www.ribar.com.mk

Вашите рибарски приказни...
Сега е точно : Саб Ное 23, 2024 1:27 pm

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Испрати нова тема Оваа тема е заклучена не може повеќе да давате мислења или да ја менувате  [ теми ]  Оди на страна «1ELLIPSIS89101112»
Автор Порака
ТемаИспратеноCOLONВто Феб 25, 2014 10:49 pm 
Отсутен
Конструктивен

РегистриранCOLONЧет Феб 28, 2013 11:22 pm
МислењаCOLON652
na vtoroto video posle 3min vidi na koj masini faka romanecot.

Кон врв

ТемаИспратеноCOLONВто Феб 25, 2014 11:14 pm 
Отсутен
Конструктивен
Членски аватор

РегистриранCOLONЧет Maр 15, 2012 10:56 am
МислењаCOLON716
daniel_veles НапишиCOLON
Petle..gledaj go ubavo prvoto video sto si go pastiral i vidi desnite trski na kolku metri se frleni..ako ne veruvas deka se 120+,broj gi vrtezite na masinkata koga tipot ja prefrla trskata..
Na ova video kolku sto mozam jas da vidam,mislam deka romuncite fakale i na druga bojla osven onaa topivata koja celo vreme ja prezentirate,
Даниел цело време ловеа на истата боила.Ја имаа во неограничена количина,тоа приколицата што се гледа позади боксот не мрдна четири дена од тоа место,а во неа имаше само гајби со боили и нон-стоп им вршеа дотур.Никакви протести не вродија со казнени бодови.

[ img ]

Кон врв

ТемаИспратеноCOLONВто Феб 25, 2014 11:38 pm 
Отсутен
RIP
Членски аватор

РегистриранCOLONСаб Ное 13, 2010 9:30 am
МислењаCOLON9475
caparius НапишиCOLON
daniel_veles НапишиCOLON
Petle..gledaj go ubavo prvoto video sto si go pastiral i vidi desnite trski na kolku metri se frleni..ako ne veruvas deka se 120+,broj gi vrtezite na masinkata koga tipot ja prefrla trskata..
Na ova video kolku sto mozam jas da vidam,mislam deka romuncite fakale i na druga bojla osven onaa topivata koja celo vreme ja prezentirate,
Даниел цело време ловеа на истата боила.Ја имаа во неограничена количина,тоа приколицата што се гледа позади боксот не мрдна четири дена од тоа место,а во неа имаше само гајби со боили и нон-стоп им вршеа дотур.Никакви протести не вродија со казнени бодови.
istoto scenario kako vo afrika.domakinite dotur kolku sakaat i koga sakaat a drugite drzete se :( :( :( :(

Кон врв

ТемаИспратеноCOLONВто Феб 25, 2014 11:40 pm 
Отсутен
RIP
Членски аватор

РегистриранCOLONСаб Ное 13, 2010 9:30 am
МислењаCOLON9475
daniel_veles НапишиCOLON

Broj gi ti ama zaboravas deka frla na vetar,racunaj kolku mota(min 10 pati zada go zategne konecot)
so spodot broev 60 pati so emblem i zavrsi zatoa i rekov max 90 m

Nieden od romancite nefaka poveke od 90 m.Barem ne pred kameri

Кон врв

ТемаИспратеноCOLONВто Феб 25, 2014 11:51 pm 
Отсутен
Ветеран

РегистриранCOLONВто Ное 08, 2011 12:17 am
МислењаCOLON10473
tacno,,, i na veter ne se markira :D

Кон врв

ТемаИспратеноCOLONСре Феб 26, 2014 9:22 pm 
Отсутен
Уредник
Членски аватор

РегистриранCOLONПет Maј 04, 2012 8:51 pm
МислењаCOLON3008
Не е така страшно како што некој сака да го претстави. 100 кгр бојли да пласираш (ако треба) и не е голема ставка. Некои во ЈАР и повеќе од 2 тона убација у вода. Убави 18-ки-20-ки летаат ко булити и преку 100 м. Според снимките, а прегледав 10-тина ( не оти имам некои апетити) далечината на ловење и хранење во просек е од 80-100 м. (во просек). Можеби некои позиции и изискуваат 100+, но глобално тука некаде е просекот. По мене многу побитен е мамецот (бојлата). Јас би се концентрирал на тоа, а подобра прихрана од бојла нема, барем за вакви води. Се зависи што превзеле во меѓувреме Романците и кои им се намерите (во ловечка смисла). Сите имаат барем по едно искуство на таа вода. Сите зборат за таа т.н. брза бојла во основа Strawbwrry со жица на squid-че и солидна употреба на паста. Некој се пофали дека имаме луѓе таму. Не е на одмет да се контактира и доколку не сме во можност да појдеме на некои од куповите пред СП (а не сме), да се замолат нашиве таму да следат, прибираат информации, да бидеме колку толку во тек. Онака од страна. :D

Кон врв

ТемаИспратеноCOLONСре Феб 26, 2014 10:03 pm 
Отсутен
Ветеран
Членски аватор

РегистриранCOLONСаб Феб 26, 2011 4:07 pm
МислењаCOLON5851
ЛокацијаCOLONbitola
е тоа е веке дел од стратегија - тој што гледа од страна секогаш нај поке ке види ;)
- ако има таков човек и се нафати да биде од помош - одма да се предложи да му се даде благодарница и маица од македонската репрезентација за 2014 та

Кон врв

ТемаИспратеноCOLONСре Феб 26, 2014 10:29 pm 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

РегистриранCOLONПет Јан 20, 2012 1:45 am
МислењаCOLON1507
JaneMK НапишиCOLON
daniel_veles НапишиCOLON

Broj gi ti ama zaboravas deka frla na vetar,racunaj kolku mota(min 10 pati zada go zategne konecot)
so spodot broev 60 pati so emblem i zavrsi zatoa i rekov max 90 m

Nieden od romancite nefaka poveke od 90 m.Barem ne pred kameri
Abe jas korav sum ili vie me pravite blesav...koj veter be petle,ova li e veter sto moze da ti napravi lak od 30 metri.Pa seti se samo sto bese veter vo portugalija.
Jas uspeav da izbrojam 116 vrtezi,a mislam deka ispustiv barem uste 10...ajde matematicari izracunajte mi kolku metri e toa,racunajki deka eden vrtez e minimum 105sm. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Miki druze..bojlite sto gi gledam na prvoto video,nemaat vrska so onie koj bea doneseni od svetskoto 2012..barem vizuelno nemaat slicnosti.
I tocno e toa deka deckive od vtoroto video lovat blisku i veruvam deka tvojata procenka za dalecinata na marker ..e 100% tocna.No gledajte go videoto do kraj..ima uste edna ekipa..i taa li lovi na 60m????? :filip: :filip: :filip:

Кон врв

ТемаИспратеноCOLONСре Феб 26, 2014 10:34 pm 
Отсутен
Ветеран

РегистриранCOLONВто Ное 08, 2011 12:17 am
МислењаCOLON10473
U ORAVO SI petel,, petelot nema oset i sens za dalecina :D
nego ne se zamarj ke odime na ezerovo i ke vidime do kaj se frla :lol: :lol:

Кон врв

ТемаИспратеноCOLONВто Maј 06, 2014 8:31 am 
Отсутен
Дружељубив

РегистриранCOLONЧет Aпр 14, 2011 11:43 pm
МислењаCOLON2377
ТОЛКУ ОД ОВАА ПРИКАСКА РОМАНИЈА ДЕФИНИТИВНО ОТПАДНА ОД ОВОГОДИШНОТО СВЕТСКО ПРВЕНСТВО!!!!

Кон врв

Покажи постара темаCOLON Сортирај по 
Испрати нова тема Оваа тема е заклучена не може повеќе да давате мислења или да ја менувате  [ теми ]  Оди на страна «1ELLIPSIS89101112»

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Кој е Присутен

Членови кои ја разгледуваат оваа тема: 42 and 0 гости

Вие Не може да поставите нова тема на овој форум
Вие Не може одговорите на теми на овој форум
Вие Не може да промените мислења на овој форум
Вие Не може да го бришите вашето мислење во овој форум

Оди доCOLON 

POWERED_BY
Преведено на Македонски од : nescafe, Read Here Forum