отсутен
Админ
Членски аватор

РегистриранCOLONЧет Oкт 07, 2010 10:26 am
МислењаCOLON4637
ЛокацијаCOLONSkopje
е за тоа се извинувам, ама гледам брзо си ја вратил, како камелеон си :D

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПет Ное 04, 2011 12:53 am 
Отсутен
Ветеран
Членски аватор

РегистриранCOLONЧет Oкт 06, 2011 10:30 pm
МислењаCOLON6506
Cekajte malku,ne e pomodarstvo skapa oprema,nikako.Pa ne moze som od dve metra da zamoruvas so trska od 1000 den.A i kvalitetna masinka treba so jaka kocnica,jak prenos..itd....Ne moze eftina krapska trska da zafrli preku sto metri..
Za mene e pomodarstvo ,nepotrebnata oprema,koja samo ne optovaruva a mnogu malku doprinosuva za uspesen ribolov! Zamislete da receme eden moderen krapdzija(sto prifatil se sto mu nudat na pazarot :lol: so FULL oprema sto postoi na pazarot :geek: Pa traktorska prikolica ce mu bide mala nekako da se dovlecka do vodata,ako i taka uspee :roll:

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПет Ное 04, 2011 8:47 am 
Отсутен
Мушичар
Членски аватор

РегистриранCOLONСре Oкт 27, 2010 7:55 am
МислењаCOLON11616
ЛокацијаCOLONСкопје
И за мене не е помодарство скапа опрема. Јас да имам повеќе пари, ќе се протурам од купување добри прачки, мамци, машинки и сл :)

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПет Ное 04, 2011 10:52 am 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

РегистриранCOLONЧет Дек 02, 2010 7:49 pm
МислењаCOLON1985
... си бил еден Чоек и го гледал на еден Рибар кај шо ловит Риби. И си рекол ај ќе си купам Трска и ќе ловам и јас.

Така и бидна.

Купил Трска и првиот пат фатил една Риба. Вториот пат отишол да лови и еден Рибар шо седел до него му рекол купи си уште една трска појќе ќе фајќаш. Така и напрајл овај, и фатил многу риби. Многу биле и си рекол, а да си ги продам јас овие, многу ми се.

Така и бидна.

Со тек на време почнал да фајќа мноооогу риби и ги продавал и напрајл многу пари. Си рекол, абе јас да си купам мрежи, уште појќе ќе фајќам и многу пари ќе напрам.

Така и бидна.

Почнал да фрлат мрежи и од продажбата напрајл толку пари шо си рекол, абе да купам Брод уште појќе ќе фајќам.

Така и бидна.

Со тек на време се збогатил толку многу шо си рекол да отворам Фирма за преработка на риби, уште појќе пари ќе напрам.

Така и бидна.

После многу години чоекот толку многу се обогатил, а проблеми му се собрале во животот и со пријателот си праеле муабет, демек леле Глава ми пукат од проблеми шо да прам мајку му, крајот не се гледат. А пак пријателот му викат:

Абе купи си една Трска и ој на Риби релаксирај се
:lol:

Филип НапишиCOLON
Јас да имам повеќе пари, ќе се протурам од купување добри прачки, мамци, машинки и сл :)
...сеј си на газот мирен и уживаја си ;)

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПет Ное 04, 2011 1:58 pm 
Отсутен
RIP
Членски аватор

РегистриранCOLONВто Ное 02, 2010 4:56 pm
МислењаCOLON2186
ЛокацијаCOLONСкопје
Jas ja znam prikaskava ama malku poinaku.

Odi na odmor bogatas nekoj i gleda pokraj more eden si lovi ribi.
Go gleda taka so saati ovoj vadi 30 ribi, gi pusta site i si zema so nego samo edna.
Utredenta pak fakja 30 i si zema samo edna.

Cekaj si vika da go poducam covekov, ne go biva za biznis.

Utredenta otisol mu vika, a be zosto gi vrakjas ribive, ne treba taka.
Pa sto da pravam?
Pa ke gi semes site i ke gi prodades!
I?
I ke si kupis uste edna trska!
I?
Pa so dve trski 60 ribi ke fakjas i ke imas posle poveke pari, za brod da si kupis.
Pa?
Pa posle od eden brod dva, pa so vreme ke vrabotis drugi lugje da ti lovat, cela flota.
I posle?
Pa posle ke bides bogat i ke si pravis sto sakas!

A be brat, pa jas i sega si pravam ona sto najmnogu go sakam :)

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПет Ное 04, 2011 9:10 pm 
Отсутен
Конструктивен

РегистриранCOLONНед Aвг 07, 2011 8:13 pm
МислењаCOLON245
Jas ja nemam cueno prikaznava ama alal da vi e mn. jaka sega povece mi se otvori apetit za odenje po ribi :) .No sepak ce kazam nesto a mozebi i gresam mi se ima deseno bidejci nemam dobra oprema malce mi e postara i koga ce odam po ribi kolegite koj ce gi sretnam si pravat potsmev so mene :oops:

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПет Ное 04, 2011 9:15 pm 
Отсутен
Дружељубив

РегистриранCOLONСаб Maј 07, 2011 8:16 pm
МислењаCOLON1249
ЛокацијаCOLONБогданци
miki.dj НапишиCOLON
Jas ja nemam cueno prikaznava ama alal da vi e mn. jaka sega povece mi se otvori apetit za odenje po ribi :) .No sepak ce kazam nesto a mozebi i gresam mi se ima deseno bidejci nemam dobra oprema malce mi e postara i koga ce odam po ribi kolegite koj ce gi sretnam si pravat potsmev so mene :oops:
bas ti e gajle,izmisli ti nesto i ti na niv smej im se ;)

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПет Ное 04, 2011 9:21 pm 
Отсутен
Ветеран
Членски аватор

РегистриранCOLONСаб Феб 26, 2011 4:07 pm
МислењаCOLON5851
ЛокацијаCOLONbitola
само што има една магија кај тие стари трски и машинки - секогаш на нив знае да мавне

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONЧет Ное 17, 2011 1:51 am 
Отсутен
Ветеран
Членски аватор

РегистриранCOLONЧет Oкт 06, 2011 10:30 pm
МислењаCOLON6506
JaneMK НапишиCOLON
Na diva voda se dokazuva samo poznavanjeto od citanje na smama voda(tuka e najgolemata majstorija) da go odredis mestoto.Dodeka za sve ostanato od oprema,mamci na komercijalno e mnogu poteshko.Dosta iskusni ribolovci vo sveto imaat napishano deka na odredena diva voda so prost mamec i odredena oprema ke imash super rezultati.Na poveke divi vodi ti treba podobra oprema i podobri mamci.Na komercijala kade krapot videl se i seshto ti treba super oprema i najdobri mamci.Komercijala ne e bazen.Jas sum bil na komercijali tri pati pogolemi od veleshko.Suruleshti e ogromno ezero so 42km obala pa sepak e komercijala.Komecijalno ezero e uredeno ezero so pozicii dodatno poribeno za pogolem broj na ribi koe se prihranuva i kade ne se zima ribata.Toa e za komercijalni celi odnosno od dozvolite shto se prodavaat so visoki ceni se pravi finansiska zarabotka.
Tie ezera voopshto ne se lesni za fakanje toa go imaat iskuseno i nasi i stranci.Tamu poznavanjeto na tematikata krapski ribolov se iskusuva do krajni granici.
Kako reper da receme svetskiot rekord e na rainbow ezero koe e 114 hektari i potopena borova shuma.ako mislite deka e lesno mnogu e teshko da izvleceto riba.Samo shto tamu go nashle praviot nacin na fakanje(za nas nezamisliv) od iskustvo 20 god kade dosta dolgo gubele non stop riba vo taa suma.Neznam za vas ama jas sum osetil shto e golema riba na trska kade potrebata za dobra oprema itekako e vazna.Ne sum ja izvadil zoshto ne sum ja imal ovaa oprema shto deneska ja imam(mozebi ni so ovaa ne bi ja izvadil ama bi imal mnogu pogolemi shansi)
Za koja tematika pisuvas? Da se izmisli nova boila,nova aroma i vkus uste ednas da ja izlazeme Berta,gerta(koj ne znae iminja imaat pokrupnite krapovi :lol: ) koji se sto pati fateni i pusteni? I sega ne saka povejce od starite slatki :D Toa li e znaenje, za toa li Jane pisuvas? Koja e to tematika :D da sedam cel mesec dodeka ne uspeam da ja fatam Berta..ili Gerta bese?
Sto se odnesuva do zamoruvanjeto na tie svetski rekorderi krapovi,kolku se secavam 10 minuti (jas ne bi rekol zamaranje tuku VLECENJE ) 10 minuti rekorder krap od 42kg? Treba li da pobaram slika da go pogledneme? Pa toa stvorenje e grevota da go gledas,edvaj se dvizi od deformisanoto telo .a ne da go maltretiras .Na takov li krap treba da mu se raduvam? Ne fala,jas ne ,ama ocigledno gi ima mnogu koi i se gordeat so takov ulov :shock:

Кон врв
Покажи постара темаCOLON Сортирај по 
Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ]  Оди на страна «1ELLIPSIS7891011»

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Кој е Присутен

Членови кои ја разгледуваат оваа тема: 10 and 0 гости

Вие Не може да поставите нова тема на овој форум
Вие Не може одговорите на теми на овој форум
Вие Не може да промените мислења на овој форум
Вие Не може да го бришите вашето мислење во овој форум

Оди доCOLON 

POWERED_BY