Имаше еден стружанец, рече не припаѓал таму.
Што е за право навистина реков дека не припаѓам таму. Нема да се лажам себе си, а ни на другите.
Јас буквално ништо не придонесов во МРФ во тие две години во кои бев член на УО. Сам си кажав, уште 2-3 месеци пред изборното собрание, дека не се снаоѓам во таа средина и немам никаков допринос во МРФ. Мислам дека е доблест да си признае човек што може и што не може. Јас во тој УО немав никаква желба за работа, немав воопшто елан затоа што во тие две години немаше ниту една точка на двевен ред за рекреативен риболов, се беше сведено на организирање на спортски натпревари, а јас во тој дел не сум многу упатен и не ме интересира. За волја на вистината на почетокот се трудев да наметнам некои теми поврзани со рекреативниот риболов, ама безуспешно, по што се претворив во нем посматрач на состојбите во спортскиот риболов во МК.
И уште нешто. Морам да признам дека од страна на МРФ добив задача да го изработам Оштетниот ценовник според кој треба да се наплати штета за уништена риба при криволов или загадување. Јас тој ценовник не успеав да го изработам, а имав пред мене цела година. Не сакам да се правдам, признавам дека тоа е мој пропуст, ама таа работа иако ми е претставена како едноставна, сепак е комплексна и бара доста труд и знаење. Инаку тој Оштетен ценовник треба да го изработаи овластена институција од областа на рибарството, а треба да го верификува МЗШВ.
Ако тоа беше едноставна работа сигурно до сега ќе беше изработен од некој друг, а немаше да ме чека мене цела една година да се решам да го изработам и уште до ден денес да не е готов. Еве што значи овластена институција од областа на рибарството, па проценете дали е едноставна работа и дали можам јас да го изработам тој ценовник за да МЗШВ го верификува.
Пак ќе речам, јас не сакам да се оправдам, чувствувам вина затоа што не ја помрднав таа работа од мртва точка, за толку сигурно можев ако не повеќе.
Дефинитивно јас не се снајдов во УО на МРФ со тој состав што беше до пред еден месец, се надевам дека нештата ќе се променат со новиот состав иако не верувам дека многу нешта ќе се сменат кога е во прашање рекреативниот риболов зошто во новиот УО безмалку се истите луѓе плус 1-2 нови амбициозни дечки и еден амбициозен стопански концесионер.
Па Филип, ќе те прашам за една година како ти се снаоѓаш во УО. Колку што те познавам и ако продолжи МРФ да функционира само за спортскиот риболов, веќе го знам твојот одговор уште сега