www.ribar.com.mk

Вашите рибарски приказни...
Сега е точно : Пет Ное 29, 2024 5:52 am

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ]  Оди на страна «1ELLIPSIS45678ELLIPSIS11»
Автор Порака
 Наслов на мислењетоCOLON Re: Помодарство или потреба
ТемаИспратеноCOLONСре Ное 02, 2011 1:45 am 
Отсутен
Конструктивен

РегистриранCOLONЧет Ное 11, 2010 3:27 pm
МислењаCOLON184
...ајдееее.....до каде отишла работата..... :o :o :o

Абе луѓе...уште нешто ќе ви кажам....кај нашите соседи има една народна поговорка која гласи...:"БЕЗ АЛАТА НЕМА ЗАНАТА".....НЕМА КОЈ НЕ ЈА ЧУЛ ДОСЕГА,АМА НЕКОЈ ЈА НЕМА СВАТЕНО ЗА ОЗБИЛНО.........темата е во крапски риболов...помодарство или потреба...не е ниту за фудбалери,планинари ниту за сомџии или сваштоловци....значи правиме муабет за крапска опрема....ај сега доста препукување....значи ставовите се различни...која како мисли нека си прави...кој што мисли нека си купува....секој според своите потреби....секој со својата пасија....!!!!
Некој позлатува трски за спининг...друг за мушичарење....стотици евра за карбонски телескоп.....зар тие луге исто се помодари????...или го кркнале повеќе пати со ефтина опрема па се освестиле,или со зорт издвоиле повеќе пари и купиле она што треба.....
Секој нека си ги препознае симтомите од својата болест наречена риболов и таму нека си го тражи чарето....шо сте сите запнале по крапските рибари,како да сме лепрозни или дежурни виновници?????/.....ако сите што пишаа на оваа тема се крапџии(колку што сум јас Здравко Чолич),немаше да се отвори толку "конструктивна" дискусија.....т.е.кавга....туку сите мирно требаше да го искажат својот став,мислење...па на кој како му чини...ај позз... ;)

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСре Ное 02, 2011 1:48 am 
Отсутен
Конструктивен

РегистриранCOLONЧет Oкт 28, 2010 9:01 am
МислењаCOLON116
Ѕверови сте навистина :lol: човек не може да ве дочита :D .
А инаку за темава, сите сте во право ;)

Поздрав

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСре Ное 02, 2011 8:19 am 
Отсутен
Дружељубив

РегистриранCOLONНед Maј 01, 2011 1:26 pm
МислењаCOLON3505
Ужас :shock:
Човек добро да подразмивли за што и дали воопшто да пишува!
Точно дека мислењата ќе се спротивставени , но очигледно на некои од колегите кои пишуваат во темата не им е јасно за што всушност коментираме. Или ете така само да се пишува.
- Каде е напишано за потреба од добра опрема на надпревари ?
- Каде е напишано дека е потребна добра опрема на комерцијални езера?
Добра опрема е потребна насекаде, како што напиша Keltan прилагодена на риболовецот према местото и начинот на кој рибари.
Ајде бидете живи и здрави и повеќе позитивни! Да не излезе на крај дека оној пратеник е 102% во право ;)

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСре Ное 02, 2011 10:59 am 
Отсутен
Конструктивен

РегистриранCOLONЧет Oкт 28, 2010 9:01 am
МислењаCOLON116
Vardarski НапишиCOLON
... А инаку за темава, сите сте во право ;)
Затоа што секој купува опрема која најпрво ќе ја заврши работата (да се зафрли 130м, да се храни 300 пати во денот на 120м и сл., некој оди на натпревари, некој не може да смисли натпревари - јас на пример, секој според потребите) и опрема која што ќе може да си ја дозволи финансиски. А сите имаме различни потреби и различни примања и секој од нас си кажува од негов агол дали нешто е потреба или помодарство. Ако јас можам да си дозволам да купам од Васил род под за 120 евра за мене не е помодарство, ама за другар ми кој што си купи род под за 3000 денари (не го споредувам квалитетот, истата работа ја вршат и двата нели?) сигурно е помодарство. На сите форуми е дискутирано за ова, ама и 100 страни да испишеме на оваа тема нема да дојдеме до некоја апсолутна вистина.Индивидуална работа е. Затоа и реков дека сите сте во право,

Поздрав

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСре Ное 02, 2011 12:27 pm 
Отсутен
RIP
Членски аватор

РегистриранCOLONПет Ное 12, 2010 9:34 am
МислењаCOLON1930
MaximJaki НапишиCOLON
Баџо НапишиCOLON
Човек ке го снема 3-4 саати и одма фермани !
Ама кога има фермани работата не ке да е на арно-КАВГА !!
Абе луге сигурно сите ке се согласите во следното:
КОПАЧКИТЕ НЕ ГО ПРАВАТ ФУДБАЛЕРОТ; ТОЈ СЕ РАЃА КАКО ФУДБАЛЕР, УЧИ И СЕ НАДОГРАДУВА,а копачките ..... ПА МОЖЕ И БОС ДА ИГРA!

до админот-нека става клуч и вакви теми во иднина предлагам да не се отвораат (кога доаѓа до полемика меѓу крапџиите и остали :lol:

па и не е баш така, еве буквално за твојов пример... без копачки се трча по трева? НЕ, ке се лизгаш ко на мраз да си. Ќе можеш да пласираш исти удари со и без копачки? НЕ!
значи и едни копачки имаат огромна улога ;)
И копачките играат улога ама МАЛА,МАЛА... на антиталент за фудбал какви сакаш копачки дај му, ке си остане ТРУП. Колку што се сеќавам славниот етиопјанин-маратонец Абебе Бикила првиот маратон кога победи и стана славен во светот го ИСТРЧА БОС.... значи не е до патиките, спринтерките или копачките-ДО ТАЛЕНТОТ КЕ Е.

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСре Ное 02, 2011 12:55 pm 
Отсутен
Конструктивен

МислењаCOLON184
...Да Столе...до талентот е....затоа секој прво си се пронаоѓа каде е талентиран...дали е мушичар,тапарош,вараличар,крапџија....па за такви копачки фрла пари....еве на пример лично јас имам една 5м телескопска трска мислам дека беше на шекспир(се гледа колкав познавач сум на пецарошка опрема и колку ми е битна)која кошта некои си 2-3 илјада ден и таа ми врши работа...кога сум повеќедневно на вода да си фатам една тава бело рипче за мезе....па не наоѓам маани на колегите кога кажуваат некои евросани суми за да си го прават ќеифот....како што претходно реков..секој си е болен на свој начин... ;)

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСре Ное 02, 2011 1:01 pm 
Отсутен
Мушичар
Членски аватор

РегистриранCOLONСре Oкт 27, 2010 7:55 am
МислењаCOLON11616
ЛокацијаCOLONСкопје
Ми фали Сашо во темава :)

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСре Ное 02, 2011 1:05 pm 
Отсутен
Конструктивен

МислењаCOLON184
Филип НапишиCOLON
Ми фали Сашо во темава :)
...Да.да...... фали Сашо....баш да видам како тек он ќе си помине кога фрла толку пари за трски за спининг и пропратните аксесоари :lol: :lol: :lol: :lol:

....само темава треба да се прошири и во останатите гранки од риболовот,а не само во крапскиот.... :roll: ....па и таму малку ние да напагаме,како во стилот....ПА ВИЕ НОРМАЛНИ ЛИ СТЕ ....... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСре Ное 02, 2011 1:15 pm 
Отсутен
Модератор
Членски аватор

РегистриранCOLONЧет Maј 19, 2011 2:20 pm
МислењаCOLON6956
Машала, 7 страни за една вечер...БРАВО!

Прочитав од мојот пост па се навака и гледам дека повеке луѓево си го мерат (како и секогаш) кој е поголем рибар,
само им е потребна причина (во случајов опремата) за да се докаже кој е и што е!!!
Се разбирам, ама не разбирам зошто пред се не се ценат човечките принципи па потоа да судиме и да доаѓаме до заклучоци.
Принципот е, ИМАМ ПАРИ И ТРОШАМ - НЕМАМ ПАРИ НЕ ТРОШАМ!!!
Просто е ко грав, Секој купил опрема колку му е длабоок џебот и тука завршува муабетот!!

ДОБРА ОПРЕМА СИ ТРЕБА - ФАКТ, но ако јас сакам да одам на натпревари а немам технички услови...
ке одам со тоа што го имам и ке постигнам резултати такви какви што ке постигнам !!

И уште една работа, јас САКАМ ТОП ОПРЕМА, НОВ СУМ ВО КРАПСКИОВ РИБОЛОВ АМА - буџетот е лимитиран и ке го купам НАЈДОБРОТО ЗА ПАРИТЕ СО КОЈ РАСПОЛАГАМ!!!
Ако јас се прашувам, ТОА Е НАЈБИТНО!!!

Последна промена од 1 на Spaiva, променето е 0 пати

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСре Ное 02, 2011 1:21 pm 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

РегистриранCOLONЧет Ное 18, 2010 10:28 pm
МислењаCOLON2806
ЛокацијаCOLONskopje
Dolgo vreme sum vo ribolovot i seuste si nemam sam na sebe dadeno definicija sto e stvarno e ON.Hobi li e,Sport li,Zaraza li e,Potreba li e,Bolest li e stvarno neznam ali najverovatno se i sesto izmesano....Koga treba da se izduvam i imam potreba mi izgleda kako razonoda pomesano so Sport,koga idam na -15 bolest e,koga e isto minusna teperatura a ja vlezen u voda do pupak e togas stvarno neznam sto e najiskreno... :lol: Pa taka e isto i pomegu pomodarstvoto i potrebata,ako imas pari da si dozvolis normalno ke go kupis poskapoto (najverovatno poskapo podobro...demek) ako nemas se znae sto ke skrpis..A isto vazi i za potrebata,nie vo sekoe vreme imame potreba od ribolov samo sto obvrskite ne ni dozvoluvaat,abe nie da mozevme da zimame penzii od ribolovot sega ke imav i vnucinja.... :lol: :lol:

Кон врв
Покажи постара темаCOLON Сортирај по 
Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ]  Оди на страна «1ELLIPSIS45678ELLIPSIS11»

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Кој е Присутен

Членови кои ја разгледуваат оваа тема: 5 and 0 гости

Вие Не може да поставите нова тема на овој форум
Вие Не може одговорите на теми на овој форум
Вие Не може да промените мислења на овој форум
Вие Не може да го бришите вашето мислење во овој форум

Оди доCOLON 

POWERED_BY
Преведено на Македонски од : nescafe, Read Here Forum