Ако добро те разбирам Илија, НЕ Е ПРОБЛЕМ што се лови на забранета вода, НЕ Е ПРОБЛЕМ што се зимаат риби, НЕ Е ПРОБЛЕМ што се зимаат и маломерни риби, НЕ Е ПРОБЛЕМ што промовираш дека си фаќал и во мрест (мислејќи дека е клен, јас не познавам ниту еден рибар кој оди на Треска целно да лови клен)....туку е ПРОБЛЕМ тоа што Зелениот напишал “Да се внимава на Треска“
Абе Илија бе, ти имаш добри намери, ама лошо ги канализираш, ние можеме целосно да го укинеме зборот Треска да не постои на Форумов, ако Форумот е проблемот, ама тоа нема да ја смени реалноста, нема да ја заштити Треска, луѓето кои одат ќе продолжат да си одат, ќе продолжат да си покажуваат слики и да си кажуваат информации, ќе продолжат да ловат во мрест, тие што зимаат ќе продолжат да зимаат, тие што враќаат ќе враќаат, тие што ги земаат и малите ќе продолжат да зимаат.....до каде ќе се стигне така времето ќе покаже, мене ме плаши тоа што заврши проектот преку кој Гр.Скопје неколку години по ред ја порибуваше Треска, Матка и Вардар,....сега све останува на природата и на совеста на луѓето, а како тргнало нема да биде далеку денот кога само камењата ќе останат во реката
Ne mi gi prevrtuvaj mislite.Vaka kako sto pisuvas izgleda deka sum kompletno konfuzen i dekadentvo nastroen.
Sigurno deka za mene e problem seto ova sto go napisa,ama istiot problem bese i koga imase rekata koncesioner.I togas se lovea malomerni ribi ,se lovese vo zabrana ,se lovese i so nedozvoleni sredstva.Razlikata e vo toa sto togas trebase samo da platish 1700 denari.Na Treska ima eden kup dobromislenici kako sto ima i zlonemernici.Jas ne veruvam deka so izbor na bilokakov koncesioner ke se smenat rabotite na Treska.Taka da taa si ostanuva REKA KOJA KRVARI vo obata slucaevi.
Edinstveno sto ne sakam e forumot da nanesuva uste luzni na taa reka.So site onie 1600 clenovi koj go pratat forumov mozat da si vlecat vakvi ili onakvi zaklucoci.Ima i dobri ludje koj ke se informiraat i ke se isplasat od kaznite ,no ima i takvi koj trljaat race kade ke dojdat vo period kade sto pocnuvaat zabranite za drugite reki.
E sega ke me prasas kako forumot nanesuva luzni.Preku toa sto zeleniot soopstuva kade se lovat takvi ubavi ribi.Vie namesto da go izbrisete negoviot post,orlovi nokti pustivte da go odbranite nebare doktorski trud e.