www.ribar.com.mk

Вашите рибарски приказни...
Сега е точно : Пет Ное 15, 2024 4:42 am

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ]  Оди на страна «123
Автор Порака
 Наслов на мислењетоCOLON Re: ОДАКЛЕ СИ СЕЛЕ!
ТемаИспратеноCOLONСре Aпр 30, 2014 8:39 pm 
Отсутен
Воздржан

РегистриранCOLONЧет Oкт 06, 2011 8:00 am
МислењаCOLON36
Фала дечки искрено,ви посакувам и на вас исто ваква добра кампања,за црвениот скоро да ти одговори Васил,значи можеш и ефтино да пројдеш на пример со пченка да ловиш ама не е тоа тоа,си дал еден куп пари и да штедиш за добри боили не иде,а резултатот не можеш да го споредиш.Иначе ноќе не ловевме а и мислам дека послабо јаде,чим нема ракета да се храни,а сака доста храна нема ни удар.

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСре Aпр 30, 2014 9:20 pm 
Отсутен
Дружељубив

РегистриранCOLONНед Maј 01, 2011 1:26 pm
МислењаCOLON3505
filip030682 НапишиCOLON
I posle nekoj ke mi kaze na vakvi vodi ne se uziva
Уште ако има и некое печено јагне или прасе.........................а може и двете, прагњетина :P

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПет Maј 02, 2014 11:03 am 
Отсутен
Админ
Членски аватор

РегистриранCOLONЧет Oкт 07, 2010 10:26 am
МислењаCOLON4637
ЛокацијаCOLONSkopje
vasil НапишиCOLON
Crven НапишиCOLON
Колку чини од прилика една ваква кампања до Мика ??
14Евра за дваесет и четири часа риболов по човек, околу 900км. пат , јадење , пиење и најважното многу добри боили инаку може да ви се случи да си направите една долга прошетка !
Ловење на голема далечина обично под сајла, нема јаде ден ноќ, тргне ли зима постојано !
ПС. и да не се залажувате дека риболовот таму е лесен !
900 километри да поминеш и да фаќаш на пченка тоа малку сулудо ми изгледа,....прашањето ми беше во оваа насока Васил што одговори....ако може ја да направам груба математика за на пример најмалку 3 дена, тоа би изгледало вака
- 42 евра за карти на езеро
- ако возилото троши на пример просек 7 на 100, тоа ти е (900 км) тоа ти е околу 70 евра гориво (ако го делат двајца по 35, ако го делат тројца уште поефтино)
- патарини, мислам дека не беа скапи до Белград
- јадење и пиење, плус некои 20-30 евра
До тука 100 евра од човек

Плус бојли и останата прихрана, значи со 130-150 евра од човек може да се направи ваква кампања (со скромен помин и без луксузи)

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПет Maј 02, 2014 11:20 am 
Отсутен
Дружељубив

РегистриранCOLONНед Maј 01, 2011 1:26 pm
МислењаCOLON3505
Crven НапишиCOLON
Плус бојли и останата прихрана, значи со 130-150 евра од човек може да се направи ваква кампања (со скромен помин и без луксузи)
Интересна математика која за жал нема како да стане реалност !
Со ваква математика може да си поминеш на некоја незахтевна вода, никако на води од типот Мика Алас , Дебелјача и слично.
Имам во предвид за да се има резултат.
Ама да не се убедуваме, патото го знаете, направете еден риболов до таму па да ѓи видиме резултатите !
ПС. толку ни беа инвестициите за прихрана и боили за Вашиот куп!

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПет Maј 02, 2014 1:46 pm 
Отсутен
Админ
Членски аватор

РегистриранCOLONЧет Oкт 07, 2010 10:26 am
МислењаCOLON4637
ЛокацијаCOLONSkopje
Јас не реков дека знам, затоа прашав, ама вие некако површно напишавте, затоа пробав да извадам некоја математика која во делот на карти, гориво и јадење мислам дека нема утка, тука секој си знае колку му е трошокот,...варијабилата најверојатно е кај бојлите и прихраната, јас за таа ставка издвоив до 50 евра од човек, ако се двајца 100 евра, (ако се тројца 150)...мислам дека со 100 евра може да се донесе солидна прихрана, притоа имам во предвид да се прават бојли, а да не се купуваат,....ама ете бидејќи сте поискусни и сте биле на водата, кажете подетално....

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПет Maј 02, 2014 4:39 pm 
Отсутен
Воздржан

РегистриранCOLONЧет Oкт 06, 2011 8:00 am
МислењаCOLON36
Не ти пишав за патни трошкови бидејќи зависи со што ке одиш,мислам на какво возило потрошња околу гориво и тн..тоа отприлика се знае колку е километри пута гориво,јадење пиење се знае исто на кој каков му е џебот,за патарина мислам дека е околу 8,9 евра во правец до Белград,јас не одев цело време по автопат,имаш варијанта и по регионален пат,малку поспоро едно 1,5 до 2часа во правец ,пишав за пченка затоа што мене лично ми беа некако најскапи боилите,малтене испаѓа пола од трошковите.А за трет човек мислам дека нема место за во кола некако многу гужва ке биде,ние 2ца во караван па едвај некако се собравме мада и некогаш носиш еден куп работи кои нема ни да ги отвориш ама како за сваки случај носиме сите.

Кон врв
Покажи постара темаCOLON Сортирај по 
Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ]  Оди на страна «123

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Кој е Присутен

Членови кои ја разгледуваат оваа тема: 25 and 0 гости

Вие Не може да поставите нова тема на овој форум
Вие Не може одговорите на теми на овој форум
Вие Не може да промените мислења на овој форум
Вие Не може да го бришите вашето мислење во овој форум

Оди доCOLON 

POWERED_BY