www.ribar.com.mk

Вашите рибарски приказни...
Сега е точно : Нед Ное 17, 2024 8:58 pm

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ]  Оди на страна «1ELLIPSIS7677787980ELLIPSIS119»
Автор Порака
ТемаИспратеноCOLONСре Maј 14, 2014 12:30 am 
Отсутен
Ветеран

РегистриранCOLONВто Ное 08, 2011 12:17 am
МислењаCOLON10473
ostaj zaebancii,,

nego gledam golem napredok u mrf i mislam deka ke pocne nesto da se desava,,,
dali bitolcani i struzani so gi nema, ima nesto :D :D

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСре Maј 14, 2014 12:38 am 
Отсутен
Ветеран
Членски аватор

РегистриранCOLONСаб Феб 26, 2011 4:07 pm
МислењаCOLON5851
ЛокацијаCOLONbitola
абе од нас статуи бе ке стават во мрф- како историски дел од развојот на федерацијата
а вие со легитимациите ке ги платите

сега барем ке има кој да кажи некој муабет на форумот - и да пренеси некоја информација од тие седници, инаку како во кореа бевме до сега - срека што не измислија рибарска фризура на некоја седница на УО до сега

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСре Maј 14, 2014 12:42 am 
Отсутен
Модератор
Членски аватор

РегистриранCOLONПет Дек 09, 2011 2:36 am
МислењаCOLON2536
ЛокацијаCOLONСтруга
Ako ima sto da kazat :mrgreen:

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСре Maј 14, 2014 1:26 am 
Отсутен
Модератор
Членски аватор

МислењаCOLON2536
ЛокацијаCOLONСтруга
Филип НапишиCOLON
Имаше еден стружанец, рече не припаѓал таму.
Што е за право навистина реков дека не припаѓам таму. Нема да се лажам себе си, а ни на другите.
Јас буквално ништо не придонесов во МРФ во тие две години во кои бев член на УО. Сам си кажав, уште 2-3 месеци пред изборното собрание, дека не се снаоѓам во таа средина и немам никаков допринос во МРФ. Мислам дека е доблест да си признае човек што може и што не може. Јас во тој УО немав никаква желба за работа, немав воопшто елан затоа што во тие две години немаше ниту една точка на двевен ред за рекреативен риболов, се беше сведено на организирање на спортски натпревари, а јас во тој дел не сум многу упатен и не ме интересира. За волја на вистината на почетокот се трудев да наметнам некои теми поврзани со рекреативниот риболов, ама безуспешно, по што се претворив во нем посматрач на состојбите во спортскиот риболов во МК.

И уште нешто. Морам да признам дека од страна на МРФ добив задача да го изработам Оштетниот ценовник според кој треба да се наплати штета за уништена риба при криволов или загадување. Јас тој ценовник не успеав да го изработам, а имав пред мене цела година. Не сакам да се правдам, признавам дека тоа е мој пропуст, ама таа работа иако ми е претставена како едноставна, сепак е комплексна и бара доста труд и знаење. Инаку тој Оштетен ценовник треба да го изработаи овластена институција од областа на рибарството, а треба да го верификува МЗШВ.

[ img ]

Ако тоа беше едноставна работа сигурно до сега ќе беше изработен од некој друг, а немаше да ме чека мене цела една година да се решам да го изработам и уште до ден денес да не е готов. Еве што значи овластена институција од областа на рибарството, па проценете дали е едноставна работа и дали можам јас да го изработам тој ценовник за да МЗШВ го верификува.

[ img ]

Пак ќе речам, јас не сакам да се оправдам, чувствувам вина затоа што не ја помрднав таа работа од мртва точка, за толку сигурно можев ако не повеќе.
Дефинитивно јас не се снајдов во УО на МРФ со тој состав што беше до пред еден месец, се надевам дека нештата ќе се променат со новиот состав иако не верувам дека многу нешта ќе се сменат кога е во прашање рекреативниот риболов зошто во новиот УО безмалку се истите луѓе плус 1-2 нови амбициозни дечки и еден амбициозен стопански концесионер.
Па Филип, ќе те прашам за една година како ти се снаоѓаш во УО. Колку што те познавам и ако продолжи МРФ да функционира само за спортскиот риболов, веќе го знам твојот одговор уште сега :D

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСре Maј 14, 2014 8:04 am 
Отсутен
Мушичар
Членски аватор

РегистриранCOLONСре Oкт 27, 2010 7:55 am
МислењаCOLON11616
ЛокацијаCOLONСкопје
Се надевам дека ќе згрешиш :D

А би влегол во комисија во МРФ, чија задача ќе биде да се спреми оштетниот ценовник?

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСре Maј 14, 2014 10:28 am 
Отсутен
Модератор
Членски аватор

МислењаCOLON2536
ЛокацијаCOLONСтруга
Da, bi ucestvuval vo taa komisija.

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСре Maј 14, 2014 2:52 pm 
Отсутен
Ветеран
Членски аватор

РегистриранCOLONСаб Феб 26, 2011 4:07 pm
МислењаCOLON5851
ЛокацијаCOLONbitola
јас мислам дека за институтот оваа работа со оштетниот ценовник треба да е гола вода

- имаат изготвено РОснови за сите ревири, пресметано годишни прирасти, видови на рибен фонд, на кои води мрестот е поуспешен на кои не и т.н за секоја вода посебно

јас би рекол и додал како предлог да има два/ три ценовници
1. за сите реки во МК
2. за сите природни езера
3. за сите вештачки акомулации

со тоа што ако испадне да не е некоја голема разлика помеќу точка 1 и 2 да тие се спојат во еден ценовник а пак ова со акомулациите да биде во друг ценовен ранг - пошто тука со промена на нивото на водите се уништува и многу од икрата

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПон Maј 26, 2014 10:30 am 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

РегистриранCOLONЧет Дек 02, 2010 7:49 pm
МислењаCOLON1985
... табелава е копирана од страната на МРФ :shock:

1. Минималната дозволена должина за ловење на грунецот :? 15 см :hit_head:

2. Латинското Име Rutilus rutilus е името на Црвеноока а не на Грунец(Rutilus rubilio) :!:

[ img ]

Под хитно треба да се направи „генералка“ во многу области кои нé засегаат нас рибарите од тие шо за нашето хоби одлучуваат ...

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПон Maј 26, 2014 10:34 am 
Отсутен
Мушичар
Членски аватор

РегистриранCOLONСре Oкт 27, 2010 7:55 am
МислењаCOLON11616
ЛокацијаCOLONСкопје
Мислеле на црвеноперка

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПон Maј 26, 2014 11:49 am 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

РегистриранCOLONЧет Дек 02, 2010 7:49 pm
МислењаCOLON1985
... Филип Филип :hit_head: под хитно, море најхитно да посетиш курс за да ги научиш рибите :!: Сепак си во УО на МРФ :D ама добро и тие не ги знает така да ... Црвеноперка(Scardinius erythrophthalmus)

Кон врв
Покажи постара темаCOLON Сортирај по 
Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ]  Оди на страна «1ELLIPSIS7677787980ELLIPSIS119»

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Кој е Присутен

Членови кои ја разгледуваат оваа тема: 15 and 0 гости

Вие Не може да поставите нова тема на овој форум
Вие Не може одговорите на теми на овој форум
Вие Не може да промените мислења на овој форум
Вие Не може да го бришите вашето мислење во овој форум

Оди доCOLON 

POWERED_BY
Преведено на Македонски од : nescafe, Read Here Forum