фалави на сите за честитките би му посакал на секој да ја посети оваа река и да си ја проба тука силата
- дрина е една од нај тешките реки за риболов не според мене него според кажувањата на Ранко, нешо, чата, хикмет, а и други риболовци кои ги сретнавме таму, иако во округ од 50 км. имаат други реки кој даваат доста риба тие решаваат да ловат тука и тука да се надмудруваат со рибата
зајак
искрено ми беше мака да префрлувам другата машинка со поке опции(0.12, 0.14, 0.16) таа беше на трска и на неа врзав тоа што во тој момент ми дојде на памет - на секое префрлување ги одмрзнував кариките (трската во вода)
јас со оглед на таквото јадење на рибата и временски колку бев на вода - добро поминав, имав три закачени риби кои ги држев по едно 2-3мин. и уште едно 10 тина нереализирани удари а тоа се должеше на мојот систем контра од сите кои таму ловеа
- па некој нареден пат кога би имал повеке време би испробувал и нешто друго
инаку по кажувања на поискусните во нај добрите времина дрина дава по 15- 18 риби
CTSklen
- јас не носев спин опрема ама фрлаа и колегите и други локални риболовци за младица, дури јас гледав никој немаше удар
PECAAT na osnoven konec 0,14,,, nekogas dole i so 012,, predvez,,,
mnogu e bitno koristenje solza olovo od razlicni gramazi koe e podvizno,,
pr,, 4 gr olovoto solza, a pecas so 5 gr tapa ili 6 ili 7 gr, koe pecanjeto na treva i koga butka skobalot tezinata dole na samata jadica e polesna i poslobodana,, i go kazi podobro...
drugo i podobro e frlaneto na daleku so ova olovo, baska maliot otpr na samata tapa..
a najbitno,, ne se mrsi ako pecas so osnoven i iscelo konec koj e 100pati pojak nego sekoj sistem sto ke go napravis so predvez,,,
mnogu vaZNO,, so ovie olova ako pecas malku na vlecenje narocito na treva, trevata dole po zemja i ako olovoto se dvizi po zemja , mnogu podobro raboti izgleda po prirodno os sto ja nema samata tezina na celata gramaza na olovata sto gi nosi taaa teskja tapa,,,
olovoto e podvizno da ne se zaboravi i sistemot e polabav dole na samoto dno..
vaka pecame na basino selo i rajko, pretezno kade se lovi krupen skobal i poretko i poveke butka,,,